tmants Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Ρε παιδια μια μικρή βοήθεια μήπως ξερει κανεις. Format σε laptop με εγκατεστημένα XP και Ubuntu. Ξεκινάω το laptop απο το CD των XP για να κάνω format, και αφού κανει τα αρχικά μετά μου λέει ότι δε βρίσκει σκλήρο δίσκο και η μονη επιλογή που μου δίνει ειναι να βγώ απο τη διαδικασία. Τι συμβαίνει? :confused:
harrys23 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Μηπως λεω μηπως σου λεει οτι δεν υπαρχει συμβατη μοναδα για να εγκατασταθουν τα windows?? Αν ναι πρεπει πρωτα να διαγραψεις την μοναδα μετα να την φορμαρεις μετα εγκατασταση.. Mερικα laptop εχουν τα δικα τους cd εγκαταστασης και απεγκαταστασης των xp δοκιμασες ετσι?? ειναι cd1 cd2 cd3 cd4 cd5 cd6 cd7 cd8. το δικο μου laptop πχ. δεν δεχεται αλλο cd xp εκτος απο αυτα τα 8 που σου λεω επανω!!
Lemuria Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Τα ubuntu γιναν και αυτα format ή ανηκαν σε αλλη partition που δεν πειραξες?
tmants Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνεται να κάνω format γιατί δεν βρίσκει καν οτι υπάρχει σκληρός. Σήμερα έμαθα από φίλο ότι επείδη ο σκληρός είναι sata παίζει να θέλει drivers για να γίνουν εγκατάσταση τα windows (το ακούσαμε κι αυτό!)!!! Εψαξα στο site fujitsu-siemens και βρήκα κατι, το κατεβασα αλλα ειναι zip, να δω τι θα το κάνω! Θα δοκιμάσω πιο μετά να δώ τι γίνεται! thanx harrys23 kai lemuria Υ.Γ.: Θέλω να κάνω format να σβηστούν τα πάντα και ubuntu και windows
tsatsar Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Katarxin, to laptop exei floppy epanw????? Alliws pws tha kaneis disketa gia tous SATA drivers??????? Tha xreiasteis external USB disk drive....... An einai kainourgio to laptop, tote sigoura exei i CD epanaforas i akoma kai kryfo partition apo to opoio kanei restore ta panta (ektos kai an to ksekanes)....... Kanei restore ta XP sou kai xrisimopoiise to partition magic gia na syrriknoseis ton disko.........Ase ton ypoloipo disko aformaristo (unallocated space) kai otan ksanaperaseis to ubuntu, apla tha tou peis "use free space".... Kai ola tha paizoun apsoga.......
memtsas Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 ενα,ισως το μοναδικο,μειονεκτημα των σκληρων sataI/II ειναι αυτο.οτι αν γινει κατι χωρις drivers την εκατσες.γι αυτο φροντιζουμε στο συστημα μας να υπαρχει παντοτε και ενας IDE. Γιατι ο παλιος ειναι...αλλιως. Τεσπα κανε οτι σου ειπε το φιλαρακι σου φαινεται να ξερει 2 πραγματα περισσοτερα για το θεμα. Παντως μην ανυσηχεις το προβλημα ειναι γνωστο και λυνεται. Απλα την πρωτη φορα ποναει περισσοτερο...
georgemarios Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 ο σκληρος του λαπτοπ ειναι sata? Αν ναι θελει drivers και αν δεν εχεις φλοπυ drive τοτε χρειαζεσαι ή φλασακι ή να φτιαξεις cd των xp με ενσωματωμενους τους drivers......... <edit>ακυρο, αργησα πολυ</edit>
tmants Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 το laptop δεν εχει floppy και η απορία μου είναι αν θα το βρεί το flashακι?usb δουλευουν κατα τη διάρκεια του format? το zip που κατέβασα να το αφήσω ετσι η να το κάνω unzip? να το γράψω σε cd και κατα την εγκατάσταση να αλλάξω για λιγο τα cd να δώσω τους drivers [βγάζει κάτι σαν επιλογή, πατάς F6 και μετά S, αν θυμάμαι καλά] και τα ξαναβάλω το cd των xp παίζει?
georgemarios Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 οχι, υπαρχει ενα προγραμματακι που ονομαζεται nLite. Με αυτο μπορει να φτιαξεις ενα σιντι εγκαταστασης των xp καστομαρισμενο. Αναμεσα στις τροποποιησεις που μπορεις να κανεις ειναι το να ενσωματωσεις drivers συσκευων ετσι ωστε να μπαινουν αυτοματα μολις τις αναγνωρισουν τα xp κατα την εγκατασταση. Εχω και εγω λαπτοπ fujitsu-siemens και μπορω να σου πω οτι η μεθοδος δουλευει μια χαρα (αρκει να βρηκες τους σωστους drivers).
tmants Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Σωστός ο georgemarios! thanx! nLite ειναι free? αν ναι δωσε και ενα link bro! thanx a lot!
georgemarios Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 http://www.nliteos.com/ θα ελεγα, πριν δοκιμασεις να εγκαταστησεις το σιντακι που θα φτιαξεις, κρατα πρωτα ενα image (ghost, acronis οτι θες) του σκληρου σου ωστε να μπορεις να τον επαναφερεις σε περιπτωση γκαφας. Εγω καταφερα να κανω το σιντακι οπως ηθελα στην 3η προσπαθεια........ α, μη ξεχασω. Με αυτο το τροπο, μπορεις να ενσωματωσεις επισης το service pack 2 (ωστε να μη χρειαζεται να το εγκαταστησεις μετα χειροκινητα), ολα τα updates που υπαρχουν ως τωρα καθως και αρκετα προγραμματα που χρησιμοποιεις στανταρ (πχ, winrar, firefox κτλ). Ψαξε το λιγο, εχει πλακα
nlal Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 epeidh eixa kai egw provlhma me sata sklhro, ekana cd gia xp pro en me tous drivers, kai doulepse. exei kapoios na proteinei kapoio site gia na kanw upload to cd gia na mhn kourazeste bre paidia. Egw to xrwstaw auto sthn voihthia tou Stergiou, thank's tar.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.