sonik_5 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2006 Λοιπόν παιδιά η κατάσταση έχει ως εξής. Εχω μια σύνδεση adsl με το modem συνδεδεμένο σε ένα desktop. Από εκεί θέλω να μοιράσω τη σύνδεση σε ένα desktop σε άλλο δωμάτιο σε απόσταση περίπου 10 μέτρων και σε ένα laptop το οποίο θέλω να συνδέεται από οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού. Το laptop έχει ασύρματη κάρτα δικτύου ενώ οι άλλοι δύο όχι. Τέλος θέλω, αν γίνεται, να μην είναι ανάγκη να ανοίγω τον κεντρικό υπολογιστή για να συνδέεται κάποιος από τους άλλους δύο. Με απλά λόγια, μιας και είμαι λίγο πίσω στο συγκεκριμένο θέμα, τι πρέπει να κάνω; Θα υπάρχει πτώση της ταχύτητας λόγω της απόστασης; Ελπίζω να μη σας ζαλίζω.
kouk1 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2006 Ανάλογα με το πόσοι υπολογιστές θα είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένοι, θα έχεις και μικρότερη ταχύτητα, αφου αυτή μοιράζεται. Εχω ενα ασύρματο δίκτυο με 2 υπολογιστές, σε απόσταση 10 μέτρων ο ένας και περίπου 7 ο άλλος χωρίς πρόβλημα. Φρόντισε να επιλέξεις κανάλι μετάδοσης στον router που να μην δέχεται παρεμβολές απο τυχόν γείτονες που έχουν και εκείνοι ασύρματο δίκτυο.
sonik_5 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Σ' ευχαριστώ kouk1. Μήπως μπορεί να μου πει κανείς αν, και με ποιό τρόπο, θα μπορώ να συνδέομαι στο net με κάθε υπολογιστή ανεξάρτητα; Επίσης αυτή η δουλειά γίνεται με router και κάρτες δικτύου σε κάθε υπολογιστή ή θα χρειαστώ access point;
skroutz Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Τα πράγματα είναι πολύ απλά και συγχρόνος λίγο περίπλοκα. Θα χρειαστείς ένα ασύρματο modem-router, μια κάρτα ασύρματη δικτύου pci μια απλή κάρτα δικτύου και ένα καλώδιο δικτύου περίπου 1,5-2 m utp.(Προτείνω τα πράγματα να είναι επώνυμα για να μην παιδευτείς σε τυχόν ασυμβατότητα. Το μειονέκτημα είναι το κόστος, αλλά μια φορά θα τα αγοράσεις.) Συνδέεις το modem-router με τη γραμμή της adsl τοποθετείς την ασύρματη κάρτα δικτύου στον απομακρυσμένο υπολογιστή, συνδέεις με το καλώδιο δικτύου το modem-router με τον υπολογιστή που είναι δίπλα.(αν έχει κάρτα δικτύου δεν αγοράζεις άλλη) Κάνεις τις μικρορυθμίσεις που χρειάζονται και είσαι έτοιμος έχεις όλους τους υπολογιστές ανεξάρτητους όσον αφορά τη σύνδεση στο internet. Τα πράγματα θα δυσκολέψουν σε περίπτωση που μπορεί να έχεις από πουθενά παρεμβολές και να μην έχουν καλή λήψη οι απομακρυσμένοι υπολογιστές. Αυτό είναι σπάνιο φαινόμενο για τόση μικρή απόσταση αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Λύνεται αλλάζοντας την κεραία στο modem-router, άρα κοίτα να αλλάζει η κεραία. Αυτά προς το παρόν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.