Προς το περιεχόμενο

Γνώμη για FlexScan S1911H

vagos789

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

• Ανάλυση: 1280x1024

• Dot Pitch: 0.264mm

• Φωτεινότητα: 300cd/m²

• Αντίθεση: 700:1

• Response Time: 6ms

• Γωνίες Θέασης: 160°/160°

• Συνδέσεις: VGA, DVI-D

• Αλλα Χαρακτηριστικά: TCO 03

• Εγγύηση: 5 χρόνια εγγύηση 0 pixel

Μου φαινεται ενα παρα πολυ καλο πακέτο,με τιμή κάτω απο 400Ε.

Υπαρχει περιπτωση να βρω κατι καλυτερο σε αυτα τα λεφτά;

Δημοσ.

η φτηνή και entry lvl λύση της Eizo στις 19 ίντσες . ΤΝ πάνελ και τίποτα παραπάνω ούτε παρακάτω , συνοδεύεται απλώς από κάποια προσπάθεια (καλή είναι αλήθεια) για περιορισμό των μειονεκτημάτων του συγκεκριμένου πάνελ , με τη χρησιμοποίηση ενός LUT , που χωρίς να φτάνει τα επίπεδα της 2000 , ή 2100 , ΄κάνει ικανοποιητικά τη δουλειά του . Χρώμα 8bito και καλή χρωματική παλέττα . Αν μπορείς να δώσεις 100ευρώ παραπάνω πήγαινε σε 1931 , που είναι μια κουτσουρεμένη version της παλαιότερης 1910 .

Αν έχεις τη δυνατότητα , πας σε 2000 και πάνω .

Δημοσ.

δυστυχώς δεν είναι καλύτερη , αλλά ελαφρώς πιο κάτω .Γιαυτό και υπάρχει διαφορά στην τιμή , η 1910 στα 630 ενώ η 1931 στα 509 . Τι να κάνει και η ΕΙΖΟ , ακολουθώντας την αγορά , ρίχνει την ποιότητα για να ρίξει τις τιμές .

Αυτά είναι κόλπα που ξεκίνησαν οι σαβούρες της αγοράς , άντε να μην πω ονόματα και αρχίσει κανένας "πόλεμος" , και δεν θέλω.

Για να πω και κάτι άλλο , το είπα και σε τεχνικό της ΕΙΖΟ , σε ένα σημείο άργησε η ΕΙΖΟ , και μπορεί να της κοστίσει , δηλ. άργησε να βγάλει οθόνες με HDCP , το νέο πρότυπο που φαίνεται ότι θα κυριασχήσει προσεχώς . Εκτός , αν αυτή ξέρουν κάτι που εμείς δεν ξέρουμε , γιατί ήδη ακούγονται κάτι κουβεντούλες στα σοκάκια του internet ότι τα πρότυπα δεν έχουν ακόμη καθοριστεί για το HDCP , και ότι οι οθόνες που πυολιούνται σήμερα , ουσιαστικά δεν είναι έτοιμες ακόμη για HDCP άσχετα για το τι λε΄νε και γ΄ραφουν οι εταιρείες και κάτι τέτοια. Απλά το μεταφ'ερω με κάθε επιφύλαξη , δεν το ξέρω που βρίσκεται η αλήθεια και δεν παίρνω θέση,.

Δημοσ.

evkar, θα ηθελα την βοηθεια σου μιας και απο οτι αντιλαμβανομε εχεις αρκετες γνωσεις στις οθονες (η και καποιος αλλος αν μπορει να πει μια γνωμη, καλοδεχουμενη). να αγορασω την S1931 η να περιμενω την S1961? αν καταλαβα καλα απο αυτα που γραφει στο site ειναι θεμα χρονου να ερθει. περισσοτερα εδω http://www.eizo.com/products/lcd/s1961/ thanx :)

Δημοσ.

ρίχοντας μια ματιά στα specifications της οθόνης , δεν βλέπω να έχει σημαντικές διαφορές από τηνν 1931 , πέρα από το γεγονός ότι στάνταρ usb hub ενσωματωμένο . LUT 10bit όπως και η 1910 και η 1931 και χρώμα 10bit . Δεν βλέπω τίποτα (εκτός αν λόγω στραβομάρας μου ξεφεύγει) για HDCP , αν και ξέρω από γερμανικά φόρουμ , ότι η EIZO ετοιμάζει καινούργιες σειρές , που θα είναι ολόιδιες με τις προηγούμενες , με την διαφορά ότι θα υποστηρίζουν και ΗPCD. Κανείς όμως δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά τι παίζει γενικά με το HPCP , όπως γράφω και παραπάνω . Ακούγεται ότι αρχές 07 θα βγει η 2111 S , που είναι μια 2110 με υποστήριξη HDCP .

Τώρα για την 1961 , φαντάζομαι (δυστυχώς) και υποθέτω ότι θα φοράει το ίδιο πάνελ με όλες τις προηγούμενες , δηλ. το κλασικό LM........... και κάτι της samsung , δηλ P-MVA πάνελ με τεχνολογία overdrive (ουσιαστικά δηλ. ένα πουσαρισμένο πάνελ με τους κρυστάλλους να δουλέυουν στα όριά τους για να πέσουν τα ms και να αντιμετωπισθεί έτσι το θέμα του ghosting ) , που προσωπικά ΔΕΝ με ενθουσιάζει καθόλου για πάρα πολλούς λόγους . Δυστυχώς η EIZO σταμάτησε να βγάζει οθόνες με S-IPS panel , λόγω κόστους , αλλά σταμάτησε να χρησιμοποιεί πλέον και το κορυφαίο πάνελ της sharp που χρησιμοποιούσε στα παλαιότερα μοντέλλα της , πάλι λόγω κόστους .

Θα σου έλεγα , αν μπορείς να περιμένεις την 1961 περίμενε , αφού τουλάχιστον η τιμή της θα είναι (κατά τι ) πιο κάτω από τις σημερινές τιμές .

Ουφ , σόρρυ , πολλά έγραψα .

Δημοσ.
ρίχοντας μια ματιά στα specifications της οθόνης , δεν βλέπω να έχει σημαντικές διαφορές από τηνν 1931 , πέρα από το γεγονός ότι στάνταρ usb hub ενσωματωμένο . LUT 10bit όπως και η 1910 και η 1931 και χρώμα 10bit . Δεν βλέπω τίποτα (εκτός αν λόγω στραβομάρας μου ξεφεύγει) για HDCP , αν και ξέρω από γερμανικά φόρουμ , ότι η EIZO ετοιμάζει καινούργιες σειρές , που θα είναι ολόιδιες με τις προηγούμενες , με την διαφορά ότι θα υποστηρίζουν και ΗPCD. Κανείς όμως δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά τι παίζει γενικά με το HPCP , όπως γράφω και παραπάνω . Ακούγεται ότι αρχές 07 θα βγει η 2111 S , που είναι μια 2110 με υποστήριξη HDCP .

Τώρα για την 1961 , φαντάζομαι (δυστυχώς) και υποθέτω ότι θα φοράει το ίδιο πάνελ με όλες τις προηγούμενες , δηλ. το κλασικό LM........... και κάτι της samsung , δηλ P-MVA πάνελ με τεχνολογία overdrive (ουσιαστικά δηλ. ένα πουσαρισμένο πάνελ με τους κρυστάλλους να δουλέυουν στα όριά τους για να πέσουν τα ms και να αντιμετωπισθεί έτσι το θέμα του ghosting ) , που προσωπικά ΔΕΝ με ενθουσιάζει καθόλου για πάρα πολλούς λόγους . Δυστυχώς η EIZO σταμάτησε να βγάζει οθόνες με S-IPS panel , λόγω κόστους , αλλά σταμάτησε να χρησιμοποιεί πλέον και το κορυφαίο πάνελ της sharp που χρησιμοποιούσε στα παλαιότερα μοντέλλα της , πάλι λόγω κόστους .

Θα σου έλεγα , αν μπορείς να περιμένεις την 1961 περίμενε , αφού τουλάχιστον η τιμή της θα είναι (κατά τι ) πιο κάτω από τις σημερινές τιμές .

Ουφ , σόρρυ , πολλά έγραψα .

ευχαριστω πολυ για την πολυ καλη αναλυση :) κατι τελευταιο: το 1500:1 contrast ratio, εχει να προσφερει κατι αισθητα καλυτερο? (μιας και το συνηθες ειναι 1000 στις περισσοτερες eizo 19")

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικα την αγορασα.Ακομα δεν εχω ασχοληθει να την ρυθμισω αλλα οι πρωτες εντυπωσεις ειναι συγκρατημενες,δηλαδη ναι μεν ειναι ενα καλο monitor,πλην ομως δεν ειναι αυτο που θα σου πεταξει τα ματια εξω ( λογικο,αφου δεν μιλαμε για μια πανακριβη οθονη).

• Moderators
Δημοσ.

Σκέφτομαι και εγώ να αγοράσω την εν λόγω οθόνη FlexScan S1911H.

Βασικά τη θέλω για δουλειά γραφείου, και για εργαλεία 3d modelling πρωταρχικά και μετά φυσικά και για παιχνιδάκια και ταινίες. Γενικά έχει καλά χαρακτηριστικά και ίσως είναι και κάπως ακριβή για αυτά.

Απορία: το zero pixel policy που αναφέρει ο Vagos ισχύει; Γιατί διαβάζω ότι η Eizo δεν αλλάζει οθόνες αν δεν έχουν πάνω απο 4 (δηλαδή απο 5 και πάνω) faulty pixel!

Στο πλαίσιο αναφέρει εγγύηση αντιπροσωπείας 0 pixel για 6 μήνες. Δηλαδή η κάθε αντιπροσωπεία ορίζει εγγύηση ανά μοντέλο;

Στο eshop που δεν αναφέρει κάτι, τι ισχύει;

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Σκέφτομαι και εγώ να αγοράσω την εν λόγω οθόνη FlexScan S1911H.

Βασικά τη θέλω για δουλειά γραφείου, και για εργαλεία 3d modelling πρωταρχικά και μετά φυσικά και για παιχνιδάκια και ταινίες. Γενικά έχει καλά χαρακτηριστικά και ίσως είναι και κάπως ακριβή για αυτά.

Απορία: το zero pixel policy που αναφέρει ο Vagos ισχύει; Γιατί διαβάζω ότι η Eizo δεν αλλάζει οθόνες αν δεν έχουν πάνω απο 4 (δηλαδή απο 5 και πάνω) faulty pixel!

Στο πλαίσιο αναφέρει εγγύηση αντιπροσωπείας 0 pixel για 6 μήνες. Δηλαδή η κάθε αντιπροσωπεία ορίζει εγγύηση ανά μοντέλο;

Στο eshop που δεν αναφέρει κάτι, τι ισχύει;

Φίλε μου όσο αναφορά για τα καμμένα Pixel αν το μαγαζί την έχει πάρει από την επίσημη αντιπροσωπία της Eizo στην Ελλάδα τότε σου δίνει 5 μήνες zero pixel διαφορτεικά yiok. Τώρα, φιλικά αν θέλεις την γνώμη μου απέφυγε να δώσεις τόσα λεφτά, δεν σου προσφέρει τίποτα παραπάνω αυτή η οθόνη από μια LG για παράδειγμα στις 20 wide στα ίδια και λιγότερα λεφτά.

Δημοσ.

Η εγγύηση ειναι 6 μηνες για τα 0 pixel...

Στην δικη μου περιπτωση δυστυχως δεν με καλυπτουν γιατι ειναι subpixel (πορτοκαλι-κοκκινο χρωμα).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...