Προς το περιεχόμενο

Κάνει CHKDSK μόνο του

perrys

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά ο ένας από τους σκληρούς κάνει chkdsk μόνος του όποτε ανοίγω το pc.

Πως θα γίνει να μην κάνει γιατί δεν βρίσκω τρόπο να το απενεργοποιήσω?

Δημοσ.

Καλο θα ηταν να το αφησεις να τελειωσει τον ελεγχο δισκων επειδη προφανως δεν εκλεισε σωστα... Αν ο δισκος σου ειναι FAT32 καλυτερα θα ηταν να τον μετατρεψεις σε NTFS για να εισαι πιο σιγουρος για την ακεραιοτητα των δεδομενων σου.

Δημοσ.
Αν ο δισκος σου ειναι FAT32 καλυτερα θα ηταν να τον μετατρεψεις σε NTFS για να εισαι πιο σιγουρος για την ακεραιοτητα των δεδομενων σου.

Αυτό το τελευταίο αν θες μας το εξηγείς λίγο παραπάνω, επειδή με τους δίσκους έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία.

Μου φάνηκε δε ότι σε laptop που μετέτρεψα ένα κομμάτι του δίσκου 30G σε NTFS ήταν χειρότερο απο ότι σε FAT32. Επαναλαμβάνω μου φάνηκε, δεν είμαι σίγουρος.

Δημοσ.

Ειναι γνωστο φανταζομαι πως το NTFS εχει καλυτερη διαχειριση των αρχειων, περα απο την καλυτερη ταχυτητα και τα χαρακτηριστικα ασφαλειας των αρχειων. Δεν αφηνει ανοιχτα αρχεια οπως το FAT32, για αυτο αν κλεινουμε αποτομα τον υπολογιστη, ο δισκος με NTFS δε χρειαζεται να τρεξει καποιο chkdisk. Επισης επειδη γινονται πολυ λιγοτερο fragment τα δεδομενα εχουμε καλυτερες πιθανοτητες να τα ανακτησουμε σε περιπτωση κατα λαθους διαγραφης...

smilefreeware δε νομιζω να ηταν χειροτερο, παντως δε ειναι οτι καλυτερο να εχεις σε ενα δισκο και NTFS και FAT32... Αν δε υπαρχει καποιος συγκεκριμενος λογος να λειτουργει ετσι ειναι καλυτερα και τα 2 partitions να ειναι NTFS.

Δημοσ.

@asmilon Thanks για την ακαριαία απάντηση.

[Δεν αφηνει ανοιχτα αρχεια οπως το FAT32] Αυτό δεν το γνώριζα. Κια μια ζωή έβαζα στα win την cash off στους δίσκους για αυτό το λόγο.

Για το laptop έκανα και τα 2 κομμάτια 30, 10 NTFS. Προσπαθώντας δε με το Acronis ή με το backup των win δεν κατάφερνα όλη την διαδικασία. Σε κάποιο σημείο σταμάταγαν. Ταυτόχρονα δεν έχω παρατηρήσει πρόβλημα στην λειτουργία του laptop εδώ και καιρό. Μήπως έπεσα στην περίπτωση ( Why ).

Ενας θεός(MS) το ξέρει.

Δημοσ.

κανε chkdsk μεσα απο τα windows με τικαρισμενη την επιλογη 'automatically fix errors'.λογικα στο επομενο reboot δε θα εχεις επανελεγχο.

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα..

Έχω ενα φορητό με τον δισκό στα 2 και σε fat32.Να δοκιμάσω μετατροπή σε ntfs(προφανώς θα δω διαφορά στην ταχύτητα) ή ρισκάρω να χάσω δεδομένα?

Δημοσ.

Δε ρισκαρεις να χασεις δεδομενα φιλε μου, απλα πριν το κανεις κανε ενα καλο defrag πρωτα ωστε να ειναι μαζεμμενα τα αρχεια σου και να γινει πιο ομαλα η διαδικασια. Θελει 10-20 λεπτα η διαδικασια μετατροπης και μετα θα εισαι ΟΚ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...