Προς το περιεχόμενο

Τελικα αξιζει?

Lemuria

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναρωτιεμαι μερικες φορες αν αξιζει να πουλησεις ενα παλαιοτερο προιον οπως ενα cpu socket 478 pentium προς λιγα φραγκα ή ειναι προτιμοτερο να το κρατησεις και να το αξιποιησεις δεδομενου οτι υπαρχουν καποιες λειτουργιες που επιτελει αριστα. Βλεπω στο στον χωρο των αγγελιων να πωλουνται εξαρτηματα προς 10 και 20 ευρω ενω θα μπορουσαν καλλιστα να αξιποιηθουν και να κανουν εργασιες μηχανηματων που για να τα αγορασεις καινουρια θες πολυ περισσοτερα μιας και στην Ελλαδα η αγορα ειναι κλειστη και απο μια τιμη και πανω μονο βρισκεις προιοντα. Δεν ειναι λιγο χαζομαρα να πουλας προιοντα 2ετιας και 3ετιας προς εξευτελιστικες τιμες ενω μπορεις να τα αξιποιησεις παρα πολυ καλα? Τι εννοω ακριβως? Ενα μηχανηματακι με cpu pentium III 700mhz μπορει να μπαιξει ακομη strategy ή MMORPG με μια φτηνη κατουλα πανω. Αν καποιος επιλεξει να παρει ενα συστημα για να παιζει μονο τετοια παιχνιδια θα σκασει τουλαχιστον 600 ευρω αυτην τη στιγμη. Δεν ειναι χαζομαρα? Αφου ασχολειται μονο με αυτο να κανει κατι τετοιο?

Δημοσ.

Εχείς δίκιο σε αυτό που λές,πολλές φορές τα παλιά pc μπορούν να κάνουν διάφορες δουλειές άνετα.Το θέμα ειναι οτι αν απλά μαζεύεις μαζεύεις hardware,γεμίζουν τα ντουλάπια με άχρηστα πράγματα.Οπότε εκεί καλύτερα να πουλάς γιατί σε κάποιους άλλους μπορεί να χρησιμεύουν πραγματικά.

Δημοσ.

Κοιτα οταν εχεις μαζεψει πολυ υλικο και ειδικα σκορπια κομματια που δεν μπορυν να συνδυαστουν να φτιαξουν ενα pc ναι ειναι οντως προβλημα αλλα ρε συ εγω χαιρομαι αυτους στις αγγελιες του insomnia στη ζητηση που λενε οτι ψαχνουν το ταδε εξαρτημα και το προτιμουν απο το να αγορασουν ενα καινουριο pc .

Εχω 2 pc σπιτι. το ενα εχει pentium 4 northwood 2.53 ghz και προσφατα χρειαστηκε (εχω κανει και σχετικο post) να αλλαξω vga. πραγματικα το πιστευω οτι ειναι προτιμοτερο να αγορασω μια καρτα αξιας 400 ευρω απο το να σκασω 600 τουλαχιστον ευρω για ενα μηχανημα που θα μου προσφερει λιγοτερα απο το ηδη υπαρχον με την καρτα των 400 ευρω σε θεμα γραφικων. Γιατι να κινηθει καποιος σε αγορα ενος περισσοτερου παραμετροποιησιμου υπολογιστη στο μελλον αγοραζοντας καινουρια μητρικη, cpu και ram αφου αγοραζοντας μια πολυ καλη καρτα καλυπτεται. Ειδα προς εκπληξη μου εδω μεσα καποιον να πουλα το pc του με amd athlon socket 939 για αναβαθμιση μηχανηματος? Γιατι? Δεν ειναι κριμα κι αδικο μηχανημα ενος ετους να φευγει ετσι? Και το χειροτερο ειναι η οικονομικη ζημια ? Ποσο το αγορασαμε και ποσο το πουλαμε!!!

Δημοσ.

Εγω εννοειται οτι θα τον κρατησω αλλα θα θελα να ακουσω τη γνωμη αυτων που αλλαζουν pc καθε χρονο να μου πουν πως το σκεφτονται...

Δημοσ.

Συνήθως δεν μου περισσεύει κανένα από τα παλιά μου εξαρτήματα. Ας πούμε από το προηγούμενο PC μου έβαλα κάποια κομμάτια στο κατεβαστήρι και πούλησα ό,τι περίσσεψε. Πούλησα έναν XP3000+, το mobo του και μία 6800GT και έβγαλα 200 ευρώ. Αυτά τα εξαρτήματα δεν ήθελα να τα βάλω στο κατεβαστήρι (είναι ένας Celeron 2400,1GB, 80άρης σκληρός), οπότε κερδισμένος βγήκα.

Δες τώρα με την κάρτα γραφικών μου. Την αγόρασα 210 ευρώ, ξέροντας ότι σε λίγο καιρό θα βγουν οι DX10 κάρτες. Εξαρχής θεώρησα ότι την καρτα θα την κρατήσω έναν χρόνο το πολύ, για αυτό και δεν πήρα ακριβότερη. Όταν κατά το καλοκαίρι θα πάρω μία καινούργια με 300 ευρώ το πολύ, θα πουλήσω την παλιά γύρω στα 100 ευρώ. Συμφωνώ πως είναι ξεπούλημα, αλλά τί να κάνεις;

Τώρα, αν κάποιος αγοράζει pC κάθε χρόνο είναι μάλλον σε άλλη φάση, θέλει για τους δικούς του λόγους να είναι πάντα στην κορυφή.

Η πώληση των παλιών εξαρτημάτων μου φαίνεται αντιφατική. Σου δίνει την αίσθηση ότι κερδίζεις, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί και να χάνεις. Αλλά τελικά όλα είναι θέμα επιλογών και οικονομικής κατάστασης.

Δημοσ.

Εχω 2 pc σπιτι. το ενα εχει pentium 4 northwood 2.53 ghz και προσφατα χρειαστηκε (εχω κανει και σχετικο post) να αλλαξω vga. πραγματικα το πιστευω οτι ειναι προτιμοτερο να αγορασω μια καρτα αξιας 400 ευρω απο το να σκασω 600 τουλαχιστον ευρω για ενα μηχανημα που θα μου προσφερει λιγοτερα απο το ηδη υπαρχον με την καρτα των 400 ευρω σε θεμα γραφικων.

Αδερφε με εναν pentium 4(εκτος τα κορυφαια μοντελα)η εναν athlon xp δεν αξιζει να δωσεις 400 ευρω για καρτα γραφικων..Δημιουργειτε φαινομενο bottleneck...Το οποιο σημαινει πως ο επεξεργαστης (στην προκειμενη περιπτωση) "φρεναρει" την καρτα κ δεν την αφηνει να αποδωσει οσο μπορει.

Δημοσ.
Κοιτα οταν εχεις μαζεψει πολυ υλικο και ειδικα σκορπια κομματια που δεν μπορυν να συνδυαστουν να φτιαξουν ενα pc ναι ειναι οντως προβλημα αλλα ρε συ εγω χαιρομαι αυτους στις αγγελιες του insomnia στη ζητηση που λενε οτι ψαχνουν το ταδε εξαρτημα και το προτιμουν απο το να αγορασουν ενα καινουριο pc .

Εχω 2 pc σπιτι. το ενα εχει pentium 4 northwood 2.53 ghz και προσφατα χρειαστηκε (εχω κανει και σχετικο post) να αλλαξω vga. πραγματικα το πιστευω οτι ειναι προτιμοτερο να αγορασω μια καρτα αξιας 400 ευρω απο το να σκασω 600 τουλαχιστον ευρω για ενα μηχανημα που θα μου προσφερει λιγοτερα απο το ηδη υπαρχον με την καρτα των 400 ευρω σε θεμα γραφικων. Γιατι να κινηθει καποιος σε αγορα ενος περισσοτερου παραμετροποιησιμου υπολογιστη στο μελλον αγοραζοντας καινουρια μητρικη, cpu και ram αφου αγοραζοντας μια πολυ καλη καρτα καλυπτεται. Ειδα προς εκπληξη μου εδω μεσα καποιον να πουλα το pc του με amd athlon socket 939 για αναβαθμιση μηχανηματος? Γιατι? Δεν ειναι κριμα κι αδικο μηχανημα ενος ετους να φευγει ετσι? Και το χειροτερο ειναι η οικονομικη ζημια ? Ποσο το αγορασαμε και ποσο το πουλαμε!!!

Lemuria για δες λιγο το τοπικ αυτο που ανοιξα......http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?p=1352591&posted=1#post1352591

Μπορεις να βοηθησεις?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...