Προς το περιεχόμενο

Γλώσσες προγραμματισμού

xpapias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παλιότερα είχα ασχοληθεί με Quick - BASIC (την αναφέρω μόνο για ιστορικούς λόγους) και στη συνέχεια με VISUAL BASIC, λίγα πράγματα όμως. Σκέφτομαι να ψαχτώ πάλι με γλώσσες προγραμματισμού, αυτή τη φορά λίγο σοβαρότερα. Εδώ είναι που χρειάζομαι τη βοήθεια σας...

Από τις σύγχρονες γλώσσες προγραμματισμού (αντίστοιχες με αυτές που ανέφερα) , με ποιά θα με συμβουλεύατε να ασχοληθώ;

Εξακολουθεί να κυριαρχεί η Visual C++. Με τη Visual C# τί ισχύει; Ποιά από τις 2 είναι πιο ευέλικτη / universal / εύκολη κλπ;

Δημοσ.

Αφού έχεις ασχοληθεί λιγάκι παλιότερα με Visual Basic θα έχεις μπει λίγο στο πνεύμα αν και αυτή η γλώσσα δεν είναι τόσο καλή για να μάθεις προγραμματισμό.

Εξαρτάται τι θες να κάνεις για να αρχίσεις να ασχολείσαι και να μαθαίνεις τις γλώσσες που ανέφερες (Visual C++, Visual C#). Η πρώτη είναι περισσότερο για δημιουργία λογισμικού (και πιο δύσκολη) ενώ η δεύτερη κυρίως για "ιντερνετικές" εφαρμογές, κατά τη γνώμη μου πάντα. Εγώ ως λάτρης και φανατικός υπέρμαχος της Java θα σου πρότεινα φυσικά να αρχίσεις να ασχολείσαι με αυτή.

Υ.Γ 1: Δεν θέλω τώρα να κάτσω να αναφερθώ στα πλεονεκτήματα και στα μειονεκτήματα διαφόρων γλωσσών γιατί θα πάει μακρυά η βαλίτσα, όπως έχουμε ξαναδεί.

Υ.Γ 2: Μην αρχίσετε όλοι να λέτε ότι τα λέω όλα χάλια και ότι η τάδε γλώσσα δεν είναι ωραία ή ότι εκείνη είναι η καλύτερη για αρχή κλπ κλπ, επειδή απλά δεν σας αρέσει μια τεχνολογία. Είπα πολύ απλά τη γνώμη μου και καλό θα είναι να μην αρχίσει μια αντιπαράθεση που στο κάτω κάτω το μόνο που θα κάνει είναι να αποπροσανατολίσει το φίλο μας (όπως επίσης έχουμε ξαναδεί).Ο καθένας ας πει τη γνώμη του και ας την κρατήσει για τον εαυτό του χωρίς να επιβάλλεται.

Α, επίσης : Java Rulezzzzz....'nuff said :-D :-D :-D :-D

Φιλικά :) :) deker !!!

Δημοσ.

Mia vasiki diafora(i megaliteri isos) C# kai C++ einai i asfaleia pou parexei i glossa. Gi' auto exei anevei toso i C#. Einai kati san "tin Java tis Microsoft!". To thema einai ti theleis esy na kaneis.

An theleis na asxolitheis gia tin parti sou, proteino C++ (rikse kai mia matia stin C prota).

Δημοσ.

Η C# χρησιμοποιείται και για εφαρμογές, και μάλιστα αν δεν κάνω λάθος η MS ενθαρρύνει τον κόσμο να πάει προς την μεριά της C#.

Θα σου συνιστούσα και εγώ να ξεκινήσεις με C#, καθώς δεν θα μπλέξεις με τις "περιέργειες" της C++ και έπειτα αν νομίζεις ότι θέλεις λίγο πιο κοντά στο hardware γλώσσα, να πας και προς την μεριά της C++.

Δημοσ.

Κάτι άλλο τώρα, μια που ξεκίνησα να πειραματίζομαι...

Έχω σχεδιάσει μια φόρμα (Form1) με ένα κουμπί (button1). Έχω επίσης σχεδιασει άλλη μια φόρμα (Form2). Θέλω όταν πατάω το button1 να μου εμφανίζει τη Form2 και να μου εξαφανίζει τη Form1. Τι κώδικα πρέπει να βάλω στο button1_Click ?

Δημοσ.

Για Visual Basic εννοείς; Γράψε τον εξής κώδικα:

Form1.hide

Form2.show

Υποθέτω ότι αν το θες για C# θα σου εξηγήσουν καλύτερα οι guru του Visual Studio!!!

Δημοσ.
Για Visual Basic εννοείς; Γράψε τον εξής κώδικα:

Form1.hide

Form2.show

Υποθέτω ότι αν το θες για C# θα σου εξηγήσουν καλύτερα οι guru του Visual Studio!!!

Για C# ...

Δημοσ.

Δοκίμασε να υποβάλεις το ερώτημά σου στο http://www.dotnetzone.gr. Γενικά για ερωτήσεις που αφορούν το Visual Studio εκεί είναι το κατάλληλο forum. Θα έχεις μια σύντομη και (προφανώς) σίγουρη λύση για ότι ρωτήσεις.

Ελπίζω να βοήθησα...έστω και έμμεσα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...