Προς το περιεχόμενο

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ! Έκλεισε το ρεύμα, δεν ανοίγει το Pc!

chabascope

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!ΕΧΘΕΣ ΕΝΩ ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ Υ/Π ΜΟΥ, ΠΗΓΕ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΜΟΥ ΚΑΘΗΣΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΝΤΕΖΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΟΛΥΛΟΓΩ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ Ο Υ/Π ΜΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ!Μετα από τότε όποτε ανοιγω τον Υ/Π, αφού φορτώνει τα windows βγάζει για λίγα δευτερόλεπτα μπλέ οθόνη και μετά ξαναρχίζει!

Τι παίζει???ευχαρισω:cry: (Επίσης καθε φορά που ξανανοίγει βγάζει επιλογή για safe mode κ.τ.λ αλλά ούτε στο safe mode ανάβει):cry:

Δημοσ.

Άλλο ένα:Όταν τον ανοίγω νου αναγνωρίζει και την μνήμη και το motherboard.Σήμερα που το άνοιξα έκανε και έναν ήχο σαν να μην έχει μνήμη ή κάρτα γραφικών.

Δημοσ.

Αχ αυτά τα σκυλιά φίλε μου :-/

και εγώ μόλις πήρα ενα κουτάβι και εκτός το οτι μου έχεσε όλο σπίτι μου έφαγε και 3-4 καλώδια :-/

Δημοσ.

To motherboard το βρίσκει...Και στο bios μπαίνει... αλλά ακούγεται συχνά πυκνά ο ήχος που κάνει όταν λείπει μνήμη ή κάρτα γραφικών...(την μνήμη την βρίσκει...):cry: :cry: :cry:

Δημοσ.

Φίλε μου,

Η εμπειρία μου λέει ό,τι ακολουθώντας τα παρκάτω βήματα θα βρεις μιαν άκρη (εγώ σε παρόμοιες περιπτώσεις σώθηκα έτσι):

α)Αφού αποσυνδέσεις τον υπολογιστή από το ρεύμα τραβώντας την πρίζα, άσε τον για 10 δευτερόλεπτα και προσπάθησε να τον ξεκινήσεις. Αν δεν λύνεται έτσι το πρόβλημά σου, προχώρα παρακάτω.

β) Καλά θα κάνεις να βγάλεις τα τσιπάκια της μνήμης και όλες τις κάρτες που έχεις στα slots της μητρικής(σημείωσε τις αρχικές θέσεις των καρτών), καθώς και τα ide, floppy κλπ(πάντα αποσυνδεμένος από το ρεύμα). Τον επεξεργαστή μην τον πειράζεις καλύτερα.

Ξεκίνα τον υπολογιστή. Φυσικά δεν θα ξεκινήσει γιατί δεν βρίσκει ούτε μνήμες ούτε κάρτα γραφικών. Σβήσ' τον ξανά και βάλε μνήμες και κάρτα γραφικών. Πιστεύω ότι μάλλον δεν θα χρειαστούν τα παρακάτω βήματα.

Αν δεν ήταν κάτι σοβαρό θα ξεκινήσει βρίσκοντας τις μνήμες και επισημαίνοντας την απουσία δίσκων κ.λ.π.

γ)Τον σβήνεις ξανά και συνδέεις τα ide και το floppy.Επανεκκίνησε. Αν όλα καλά, προχώρα.

δ)Βάλε τις κάρτες μία μία αν έχεις την υπομονή να επανεκκινείς συνεχώς. Αλλιώς βάλ' τες στις αρχικές τους θέσεις και επανεκκίνα.

Καλή τύχη.

Δημοσ.
dokimase na kaneis format kai ama den kanei tipota tote arxina na psaxneis parapera...poles fores apo apotomi ptosi reumatos epireazete kai to leitourgiko...

exoume pei oti to format einai panta i teleutea epilogi se kapio provlima ki oxi i proti epidi den gnorizoume tin lisi tou provlimatos.

an opos les mporei na einai thema leitourgikou yparxei kai to repair-epanegatastasi kai i recovery console kai alla ergaleia ektos windows gia na dirthosei kati.

katarxein tha elega na tsekareis otidipote mporei na dokimasei se alln ypologisth na dei an einai ok (mnhmes karta grafikwn..).

oso gia thn ekkhnish dokimase mhpos mporeis na mpeis me tis teleutees rithmiseis pou leitoyrgouse swsta.(prin se vgalei sthn epilogi gia safe mode pata f8)

Δημοσ.

Το καλιτερο που εχουμε να κανουμε ολοι μας ειναι οταν κλεινουμε τον υπολογιστη να τον βγάζουμε και απο την πριζα να μην εχει καθολου ρευμα οταν ειναι κλειστος...εχω παθει μεγαλη ζημια και ξέρω ! ! !

Φιλια.....

Δημοσ.

Παιδία ευχαριστώ για τα replies σας!Το πρόβλημα λύθηκε(ευτηχώς ήταν το πιο απλό που θα μπορούσα να πάθω μεσα στην όλη ατυχία του συμβάντος).Δεν το motherboard αλλά το λειτουργικό.Ο υπολογιστής δν άνοιγε ούτε με τις τελευταίες σωστές ρυθμίσεις κ.τ.λ.Ευτυχώς κάθε φορά που κάνω format ή οτιδήποτε που με αναγκάζει να ξαναστήσω τα windows κάνω και ghost.Έτσι έκανα ghost σε έναν άλλο 80άρη που είχα από τν 2ο δίσκο(στο pc έχω 2 δίσκους εναν για λειτουργικό και έναν για τα αρχεία)και λειτουργεί κανονικά!:o :o :o Τώρα το μόνο που μένει είναι να βάλω και τον πρώτο 80άρη και να πάρω ό,τι αρχεία έχω εκεί(κυρίως saves από προγράμματα games κ.τ.λ)φιουυυυυυυυυ!8)

Δημοσ.

Όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα, η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΥΣΗ είναι να αρχίσουμε να αποσυναρμολογούμε τον υπολογιστή, να βγάζουμε μνήμες κλ κλ κλ.

Επίσης, η πρότελευταία λύση είναι να κάνουμε format.

Όταν κόβεται το ρεύμα και ο υπολογιστής δεν φορτώνει τα Windows σωστά, ή πετάει μπλέ οθόνες, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε την RECOVERY CONSOLE.

Βάζετε το CD των XP μέσα και αφήνετε τον υπολογιστή να μπουτάρει από το CD.

Πατάτε R και θα σας βγάλει σε περιβάλλον DOS.

Αφού πατήσετε 1 για επιλογή του φακέλου των Windows και εν συνεχεία ENTER για κωδικό, πληκτρολογείτε CHKDSK /P.

Οτιδήποτε πρόβλημα υπάρχει στο λειτουργικό θα διορθωθεί.

Καλό είναι να έχετε πάντα ενσωματωμένη την Recovery Console στο Boot-up menou του υπολογιστή σας. Έτσι δεν χρειαστείτε ποτέ να κάνετε format ή re-install τα XP σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχετε τον φάκελο i386 με όλα τα περιεχόμενά του μέσα στο root του σκληρού σας δίσκου.

Με τον παραπάνω τρόπο έχω σώσει από άπειρα Format το σύστημά μου και αλλονών ακόμα και σε περιπτώσεις που τα Windows δεν φορτώναν καθόλου.

Δημοσ.
Το καλιτερο που εχουμε να κανουμε ολοι μας ειναι οταν κλεινουμε τον υπολογιστη να τον βγάζουμε και απο την πριζα να μην εχει καθολου ρευμα οταν ειναι κλειστος...εχω παθει μεγαλη ζημια και ξέρω ! ! !

Φιλια.....

γιατί, τι μπορεί να συμβεί από τη στιγμή που είναι κλειστός;

Δημοσ.
γιατί, τι μπορεί να συμβεί από τη στιγμή που είναι κλειστός;

Όταν απλώς σβήνεις τον υπολογιστή σου, σε καμία περίπτωση δεν είναι απολύτως σβηστός. Είναι σε stand-by, όπως π.χ η τηλεόραση του σπιτιού σου.

Αν δεν το βγάλεις από τη μπρίζα ή αν δέν κλείσεις το διακόπτη του τροφοδοτικού σου, τότε μπορεί πολύ εύκολα να περάσει κάποια υπέρταση (από κεραυνό στην περιοχή σου ή ότιδήποτε άλλο) και να σου κάψει τροφοδοτικό ή κάτι άλλο.

Δημοσ.

symfonoume oti kai to na vgazeis eksartimata den einai apo tis protes liseis.

apo tin stigmi omos pou anaferonte mpip stin ekkinisi thelei psaksimo apo pou proerxonte ektos ki an o filos mas enoei mpip eno exei fygei apo thn diadikasia elegxou sthn ekkinhsh tou pc kai mporei na htan kolimata twn windows.

gia to allo thema efoson den thelete an vazete vgazete brizes h na anoigoklinete diakoptes promitheutite ena kalo polybrizo i mia syskeuh prostasias pou yparxoun sto emporio.

prosopika exw ena aplo me poly mikri prostasia alla skeftome sovara na paro kati kalitero

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...