Προς το περιεχόμενο

Η ΟΤΕΝΕΤ ΜΕ ΑΓΝΟΕΙ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά, η κατάσταση δεν πάει άλλο. Πρίν απο 2 μήνες, έστειλα επιστολή παραπόνων στην ΟΤΕΝΕΤ γιατί η γραμμή μου δεν συγχρόνιζε στα 2048 αλλά στα 768, σύμφωνα με τη σελίδα του Router (Sagem). Πρίν να στείλω την επιστολη παραπόνων είχα προσπαθήσει επανειλημένα να βρώ λύση μέσα απο το Τμήμα Τηλεφωνικής Υποστήριξης, απο τα στελέχη του οποίου αντιμετωπίστηκα με αγένεια, θύμωσα απο την άγνοιά τους, και προσεβλήθηκα απο απαντήσεις τύπου "τέτοια ώρα που παίρνετε, δεν μπορώ να κάνω τίποτα", επειδή είμαι καθηγητής και γυρίζω στο σπίτι μου στις 12.00 τη νύχτα. Έλαβα μια επιστολή η οποία μου έλεγε οτι θα το δούν το θέμα μου, και ως δια μαγείας για 1 μήνα η ταχύτητά μου λειτουργούσε άψογα, επιτρέποντας μου να κατεβάζω με ταχύτητα 210-220kb. Την τελευταία εβδομάδα, η ταχύτητα της σύνδεσής μου έχει κατέβει στα 38-40, ανεξαρτήτου ώρας. Ξεκινά να κατεβάζει με 240, και μετά απο 5 δευτερόλεπτα σταθεροποιείται στα 38.

Μόλις πήρα πάλι τηλέφωνο την Τεχνική Υποστήριξη της ΟΤΕΝΕΤ, και πήρα την απάντηση:

"ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΔΕΣΗ 2048 ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΣΦΑΛΜΑ Ή ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΕ ΜΕ 38-40. ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ FIREWALL KAI TO ΑΝΤΙVIRUS!!! KAI ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ 2048 ΑΛΛΑ 1024 Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ."

Εγώ φίλοι μου, έχω απόδειξη απο το ΠΛΑΙΣΙΟ η οποία αναγράφει OTENET ONDSL KIT 2048 WIRELESS. Αν ήθελα 1024 θα αγόραζα τη φθηνότερη, με τα 20 ευρώ το μήνα, και όχι αυτή με τα 26. Στην αρχική μου επιστολή παραπόνων στην ΟΤΕΝΕΤ τους ανέφερα οτι θα προβώ σε ένδικα μέσα για να δικαιωθώ, καθώς θεωρώ οτι εξαπατήθηκα απο την ΟΤΕΝΕΤ, η οποία αποδέχθηκε να μου πωλήσει εξ'αρχής σύνδεση 2048, την οποία αδυνατεί να παράσχει. Το οτι οι ταχύτητες δεν είναι εγγυημένες, το δέχομαι. Αλλά οι ταχύτητες πρόσβασης να αντιστοιχούν στο 1/4 της ταχύτητας, είναι απάτη.Επίσης, ζήτησα τα χρήματά μου πίσω, και δεν μου απάντησε ποτέ κανείς επ' αυτού.

Θέλω τις γνώμες σας. Νομίζω οτι ήρθε η ώρα, εκτός απο το να γκρινίαζουμε και να βρίζουμε τον εκάστοτε provider ή τον OTE, να κάνουμε κάτι για να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας. Αν απλά παραπονιόμαστε εδώ, δεν θα ακούσουν ποτέ, και θα θεωρούν δεδομένο οτι έχουμε αποδεχτεί την κατάσταση.

Να σας πώ επίσης οτι οι διαδικασίες αναβάθμισης στο Κερατσίνι, έχουν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετό καιρό, άρα είναι επιοικώς αδικαιολόγητοι.

Δημοσ.

Φίλε μου, η λογική είναι μαζί σου, δεν ξέρω όμως αν είναι κι ο νόμος, καθώς φαίνεται να κατοχυρώνονται μέσα από τα συμβόλαια που όλοι υπογράψαμε. Ελπίζω κι εύχομαι να δικαιωθείς, αν τελικά επιλέξεις το δρόμο των ένδικων μέσων.

Χθες το βράδυ υποτίθεται πως έγινε αναβάθμιση του δικτύου του ΟΤΕ...συνεχίζεις να έχεις χάλια ταχύτητες;

Μπες στη διαδικασία να επικοινωνήσεις και με τον Kandinsky, έστω με pm, μια κι αυτός βρίσκεται στο Κερατσίνι και υπάγεται στο DSLAM του Αγίου Γεωργίου (αν θυμάμαι καλά).

Δημοσ.

Σε μια σύμβαση υπάρχουν υποχρεώσεις. Αν κάποιος αγοράσει και πληρώσει ένα RAV4 και του παραδώσουν ένα Yaris, τότε εκείνος δεν είναι υποχρεωμένος να το παραλάβει. Έτσι δεν είναι; Όταν δηλώνεται διαθεσιμότητα υπηρεσίας στην επίσημη σελίδα του ΟΤΕ, όταν ο πάροχος αποδέχεται και αναλαμβάνει να σε συνδέσει ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ, κι όταν έχεις αποδείξεις αγοράς που αναγράφουν επακριβώς τι αγοράζεις, νομίζω μπορείς να βρείς δίκιο. Στην Αγγλία που έμενα, με Τ3 σύνδεση, είχα μείωση ταχύτητας 15% γιαι 4 ημέρες, και επικοινώνησαν εκείνοι με εμένα, και μου επέκτειναν τη πρόσβαση για επιπλέον 4 ημέρες.

Δημοσ.

Αν ο πάροχος όμως έχει φροντίσει να βάλει κι έναν όρο που λέει "δε φέρω καμία ευθύνη για τυχόν μειωμένη ταχύτητα μια κι εξαρτάται από πλείστους όσους παράγοντες" και τον υπογράψω, τότε δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να δικαιωθώ από το δικαστήριο...ίσως αν υποστηρίξω πως είχα μειωμένη αντίληψη! :)

Στα σοβαρά...δε θέλω να το παίξω δικηγόρος. Το forum διαθέτει και νομικό (paredwse), που επ' αυτού θα μπορέσει να προσφέρει περισσότερο αξιόπιστη πληροφόρηση.

Δημοσ.

τουλάχιστον κάτι να γίνει δεν μπορεί άλλο να τα μαζεύουν χοντρά και να μην δίνουν τίποτα σε παροχές

όχι τιποτα άλλο δηλαδή, απλά σκέφτομαι όλες αυτές τις μαμημένες συντάξεις των 4000 και 5000 ευρώ που παίρνουν κάτι π$ρν$γεροι διευθυντές του οτέ απο τα δικά μας φράγκα

Δημοσ.
"ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΔΕΣΗ 2048 ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΣΦΑΛΜΑ Ή ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΕ ΜΕ 38-40. ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ FIREWALL KAI TO ΑΝΤΙVIRUS!!! KAI ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ 2048 ΑΛΛΑ 1024 Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ."

Φίλε μου έχεις απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρεσαι αλλά και ο υπάλληλος απλά σου είπε την επίσημη θέση της εταιρείας. Η οτενετ όπως και ο κάθε provider μπορεί να σου δώσει όσα mbit θες αλλά να η υποδομή του οτε δε μπορεί να τα υποστηρίξει η ταχυτητα παραμένει χαμηλή. Δυστυχώς ο ΟΤΕ έχει στείλει ενημέρωση με την οποία δε δέχεται βλάβες για όλη τη περίοδο που πραγματοποιούνται αναβαθμίσεις στο δίκτυο του παρά μόνο αν οι ταχύτητες είναι χαμηλότερες του 25-30kb/s!:o Απίστευτο αλλά αυτό συμβαίνει οπότε όσο και να θέλουν να σε βοηθήσουν όταν θα στείλουν στον ΟΤΕ την όποια βλάβη θα κάνουν άμεση αρση βλάβης από κει συνήθως χωρίς καν να κάνουν καποιο έλεγχο. Η Οτενετ δεν έχει κάτι να μπορεί να ελέγξει παρά μόνο τη παροχή που δίνει γι΄αυτό και ο υπάλληλος σου είπε ότι δε βλέπει κάποιο πρόβλημα.

Μάλλον πρέπει να είναι κατά κάποιο τρόπο νομικά κατοχυρωμένοι δε ξέρω ενώ όσον αφορά τις ταχύτητες τα μικρά γράμματα ανέφεραν ότι οι νέες ταχυτητες θα είναι διαθεσιμες μόνο μετά την αναβαθμιση των υποδομων του οτε οποτε είναι κατοχυρωμενοι στο ότι ναι μεν δίνουμε 2048 αλλά αν η ταχυτητα δεν ειναι η σωστή είναι θέμα υποδομών

Δημοσ.

Αντιγράφω από τους όρους σύμβασης αορίστου χρόνου σύνδεσης Otenet OnDSL Kit, που είχα πάρει πριν κάτι μήνες: (μονάχα αυτά που μας αφορούν)

Γενικοί Όροι:

10. Η ΟΤΕΝΕΤ δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε τυχόν δυσλειτουργία, ελάττωμα, διακοπή ή μειωμένη απόδοση της λειτουργίας του δικτύου του τηλεπικοινωνιακού φορέα μέσω του οποίου παρέχεται η πρόσβαση στο δίκτυο της ΟΤΕΝΕΤ, ούτε παρέχει οποιαδήποτε εγγύηση λειτουργίας ή απόδοσης του δικτύου του φορέα αυτού.

11. Η ΟΤΕΝΕΤ δεν εγγυάται την επίτευξη της μέγιστης δυνατής ταχύτητας αποστολής/λήψης δεδομένων μέσω του ΟΤΕΝΕΤ OnDSL Kit, δεδομένου ότι αυτή εξαρτάται από τεχνικούς ή άλλους παράγοντες εκτός του πεδίου ελέγχου της.

Με άλλα λόγια, φροντίσανε να καλύψουν τη γούνα τους από περίπτωση πυρκαγιάς δικαστικής.

Δημοσ.
Αντιγράφω από τους όρους σύμβασης αορίστου χρόνου σύνδεσης Otenet OnDSL Kit, που είχα πάρει πριν κάτι μήνες: (μονάχα αυτά που μας αφορούν)

Γενικοί Όροι:

10. Η ΟΤΕΝΕΤ δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε τυχόν δυσλειτουργία, ελάττωμα, διακοπή ή μειωμένη απόδοση της λειτουργίας του δικτύου του τηλεπικοινωνιακού φορέα μέσω του οποίου παρέχεται η πρόσβαση στο δίκτυο της ΟΤΕΝΕΤ, ούτε παρέχει οποιαδήποτε εγγύηση λειτουργίας ή απόδοσης του δικτύου του φορέα αυτού.

11. Η ΟΤΕΝΕΤ δεν εγγυάται την επίτευξη της μέγιστης δυνατής ταχύτητας αποστολής/λήψης δεδομένων μέσω του ΟΤΕΝΕΤ OnDSL Kit, δεδομένου ότι αυτή εξαρτάται από τεχνικούς ή άλλους παράγοντες εκτός του πεδίου ελέγχου της.

Με άλλα λόγια, φροντίσανε να καλύψουν τη γούνα τους από περίπτωση πυρκαγιάς δικαστικής.

Αυτά θεωρούνται όλα καταχρηστικά στο δικαστήριο, όποιος μάγκας έχει τα λεφτά και τον χρόνο να τους πάει δικαστικώς με αποδείξεις, θα κάνει σε όλους μας καλό!!! ;)

Δημοσ.

Δεν θα βρεις την υγειά σου παρά μόνο όταν το θελήσουν αυτοί φίλε BritGreek. Και εγώ είχα παρόμοιο πρόβλημα από τις 26 Ιουλίου (πρώτη μέρα της αναβάθμισης του ΟΤΕ μιας και ζω στις "τυχερές" περιοχές) και συνεχίζω ακόμα να το έχω και η απάντηση μετά από κάτι λιγότερο από 1.000.000.000 καθημερινές τηλεφωνικές ενοχλήσεις στην ΟΤΕΝΕΤ είναι η ίδια: Κάντε υπομονή γιατί βρίσκεστε ακόμα στη διαδικασία της αναβάθμισης και μπλα μπλα, ένα σωρό άλλες κοτσάνες. Ε πλέον έπαψα να ασχολούμαι από το τηλέφωνο και άρχισα να τους επισκέπτομαι τακτικά κάθε Τετάρτη μεσημεράκι πριν κλείσουν έτσι ώστε να τους την σπάσω και να τους καθυστερώ να μην πάνε ποτέ στα σπίτια τους (καλό ε; ) και πλέον πιστεύω ότι θα τους λείψω αν δεν πάω καμιά εβδομάδα να τους κράξω.

Τέσπα το θέμα είναι ότι δεν πρόκειται να κάνεις τίποτα όσο και αν φωνάζεις. Αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι πολύς κόσμος έχει προβλήματα με τις συνδέσεις, δεν είναι χαζοί. Απλά και αυτοί δεν είναι προφανώς τόσο εξειδικευμένοι ώστε να μπορέσουν να τους εξυπηρετήσουν όλους.

Αυτά τα ολίγα και σταματάω τα λόγια για τον ΟΤΕ γιατί με πιάνουν τα διαόλια και αργεί ακόμα μια μέρα μέχρι να έρθει η Τετάρτη. :-D :-D

Δημοσ.

Εχεις απολυτο δικιο φιλε μου BritGreek

το ιδιο προβλημα εχω και εγω αλλα...

μαθε τι εταιριας ειναι το dslam τις περιοχης σου..

αναφερω πως τελευταια εμειναν τα alcatel για να να αλλαχτουν

το ξαδερφακι μου ειναι στο πΟΤΕ κανει τις αναβαθμισεις τις περιοχης μου και

μου λεει ειλικρινα κανε υπομονη

μεχρι πριν 2 βδομαδες κατεβαζα με 210-220kbits και τωρα κατεβαζω με

80 εως 120 παλι καλα δηλαδη..

Ακομα ξαψου λιγο με κανενα spydoctor μηπως εχεις

κανενα spyware το εχω συναντισει και αυτο να μην

μπορεις να κατεβασεις με τιποτα λογο spyware-virus

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...