Προς το περιεχόμενο

ρατσισμος-φασισμος των νεων

manic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Φίλε μου ο βουρδουλας που λες ειναι η ευκολη λυση για τον γονιο που ΔΕΝ ξερει πως να μεγαλωσει το παιδι του με αρχες (μιλαω για τους γονιους που το κανουν αρκετα τακτικα...). Μαλιστα πολλες φορες φέρνει και τα αντιθετα αποτελεσματα. Ακομα και τα σωστα να φερει, παντα αφηνει ενα εστω μικρο κομπλεξ - βιωμα στο παιδι. Αυτα που σου λεω τα λενε οι παιδοψυχολογοι οι οποιοι συνιστουν να μην χτυπανε (σε γενικες γραμμες) οι γονεις τα παιδια.

Οι γονεις μου εκτος απο περιπτωσεις μετρημενες στα δακτυλα του ενος χεριου (light περιπτωσεις), ποτε δεν απλωσαν χερι πανω μου και μεγαλωσα μια χαρα. Σπουδασα, δουλευω, δεν πινω, δεν καπνιζω, εχω πολυ καλη διατροφη, αθλουμε, ειμια πολυ κοινωνικος, δεν εχω εχθρους κτλ κτλ...

Επομενως ας μη λεμε οτι θελουμε...

Οσον αφορα το θέμα μας, το προβλημα δεν ειναι οι νεοπλουτοι. Οι νεοπλουτοι εχουν αυτη την συμπεριφορα προς τους αλλους και οι αλλοι εχουν αλλες συμπεριφορες προς τους νεοπλουτους και μεταξυ τους. Το προβλημα λοιπον ειναι στον ανθρωπο. Πρεπει να καταλαβουμε οτι πρωτα πρεπει να κοιταμε τα μουτρα μας και τα χαλια μας και μετα να κρινουμε τους αλλους. Επισης ειμαι σιγουρος οτι ο νεοπλουτος που για να γινει νεοπλουτος, του εχει γινει το σκατο παξιμαδι, δεν εχει χρονο καν να ασχοληθει με αυτες τις μαλακιες. Αντιθετα ο νεοπλουτος που εγινε νεοπλουτος με την τσεπη του μπαμπα, ειναι οτι χειροτερο.

+1 από μένα....Ο κάθε άνθρωπος έχει την προσωπικότητά του η οποία ναι μεν διαμορφώνεται και από τον κοινωνικό περίγυρο,αλλά πάνω απ'όλα από τον ίδιο και συνήθως σύμφωνα με τις αρχές που παίρνει από την οικογένειά του.Πρέπει ο κάθε άνθρωπος να αντιλαμβάνεται μόνος του με ποιο τρόπο πρέπει να συμπεριφέρεται.Η καταπίεση και ο εξαναγκασμός δεν επιφέρουν πάντα θετικά αποτελέσματα.Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βίωσαν πολύ δυσάρεστες καταστάσεις αλλά έγιναν σωστοί γιατί είχαν αυτοέλεγχο αλλά και άλλοι που,αν και μεγάλωσαν με σωστά πρότυπα ,τελικά έγιναν αληταράδες ίσως και λόγω κακών συναναστροφών.Δεν μπορούμε αυτά να τα βάλουμε σε ένα καλούπι.Βέβαια είναι γεγονός ότι συνήθως τα πλουσιόπαιδα είναι κακομαθημένα και αδιάφορα προς τον πλησίον.....

Και γενικά αν έχεις μάθει στη ζωή σου να τα έχεις όλα έτοιμα,δε γίνεται να κατανοήσεις τις ανάγκες και τα προβλήματα των συνανθρώπων σου.....Καλή η ελευθερία κινήσεων αλλά πρέπει να υπάρχει και ένα μέτρο για να μην καταλήξει να γίνει ασυδοσία...........

Δημοσ.
Τώρα πραγματικά δεν κατάλαβες, ή κάνεις οτι δεν κατάλαβες για να γίνεται κουβέντα;

τωρα πραγματικα καταλαβα, αλλα ηταν ασχετα το σχολια αυτα, οποτε τα σχολιασα. εσενα ποιο ειναι το προβλημα σου?

στα υπολοιπα συμφωνω με τον Νωντα.

Δημοσ.

Οντως αυτα περι αριστερων ειναι μλιες. Ο αριστερος ειναι ανθρωπος, οποτε εχει τις ιδιες πιθανοτητες να ειναι ειναι μλκς με τον δεξιο και με οποιονδηποτε.

Δημοσ.

Για να μήν παρεξηγηθώ και νομίζουν πως είμαι κανένας κομπλεξικός με το θέμα της γονικής βίας, θα ήθελα να συμπληρώσω μερικά πράγματα. Το ξύλο σε καμία περίπτωση δέν φέρνει αποτελέσματα, πόσο μάλλον να κάνει καλό. Σε αυτό συμφωνώ και επαυξάνω με τους προλαλήσαντες. Ανέφερα τον βούρδουλα (ίσως ήταν ατυχές παράδειγμα),σαν την πιο διαδεδομένη (ίσως) μέθοδο τιμωρίας που χρησιμοποιούν οι γονείς στα παιδιά τους, για να τους δείξουν, οτι πολύ απλά υπάρχουν και όρια.

Φυσικά ένα παιδί που τρώει ξύλο σε καθημερινή βάση, όχι μονο χαρακτήρα δέν θα αναπτύξει (κάτι που ανέφερα αστειευόμενος),αλλά μάλλον κάποιο κουσούρι θα του μείνει, κόμπλεξ, σύνδρομο κατωτερότητας κλπ. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω την λέξη επίπληξη, που αρμόζει καλύτερα.

Η προσωπική μου άποψη είναι αυτή σχετικά με την συμπεριφορά τόσο των ανηλίκων-νέων, όσο και των ενήλικων. Είναι πολύ φυσικό όταν μια ζωή έχεις μάθει στο «θέλω» και στο «εγώ» χωρίς να έχεις ακούσει την λέξη όχι (λέξη taboo για πολλούς νεοέλληνες γονείς), να γίνεσαι κακομαθημένος και από ένα σημείο και μετά να απαιτείς όλοι και όλα να έρχονται στα μέτρα σου και βάση των απαιτήσεών σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...