Exiled2 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Θέλω να επικοινωνούν τα δίκτυα από 2 διαφορετικές τοποθεσίες. Και οι δυο πλευρές έχουν adsl static. Υπάρχει άλλο τρόπος εκτός από το να φτιάξω vpn με το dsl router που το υποστηρίζει? το είχα δοκιμάσει έτσι σε 512 γραμμές αλλά δεν πήγαινε γρήγορα. Τρέχουν ένα dosικο προγράμμα και κάτι παραθυρικά. Τώρα τουλάχιστον θα είναι 1024. Είναι τεράστια η διαφορά με τις ευθείες μισθομένες γραμμές? Τι τρόποι υλοποίησεις μέσω dsl υπάρχουν? Ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 diktio me pragmatikes ip,remote desktop kai na trexoun to application pou thes me remote.cisco vpn client.tunnels me cisco.analogos ti thes na kaneis.
jmil Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Αυτο που παιζει το μεγαλυτερο ρολο στην ουσια ειναι το upload της γραμμης και οχι το download.Εαν δηλ πριν ειχες 512/128kbps γραμμες και τωρα 1024/256kbps το bandwidth του upload θα ειναι διπλασιο αρα θα δεις καποια αλλαγη...το σωστο θα ηταν παντως να κανεις vpn διασυνδεση οπως και ναχει μεταξυ των 2 σημειων με adsl routers που το υποστηριζουν πχ καποια μοντελα της zyxel και απο εκει και περα οι clients να μπαινουν με remote desktop στον server και να τρεχουν το προγραμμα απο εκει...ετσι δεν νομιζω οτι θα εχεις προβλημα...
Exiled2 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 remote desktop δεν με βολεύει γιατί θα συνδέονται πολλοί χρήστες ταυτόχρονα. Εκτός αν εννοείτε terminal services όπου και πάλι δεν με βολεύει γιατί δεν θα συνδέομαι μόνο σε server αλλά και σε xp. Έχω το zyxel 660 που υποστήριζει vpn απλά σκέφτηκα μήπως υπάρχουν τίποτα συσκευές όπου είναι αποκλειστικά για vpn μήπως έτσι πάει πιο γρήγορα.
poulinos Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 mpa pio grigora den prokite.i grammi pezei to megalitero rolo.b.vpn ftiaxneis kai me cisco kai me access lista sto cisco kai o provider mporei na sou ftiaxei vpn.to remote desktop afinei polous xristes akoma kai ton xp to remote desktop ama to ftiaxeis kala.stis server ekdoseis mpenoun averta.b.osa vpn exo dei me logistika programmata ola pezoun remote desktop kai pezei poli kala.kai sta xp pezei to remote.ta cisco ftiaxnoun vpn enas rotuer me kalo firewall px pali cisco me access lista tha ftiaxei vpn.
Vatos_locos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2006 Βρές το hamachi θα ενώσει τα 2 δίκτυα σου με virtual κάρτες δικτύου και θα φαίνεται σαν ένα lan
digitalsoul Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2006 Βρές το hamachi θα ενώσει τα 2 δίκτυα σου με virtual κάρτες δικτύου και θα φαίνεται σαν ένα lan to hamachi einai programa pou kanei VPN an pas se VPN ftiaxto me tous routers to provlima me ta dosika programata einai oti fortonoun sthn mnhmh olo to arxeio pou tha anoixeis opote trone megalo bandwith an hxes omws sql tha epeze arketa pio grigora exw ftiaxei diktya me to zyxel kai sxetika paizei arketa kala pistevw me 256 upload den tha exeis provlhma poles fores exane thn syndesh paroti htan static kai epanaferotan me ena aplo ping auto htan to mono pou den katalava an sou kanei o provider to vpn mesw ton dikon tou router kai fysika plhroseis thn eteria einai ola kala otan to ftiaxneis esy olo kai kapoia provlhmata tha exeis
Vatos_locos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2006 ok δεν είμαι τεχνικός τώρα το σπουδάζω στο σχόλιο (αν εξαιρέσουμε τις κατάληψης) εγώ πρότεινα μια απλή εύκολη λύση που ξέρω ότι δουλεύει σίγουρα
Exiled2 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2006 Εφόσον οι routers που έχω το υποστηρίζουν δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσω το hamachi(γενικά δεν είμαι και πολύ τον software λύσεων). Τα dosika προγράμματα δεν θα μείνουν για πολύ ακόμα, σύντομα θα αλλαχτούν με sql τα οποία δεν χρειάζονται καν vpn δουλεύει απλά κάνοντας forward μια port. Πόσο είναι περίπου οι χρεώσεις για να κάνει ο provider το vpn? Κοίταξα λίγο αλλά το μόνο που βρήκα είναι ότι προσθέτω κάτι στο username, δεν βρήκα κόστος.
poulinos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2006 den nomizo na ine kati pio akrivo apo sindesi gia ton logo oti stin praxi sou dinoun mia sindesi sto internet pou apla pernaei apo mia access list.
pank Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Για ριξε μια ματια και στο openvpn Ειναι τσαμπα και δοκιμασμενο. Παιζει και με certificates δικα του.
m@trix Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 το hamachi το χρησιμοποιοω και εγω είναι πολυ εύχρηστο και δεν θα χρειαστει να παυδευτεις με hardware . ειναι μια πολυ καλι λυση γιατι οχι??
Exiled2 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Η γνώμη μου είναι το hardware πάντα είναι πιο γρήγορο από το software(λειτουργούν σε διαφορετικό επίπεδο), άσε που το hamachi θα πρέπει να το βάλω σε όλους τους υπολογιστές ενώ στην άλλη περίπτωση έχω να ρυθμίσω μόνο 2 routers.
Vatos_locos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 δεν χρειάζεται σε όλα τα pc το hamachi απλά σε 2 μονο απομακρυσμένα εγώ έστησα lan με 6 pc έτσι 3 σε κάθε σπίτι και το hamachi σε 1 pc από κάθε σπίτι μονο χρειάστηκε
Exiled2 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Ναι αλλά αν είναι κλειστό αυτό το ένα pc με το hamachi πως θα λειτουργεί το δίκτυο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.