Προς το περιεχόμενο

ρατσισμος-φασισμος των νεων

manic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ακουστε 2 περιστατικα και πειτε μου τις αποψεις σας:

1)Λοιπον της προαλες ημουν γλυφαδα και ξαφνου βλεπω 2 νταγλαραδες να πιανουν αλλους 3 και να τους πλακονουν στο ξυλο!!!και ΓΙΑΤΙ??? Γιατι ηταν λεει απο την Κηφισια:o :o :o :o :o :o :evil: :evil:

2)Στην σταση του λεωφοριου στην κηφισια ακουω διπλα μου ενα κοριτσι να λεει σε ενα αλλο "πσιιιτ κοπελια...... ναι εσυ..... δεν μου λες τι εχεις ντυθει σημερα!!!!!!!!:twisted: :twisted: :twisted: " και αρχισε και γελαγε (μαλλον επειδη δεν ηταν τα λουχα της ακριβα!!!!)

Καλα που ζουμε, ενταξει το καταλαβαινω ειναι παιδια (θα πουν πολλοι) αλλα αυτο ειναι ακατανοητο!!!!!:-| :-| :-|

Δημοσ.

Aυτά συμβαίνουν εδώ και χρόνια. Έχω τύχει σε συζήτηση που ατομάκια γόνοι ευκατάστατων οικογενειών, διπλωματών, κλπ, συζητούσαν για ένα 3ωρο για κολώνιες (μιλάμε για αγόρια).

Άλλη φάση : Άτομο τρακάρισε τη BMW του μπαμπά καθώς πήγαινε για σκι Αράχωβα. Η κοπελίτσα που τον συνόδευε έφυγε αδιάβαστη απ' το παρμπρίζ κι έγινε θρύψαλλα (έζησε). Κι αυτός μας έλεγε για το τί έπαθε το αμάξι και για το ότι τον έτρεχε ο πατέρας της....

Σημεία των καιρών. Νεόπλουτοι....

Δημοσ.

Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται... απάνθρωποι! Η κοινωνία φτιάχνει τους ανθρώπους. Όταν η κοινωνία δεν κάνει καλά τη δουλειά της, έχουμε αυτά τα ωραία φαινόμενα. Αν θέλετε να τα διορθώσετε, κάντε κάτι για να διορθώσετε την κοινωνία (μια καλή αρχή θα ήταν η εκπαίδευση) και αφήστε τα "ε, άμα είναι μλκς ο άνθρωπος, έτσι είναι".

Δημοσ.
Aυτά συμβαίνουν εδώ και χρόνια. Έχω τύχει σε συζήτηση που ατομάκια γόνοι ευκατάστατων οικογενειών, διπλωματών, κλπ, συζητούσαν για ένα 3ωρο για κολώνιες (μιλάμε για αγόρια).

Άλλη φάση : Άτομο τρακάρισε τη BMW του μπαμπά καθώς πήγαινε για σκι Αράχωβα. Η κοπελίτσα που τον συνόδευε έφυγε αδιάβαστη απ' το παρμπρίζ κι έγινε θρύψαλλα (έζησε). Κι αυτός μας έλεγε για το τί έπαθε το αμάξι και για το ότι τον έτρεχε ο πατέρας της....

Σημεία των καιρών. Νεόπλουτοι....

Εμένα συγγενής της γυναίκας μου έπεσε με πολλά χιλιόμετρα με ενα σκατοφτιαγμένο χρέμπι πάνω στις μπάρες στην Κύμης. Ήταν κωλόφαρδος και επέζησε, και βγαίνοντας έξω αρχισε να περιεργάζεται τις ζημιές στο αμάξι, για τον συνοδηγό δεν έδωσε δεκάρα. Και δεν είχε καν BMW.

Ηθικό δίδαγμα: Όσο εύκολα βγάζεις το συμπέρασμα Νεόπλουτοι => <βάλτε εδώ οτι θέτε> , άλλο τόσο το βγάζω και εγώ.

Ο συγκεκριμένος είναι αριστερός και στις εκλογές που μας πέρασαν ο πατέρας του ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με αριστερό κόμμα.

Στο καπάκι , έκαναν και κομπίνα και την ζημιά την πλήρωσε όλη η ασφάλεια.

Ελα ... κάνε μια γενικευση σαν την παραπάνω. :)

EDIT: Το 89, στο γυμνάσιο της Ν.Ιωνίας που πήγαινα, αν δεν φόραγες τα air-jordan (που είχαν το 1/3 του βασικού μισθού), τα κακομαθημένα του σχολείου σε δούλευαν. Μαλάκες υπάρχουν παντού, όχι μονο στην Κηφισιά.

Δημοσ.
εγω θα ελεγα μ@λ@κες

νεοπλουτοι μαλακες σνομπ ;)

Μαλάκες υπάρχουν παντού, όχι μονο στην Κηφισιά.

εννοειται και εννοειται πως δεν ισχυουν γενικευσεις... Και απο προσωπικη εμπειρια κατι τετοιο το συνειδητοποιεις και μονος σου..

Μαλακες υπαρχουν παντου αλλα αν ειναι μαλακες νεοπλουτοι και σνομπ ειναι ακομα πιο αηδιαστικοι [κατα την γνωμη μου]

Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται... απάνθρωποι! Η κοινωνία φτιάχνει τους ανθρώπους. Όταν η κοινωνία δεν κάνει καλά τη δουλειά της, έχουμε αυτά τα ωραία φαινόμενα. Αν θέλετε να τα διορθώσετε, κάντε κάτι για να διορθώσετε την κοινωνία (μια καλή αρχή θα ήταν η εκπαίδευση) και αφήστε τα "ε, άμα είναι μλκς ο άνθρωπος, έτσι είναι".

εγω πιστευω ολοι οι ανθρωποι γεννιουνται ανθρωποι, στην συνεχεια γινονται απανθρωποι ;)

Aπο την αλλη , η κοινωνια και το εξωτερικο περιβαλλον παιζουν τεραστιο ρολο αλλα δεν ειναι οι μονοι παραμετροι

Δημοσ.

Τα πάντα ξεκινάνε μέσα απο το σπίτι.Κακά τα ψέματα,τα παιδιά σχηματίζουν τον χαρακτήρα τους βάση των προτύπων τους,με λίγα λόγια τους γονείς.Αν τώρα αυτός ο πατέρας,αυτή η μάνα έχουν βάλει σαν προτεραιότητα πραγματα λίγο διαφορετικά απο αυτά που βάζει ο μέσος γονιός (Χρήμα-Εικόνα Vs Οικογένεια-Αξιοπρέπια) λογικό είναι και τα παιδιά τους να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Δέν θα μιλήσω για τον πατροπαράδοτο βούρδουλα,που ούκ ολοίγοι απο εμάς έχουμε γευτεί,οφείλω να ομολογήσω όμως οτι όσα παιδιά έχουν νιώσει την ζώνη/κουτάλα (ξύλινη πάντα)/βέργα ελιάς πραγματικά έχουν "κάνει" χαρακτήρα.

Τέλος,σχετικά με τους νταγλαράδες...η θρασυδειλεία σε όλο της το μεγαλείο.Δέν έχει να κάνει αν ο άλλος είναι 1,90 και κάνει 120 κιλά στον πάγκο,αν βγεί κανας μάγκας 1,65 με crowbar λακίζουν επιτόπου.

Δημοσ.
Εμένα συγγενής της γυναίκας μου έπεσε με πολλά χιλιόμετρα με ενα σκατοφτιαγμένο χρέμπι πάνω στις μπάρες στην Κύμης. Ήταν κωλόφαρδος και επέζησε, και βγαίνοντας έξω αρχισε να περιεργάζεται τις ζημιές στο αμάξι, για τον συνοδηγό δεν έδωσε δεκάρα. Και δεν είχε καν BMW.

Ηθικό δίδαγμα: Όσο εύκολα βγάζεις το συμπέρασμα Νεόπλουτοι => <βάλτε εδώ οτι θέτε> , άλλο τόσο το βγάζω και εγώ.

Και δε το βγάζεις?

Ο συγκεκριμένος είναι αριστερός και στις εκλογές που μας πέρασαν ο πατέρας του ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με αριστερό κόμμα.

Στο καπάκι , έκαναν και κομπίνα και την ζημιά την πλήρωσε όλη η ασφάλεια.

Ελα ... κάνε μια γενικευση σαν την παραπάνω. :)

Και πολύ καλά έκανε. Έτσι κάνουν οι καλοί αριστεροί. Και το παιδάκι που ανάφερα αριστερός ήταν, ΜΛ-ΚΚΕ.

EDIT: Το 89, στο γυμνάσιο της Ν.Ιωνίας που πήγαινα, αν δεν φόραγες τα air-jordan (που είχαν το 1/3 του βασικού μισθού), τα κακομαθημένα του σχολείου σε δούλευαν. Μαλάκες υπάρχουν παντού, όχι μονο στην Κηφισιά.

Nεόπλουτοι υπάρχουν παντού, όχι μόνο στην Κηφισιά...

Δημοσ.

Δέν θα μιλήσω για τον πατροπαράδοτο βούρδουλα,που ούκ ολοίγοι απο εμάς έχουμε γευτεί,οφείλω να ομολογήσω όμως οτι όσα παιδιά έχουν νιώσει την ζώνη/κουτάλα (ξύλινη πάντα)/βέργα ελιάς πραγματικά έχουν "κάνει" χαρακτήρα.

Φίλε μου ο βουρδουλας που λες ειναι η ευκολη λυση για τον γονιο που ΔΕΝ ξερει πως να μεγαλωσει το παιδι του με αρχες (μιλαω για τους γονιους που το κανουν αρκετα τακτικα...). Μαλιστα πολλες φορες φέρνει και τα αντιθετα αποτελεσματα. Ακομα και τα σωστα να φερει, παντα αφηνει ενα εστω μικρο κομπλεξ - βιωμα στο παιδι. Αυτα που σου λεω τα λενε οι παιδοψυχολογοι οι οποιοι συνιστουν να μην χτυπανε (σε γενικες γραμμες) οι γονεις τα παιδια.

Οι γονεις μου εκτος απο περιπτωσεις μετρημενες στα δακτυλα του ενος χεριου (light περιπτωσεις), ποτε δεν απλωσαν χερι πανω μου και μεγαλωσα μια χαρα. Σπουδασα, δουλευω, δεν πινω, δεν καπνιζω, εχω πολυ καλη διατροφη, αθλουμε, ειμια πολυ κοινωνικος, δεν εχω εχθρους κτλ κτλ...

Επομενως ας μη λεμε οτι θελουμε...

Οσον αφορα το θέμα μας, το προβλημα δεν ειναι οι νεοπλουτοι. Οι νεοπλουτοι εχουν αυτη την συμπεριφορα προς τους αλλους και οι αλλοι εχουν αλλες συμπεριφορες προς τους νεοπλουτους και μεταξυ τους. Το προβλημα λοιπον ειναι στον ανθρωπο. Πρεπει να καταλαβουμε οτι πρωτα πρεπει να κοιταμε τα μουτρα μας και τα χαλια μας και μετα να κρινουμε τους αλλους. Επισης ειμαι σιγουρος οτι ο νεοπλουτος που για να γινει νεοπλουτος, του εχει γινει το σκατο παξιμαδι, δεν εχει χρονο καν να ασχοληθει με αυτες τις μαλακιες. Αντιθετα ο νεοπλουτος που εγινε νεοπλουτος με την τσεπη του μπαμπα, ειναι οτι χειροτερο.

Δημοσ.

Κάτι ήξερε ο Μαζωνάκης που τραγουδούσε το gucci φόρεμα :)

Αυτη η κομπλεξική συμπεριφορά δεν υπάρχει μόνο στις "σικ" συνοικίες της Εκάλης και της Γλυφάδας, αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Θυμάμαι τον ξάδερφο μου που μου έλεγε πως είχε κάτι κολλημένους Θεσσαλονικείς στον στρατό που λέγαν "Κάψτε την Αθήνα, κάψτε το λιμάνι του Πειραία" και άλλα σχετικά κομπλεξικά.

Είναι σοβαρά πράματα αυτά? Αντι να νοιαστούν να κάνουν κάτι για να καλυτερέψουν την πόλη τους και την ζωή τους, κοιτάνε πως θα φαγωθούν.

Δημοσ.

ολα καλα, αλλα τα σχολια περι αριστερων ηταν τουλαχιστον ασχετα. το να εισαι αριστερος δηλαδη δεν σου επιτρεπει να εισαι μαλακας? δεν το καταλαβα. το να εχεις μια ιδεολογια αυτοματως δηλωνει πως εισαι σωστος απεναντι σε ολα τα πραγματα στης ζωη σου? δηλαδη ο δεξιος/κεντροος/αριστεροκεντροος/αριστεροδεξιος εχει το αλλοθι οτι δεν εχει ιδεολογια(κοιτα να δεις τι μαθαινουμε!) και πρεπει να κανει μαλακιες αβερτα ε? καλη φαση. για να το ξερω δηλαδη.

τελικα οντως υπαρχει ρατσισμος. η πλειοψηφια εχει αντιληθφει τον "αριστερο" ως επιδημια. μωρε μπραβο ανοιχτομυαλια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...