Προς το περιεχόμενο

Μνήμες

fwtonio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα παιδιά,

σκοπεύω να κάνω αναβάθμηση σε core 2 duo e6300 και έχω μερικές απορίες:

Τι μνήμες υποστηρίζει ο συγκεκριμένος επεξεργαστής, και τι ο e6800.

Αν υποθέσουμε οτι θα τις χρειαστουμε και για μελλοντική αναβάθμηση, πέρνουμε ddr2 800mhz;

Δημοσ.

Όλοι οι Intel Core 2 Duo υποστηρίζουν DDR2 { βασικά δεν είναι ο επεξεργαστής που υποστηρίζει την RAM, αλλά τα chipset }

Η λέξη μελλοντική αναβάθμιση στα PC είναι πολύ περιορισμένη, γιατί αν μιλάς ενόψη ενός χρόνου από τώρα, θα βρισκόμαστε σε DDR3...

Anyways, ότι μάρκα βρείς, με τσιπάκια Micron D9 [ βρίσκεις και στις Kingston Value / TwinMOS Value ] { αρκεί να βεβαιωθείς ότι έχουν Micron D9, γιατί αυτές οι εταιρίες βάζουν ότι chip βρούν μπροστά τους }

Δημοσ.

Ναι, αλλα μία μνήμη των 800Mhz θα έχει καλήτερες επιδόσεις από μια 533(στον e6300) ή τζάμπα θα δώσω τα φράγκα;

Επίσης η αναβάθμιση θα γίνει όταν ο e6800 extreme φτάσει στα 100-200€. Η μητρική τον υποστηρίζει σίγουρα, αλλα μήπως μετά η 533 μνήμες του πέσουν κάπως αργές;

Δημοσ.

Δεν είναι ανάγκη για καινούργιο. Μπορεί και μεταχειρισμένος :)

Αυτή την στιγμή βρίσκεις Pentium4 2.80GHz Northwood στα 533FSB σε socket 478 με 90€. Πόσο είχε όταν βγήκε;;;;

Δημοσ.

παντα οι γρηγορε μνημες (MHz και timmings) εδειναν αλλον αερα στο Pc...Εχεις λεφτα να παρεις γρηγορες 800αρες με μικρα timmings???

Διαφορετικα να προτειμησεις τις 667MHz μην κανεις τον κοπο να πας σε 533>

Δημοσ.
παντα οι γρηγορε μνημες (MHz και timmings) εδειναν αλλον αερα στο Pc...Εχεις λεφτα να παρεις γρηγορες 800αρες με μικρα timmings???

Αυτό εγω δεν θα το έλεγα.

Δημοσ.
Επίσης η αναβάθμιση θα γίνει όταν ο e6800 extreme φτάσει στα 100-200€.

file pare enan pIII sta 450mhz kai perimene na erthi o E10000 kai na pesi i timi tou sta 10eurw

plaka mas kanis

Δημοσ.
file pare enan pIII sta 450mhz kai perimene na erthi o E10000 kai na pesi i timi tou sta 10eurw

plaka mas kanis

Κάτι που να έχει σχέση με τις μνήμες παρακαλώ;......

Δημοσ.
Ναι, αλλα μία μνήμη των 800Mhz θα έχει καλήτερες επιδόσεις από μια 533(στον e6300) ή τζάμπα θα δώσω τα φράγκα;

Επίσης η αναβάθμιση θα γίνει όταν ο e6800 extreme φτάσει στα 100-200€. Η μητρική τον υποστηρίζει σίγουρα, αλλα μήπως μετά η 533 μνήμες του πέσουν κάπως αργές;

Ναι, μια μνήμη @800MHz θα έχει καλύτερες επιδόσεις από μια @533MHz. Όσο «αργές» θα είναι για τον 6300 άλλο τόσο θα είναι και για τον 6800, στο ίδιο FSB λειτουργούν.

Δημοσ.

Εδω υπάρχει κάτι παράδοξο;

Το FSB των core 2 duo είναι στα 1066, ενώ η γρηγορότερη μνήμη που υπάρχει είναι στα 800;

Δημοσ.

Υπάρχει η αντίστοιχη επιλογή FSB : DDR ratio στο BIOS (2:3) (266*3/2=400MHz) για να υπάρχει σύγχρονη λειτουργία. Σίγουρα θα ταν καλύτερο να ήταν οι μνήμες @1066 (πχ. Corsair) αλλά μάλλον παραείναι ακριβές αυτές...

Δημοσ.
Εδω υπάρχει κάτι παράδοξο;

Το FSB των core 2 duo είναι στα 1066, ενώ η γρηγορότερη μνήμη που υπάρχει είναι στα 800;

Το πραγματικό FSB των C2D είναι 266MHz...απλά επειδή αξιοποιείται η τεχνολογία Quad-Pump ( το FSB είναι "QDR" ) [ 4x rate να το πούμε απλά ] είναι σαν να είναι χρονισμένο στα 4x266 [ δηλαδή 1066 ].

1:1 λέμε ότι τρέχουν οι μνήμες στους C2D όσο είναι το πραγματικό FSB.

Έτσι στα μαμίσια 1:1 είναι οι μνήμες στα DDR2-533.

etc etc

Δημοσ.

Γειά σας.

Είπα να μην ανοίξω καινούργιο post γιαυτό γράφω σε αυτό για ένα πρόβλημα πού έχω με ένα pc με μνήμες SDRAM.

Κάνοντας μία αναβάθμιση στις μνήμες (είχα 256 και έβαλα και άλλο ένα DIMM 256) έπαθα τα εξής.

Από τα windows (ο υπολογιστής μου) βλέπω ότι έχω 256 αλλά το πρόγραμμα cpu-z μου τις δείχνει σαν 512.Επειδή δεν ξέρω και πολλά πράγματα πως θα μπορούσα να δω στα σίγουρα αν δουλεύουν και οι δύο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...