blueviper Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Ερωτήσεις για βοήθεια : α) Το antivir (avira) έχει firewall; To "Avira Premium Security Suite" διαθέτει και Firewall. Η free personal έκδοση, όχι. Πρόκειται πάντως για το καλύτερο δωρεάν antivirus. kleise ta windows updates kai eisai asfalis Δεν υπάρχει firewall ή πρόγραμμα γενικότερα το οποίο να μπορεί να σε προστατεύσει από εγγενείς τρύπες του συστήματος ή τρωτό κώδικα. Τα windows updates, με όλα τα στραβά τους, είναι απαραίτητο να γίνονται (τουλάχιστον τα critical). Μόνο ασφαλής δεν είσαι σε μια τέτοια περίπτωση.
moulianitis Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 kane format vale nod32 vale sygate personal kleise ta windows updates kai eisai asfalis Συνήθως χρησιμοποιώ το download.com και τα παρπάνω δεν ξέρω που να τα βρω...Ως τώρα βέβαια δεν είχα πρόβλημα με antivir, απλά δεν ξέρω για τα firewall.Επίσης είμαι για την ώρα ευχαριστημένος με το ad-aware.Απλά ρωτώ πληροφοριακά για κάτι καλύτερο( Εσύ δηλαδήblueviper, για firewall τί προτείνεις;
blueviper Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Δε χρησιμοποιώ software firewall...επαφίομαι στην ιδανικότερη λύση του router μου. Μπορείς να βρεις ένα συγκριτικό test στο site που ανέφερε κι ο realestate. Και το Comodo πάντως μια χαρά μου φάνηκε, όταν το πέτυχα σε έναν φίλο...δε θέλω όμως να γνωμοδοτήσω περαιτέρω, μια και μια ματιά δεν είναι ποτέ αρκετή. Σύντομα θα βγάλει η ESET σουίτα που θα περιλαμβάνει και Firewall...ελπίζω να κάνουν καλή δουλειά.
KenZone Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Συνήθως χρησιμοποιώ το download.com και τα παρπάνω δεν ξέρω που να τα βρω...Ως τώρα βέβαια δεν είχα πρόβλημα με antivir, απλά δεν ξέρω για τα firewall.Επίσης είμαι για την ώρα ευχαριστημένος με το ad-aware.Απλά ρωτώ πληροφοριακά για κάτι καλύτερο( Εσύ δηλαδήblueviper, για firewall τί προτείνεις; koita to firewall dn 8a to vreis pou8ena .. polu apla dioti to agorase i norton alla dn to exei ulopoiisei akoma katw apo to onoma tis ... exw dokimasei sxedon ola ta firewalls p kukloforoun (se software milaw pada) kai to sygate itan auto p m eixe vgalei ta kalutera apotelesmata se test .. exei vasika kapoies dunatotites p dn tis sunadisa se allo soft. Episis einai to pio light se recources ...trwei kamia 10-15 mb. Ama 8es na to dokimaseis steile ena pm. To ad-aware einai polu eda3ei .. eidika me to vx2 plugin eisai ok.
KenZone Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Δεν υπάρχει firewall ή πρόγραμμα γενικότερα το οποίο να μπορεί να σε προστατεύσει από εγγενείς τρύπες του συστήματος ή τρωτό κώδικα. Τα windows updates, με όλα τα στραβά τους, είναι απαραίτητο να γίνονται (τουλάχιστον τα critical). Μόνο ασφαλής δεν είσαι σε μια τέτοια περίπτωση. vsk palia ta eixa pada on .. alla to pc gia ane3igito logo (kai to dektop kai to laptop) meta apo kamposa updates arxize na sernetai ... dokimasa to autopatcher alla kai auto m ekane kati ladies .. gia na katalaveis ti lew : twra eimai me winxp me preinstalled sp2 au8edika ... dn exw valei kanena allo patch tis m$ o explorer exei parei podi kai xrisimopoiw litestep pera apo to image and fax viewer twn win dn xrisimopoiw tpt allo tis microsoft av to nod32 ( i kai kaspersky se enallaktika stisimata) firewall to sygate (teleutaia ver p vgike) exw kleisei to firewall t router kai ola ta ports einai wide open to peirama to exw kanei arketes fores .. kai pote ma pote dn eixa kanena provlima asfaleias ! kai to pc paei sfaira monima ... bootarei amesws kai eimaste oloi haroumenoi. ennoeite dn xrisimopoiw ie kai wmp kai alla tetoia ...
blueviper Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Επαναλαμβάνω...δεν είναι λογική αυτή. Αν είναι να αχρηστεύσουμε οποιοδήποτε Update αφορά το λειτουργικό που επιλέξαμε, ας βάλουμε τότε Linux να τελειώνουμε! Τα updates δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο, ούτε η περίπτωση του ενός που δεν *έτυχε* να την πατήσει ακόμα, μπορεί να είναι ο μπούσουλας που αφορά τους πάντες. Μήπως να μην έβαζες και το sp2, για να είναι ακόμα πιο γρήγορο το σύστημα; H λογική των τρύπιων windows και του firewall, με παραπέμπει σε περίπτωση που κάποιος μπορεί να διακτινιστεί κι εμείς νοιώθουμε ασφάλεια γιατί έχουμε τοίχους από τσιμέντο.
geovard Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Πάντως γιά όσους θέλουν να δοκιμάσουν την νέα έκδοση τού nod32 2.7, τα παρακάτω links δίνουν το πρόγραμμα με ενσωματωμένα username καί password.Η νέα έκδοση όπως είναι φυσικό, είναι συμβατή με τα windows vista. Windows 9x/ME: http://u4.eset.com/beta/eval/nd98enst.exe Windows NT/2000/XP/2003/Vista (32/64-bit) http://u4.eset.com/beta/eval/ndntenst.exe Ενώ τα παρακάτω ΔΕΝ είναι γιά δοκιμή. Windows 9x/ME: http://u4.eset.com/beta/nd98enst.exe Windows NT/2000/XP/2003/Vista (32/64-bit) http://u4.eset.com/beta/ndntenst.exe
KenZone Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Επαναλαμβάνω...δεν είναι λογική αυτή. Αν είναι να αχρηστεύσουμε οποιοδήποτε Update αφορά το λειτουργικό που επιλέξαμε, ας βάλουμε τότε Linux να τελειώνουμε! Τα updates δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο, ούτε η περίπτωση του ενός που δεν *έτυχε* να την πατήσει ακόμα, μπορεί να είναι ο μπούσουλας που αφορά τους πάντες. Μήπως να μην έβαζες και το sp2, για να είναι ακόμα πιο γρήγορο το σύστημα; H λογική των τρύπιων windows και του firewall, με παραπέμπει σε περίπτωση που κάποιος μπορεί να διακτινιστεί κι εμείς νοιώθουμε ασφάλεια γιατί έχουμε τοίχους από τσιμέντο. xwris to sp2 dn einai pio grigoro .. toulaxiston i oxi sto pc m ama valw sp 2 xeirokinita tote odws einai pio argo meta poios eipe oti dn exw kai linux genika mpainw sta poio 'epikinduna site' as poume katevazw apeira trojans kai kaka pragmata kai dn tin exw patisei gia auto kai to protinw! adi8eta tin exw patisei me panda antivirus kai me zonealarm (mono firewall) o ka8enas kanei oti 8elei .. tin proswpiki m empeiria para8etw ..
Axelfc Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Ποιο απ'ολα αυτα τα firewalls που εχουν αναφερθει μπορω να βαλω σε ενα server που μοιραζει internet ετσι ωστε να ειναι ασφαλεις και οι clients??
blueviper Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 KenZone...κοίτα, κι εγώ μπορεί να προτείνω "μπαίνετε χωρίς προφυλάξεις μάγκες και ρίχτε το στη διακεκομμένη συνουσία άφοβα...δεν την έχω πατήσει ποτέ" και πράγματι να περάσει μια ζωή και να μην γίνει τίποτα (άσε που μπορει να είμαι και στείρος και να το αγνοώ). Παίζουμε όμως με τις πιθανότητες και δεν είναι ό,τι πιο ενδεδειγμένο, ειδικά από τη στιγμή που διαβάζουν και άτομα που δεν έχουν πολύ εμπειρία από τους υπολογιστές και μια κατάργηση των updates θα τους οδηγήσει σε περισσότερα προβλήματα, από όσα μπορεί να τους γλυτώσει. Windows άλλωστε δεν είναι μονάχα ο IE κι ο WMP...
moulianitis Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Δε χρησιμοποιώ software firewall...επαφίομαι στην ιδανικότερη λύση του router μου. Μπορείς να βρεις ένα συγκριτικό test στο site που ανέφερε κι ο realestate. Και το Comodo πάντως μια χαρά μου φάνηκε, όταν το πέτυχα σε έναν φίλο...δε θέλω όμως να γνωμοδοτήσω περαιτέρω, μια και μια ματιά δεν είναι ποτέ αρκετή. Σύντομα θα βγάλει η ESET σουίτα που θα περιλαμβάνει και Firewall...ελπίζω να κάνουν καλή δουλειά. Δηλαδή η λύση του router είναι η ιδανική κατά τη γνώμη σου; Υπάρχουν μοντέλα ή όλα κάνουν την ίδια δουλειά; Εάν κατεβάσω το Kaspersky ή το Comodo (που στη free έκδοση διαθέτουν και firewall) πρέπει να απεγκαταστήσω πρώτα το antivir;
blueviper Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Για την πλειονότητα των περιπτώσεων, απολύτως. Διάβασε κι αυτή τη συζήτηση για να καταλάβεις καλύτερα τα συν και τα πλην. Το firewall του Kaspersky έχω την αίσθηση πως έρχεται μονάχα στη σουίτα προγραμμάτων, που περιλαμβάνει και antivirus. Οπότε δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αυθύπαρκτα με κάποιο άλλο αντιβιοτικό. Γενικά πάντως, δεν έχει σημασία αν θα εγκαταστήσεις πρώτα το firewall ή πρώτα το antivirus.
caveneo Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Εγώ προτείνω NOD32, Spybot Search & Destroy, και για firewall το "the best" για μένα ->Sygate Personal Firewall.
accipio Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Το firewall του router νομίζω ότι δεν ελέγχει το τι βγαίνει από τον υπολογιστή προς τα έξω... οπότε χρειάζεται και software firewall για να γίνει κάτι τέτοιο. Έτσι δεν είναι;
caveneo Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Το router έχει firewall επάνω του. Αλλά δεν μπορείς να δεις ποια προγράμματα αφήνει να περνάνε και ποια όχι. Με το sygate σου βγάζει εκείνη την ώρα ποια προγράμματα τρέχουν στον υπολογιστή σου και σου δείχνει ποια έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Σου δείχνει επίσης και με πόσο κατεβάζεις και με πόσο ανεβάζεις. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το συγκεκριμένο. Έχω δοκιμάσει και το zone alarm αλλά το έσβησα σε λιγότερο από 2 ώρες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.