Προς το περιεχόμενο

Σκέφτομαι να αγοράσω εξωτερικό HDD. Τι προτείνετε??

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

logika me ena update sto bios pisteuo oti den tha exeis provlima.tora gia 500 gb den xero alla se pola site spou lene mexri ti exoun dokimasei.an blepei 160 disko pisteuo oti tha dei kai 250 kai parapano.to prooto orio itan sta 8 gb meta to orio pige sta 120 .logika tha iparxei bios update.se kapoious diskous iparxoun bebea san software bios pou akoma kai otan den ton blepei to pc olokliro me auto to software pezei ok.itan px gia tin seagate kai legotan ez bios.

• Απαντ. 195
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

MasterX σ ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες. Εν τέλει το απέκτησα κι εγώ το κουτί και μάλλον είναι πράγματι καλή αγορά.

Να ρωτήσω όμως και κάτι τους γνώστες (τώρα θα σκάσει poulinos ως απο μηχανής θεός και με ένα από τα 155448745 post του θα μου λύσει την απορία :-) ):

1α) στην σύνδεση SATA ο σκληρός συνδέεται και αποσυνδέεται όπως ο usb, δηλαδής με ανοικτό το pc, έτσι; δεν χρειάζεται restart για να τον δει το bios όπως στους ATAPI;

1β) αν η απάντηση είναι θετική αυτό μπορεί να γίνει με τους δίσκους μέσα στο κουτί; εκεί δεν παίζει πρόβλημα με τα βάλε βγάλε της τροφοδοσίας;;;;

ντανκε....

Δημοσ.

kai oi sata einai hot swap ;)gia auto kai otan exeis nforce chipset blepeis kai tous diskous sata kato dexia.e logiak o diskos mesa sto kouti tha einai.to bale bgale tis trofodosias den kanei provlima arkei na exeis kanei safe remove.

Δημοσ.
o diskos mesa den nomizo na ine marka lacie pantos.

ontos ston diko mou mesa exei Western digital ....omos afto den allazei tin apopsi mou oute kai tin protasi pou ekana ...to "paketo" einai apsoga stimeno..!

filika :oops:

Δημοσ.

alcemist εννοείς την σύνδεση e-SATA? Αυτη συνδέεται κατευθείαν στο δίαυλο.. Εγω δεν το ξέρω σίγουρα, αλλά αν το λέει ο poulinos μάλλον έτσι θα είναι..

alcemist συνάντησες και εσύ το πρόβλημα που αναφέρω?

Δημοσ.
alcemist εννοείς την σύνδεση e-SATA? Αυτη συνδέεται κατευθείαν στο δίαυλο.. Εγω δεν το ξέρω σίγουρα, αλλά αν το λέει ο poulinos μάλλον έτσι θα είναι..

alcemist συνάντησες και εσύ το πρόβλημα που αναφέρω?

giati ego lathi den kano?

Δημοσ.

Επειδη και τα 2 υποψηφια σερβερο μηχανηματα ειναι παλιας κοπης (P3@600 και P4@1,5) και εχουν μονο usb 1,ειναι προτιμοτερο να παρω ενα κουτακι με δικτυακη υποστηριξη και ενα σκληρο με 5 ετη εγγυηση και να συνδεσω το σκληρο πανω στο ρουτερ???

Γιατι σκεφτομαι οτι τι usb 1 τι Lan 10/100,μαλλον το 2ο θα ειναι πιο γρηγορο και θα το βλεπουν αμεσα ολοι στο δικτυο.

Δημοσ.

Συμφωνώ και εγώ.. Η δευτερη λύση είναι πιο ενδιαφέρουσα...

giati ego lathi den kano?

ναι ρε παιδί μου, αλλά όπως και να το κάνεις είσαι πιο ψαγμένος, κάτι παραπάνω θα ξέρεις.. :) :) :)

Δημοσ.
Από πού είσαι? Αν δεν έχεις κοντά σου Media Markt να το καταλάβω, αλιώς αυτή δεν είναι δικαιολογία κατά τη γνώμη μου..

Λες να έχω στην πόλη μου μαγαζί και να παραπονιέμαι;

Παράξενος κόσμος :-?

Δημοσ.
na pexeis me usb 1 einai poli argo ektos an pareis karta usb2 pci giati me 1 megabyte /second pou dinei to usb1 ine friki.

Η μια λυση ειναι να αγορασω μια καρτα pci usb 2.0 γυρω στα 30 ευρω,να παρω ενα κουτι τυπου innovatec αλλα 30 ευρω και τον δισκο (μαλλον sata ωστε μελλοντικα να μπορω να τον συνδεσω και με κανενα e-sata).

H αλλη λυση ειναι ενα κουτακι με δικτυακη υποστηριξη σαν αυτο που αναφερθηκε στο παρον ποστ (γυρω στα 90 ευρω) και ο δισκος ο οποιος αναγκαστικα θα ειναι IDE.

Οι αποριες μου ειναι 2.

α) Γιατι δεν υπαρχουν πολλα κουτια με lan υποστηριξη.Σε θεωρητικη ταχυτητα ειναι χαμηλοτερα του usb 2.Ξερουμε ομως ολοι οτι το usb 2 δεν φτανει τη θεωρητικη ουτε για αστειο.

β) Αν μπει ο δισκος σε δικτυο δεν θα ειναι αρκετο ακομα και το 10αρι του lan (10/100) για μεταφορες και streaming περιεχομενου μεταξυ των pc???

Σε αλλο ποστ ειδα και μια συσκευη της Linksys νομιζω η οποια συνδεεται σε ρουτερ και δεχεται μεχρι 2 usb 2.0 εξωτερικους σκληρους.Τιμη αν θυμαμαι καλα ηταν σε λογικα πλαισια (κανα 40αρι αν θυμαμαι καλα).Μηπως συμφερει καλυτερα καποια τετοια υλοποιηση??

Δημοσ.

100 mbit sigoura einai pio arga apo tatheoritika 480 tis usb.b.iparxoun kai wi fi koutia.nai logika ftanei gia streaming giati se mia ekthesi ipirxe ena pc me wifi karta pou estelne video se ena player .den xero an se kouti pou ine ethernet kai pernei ide baleis antaptora pou kanei to ide sata.

Δημοσ.

Τα θεωρητικα ομως του usb 2 ειναι 480.Αμφιβαλω αν ποτε εχουν επιτευχθει ή θα επιτευχθουν γιατι τα 480 ειναι ευρος που μοιραζεται σε ολο το διαυλο αρα αν εχεις 4 usb με 4 συσκευες το 480 ειναι max διαμοιραζομενο και στις 4 αναλογα με τις αναγκες (αν δεν κανω λαθος) σε αντιθεση με το firewire που ειναι καθαρο bandwidth ανα συνδεση (αλλα δεν ξερω γιατι δεν περπατησε σαν προτυπο διασυνδεσης).

Βλεπω οτι αναφερεις και σε αλλα ποστ για wifi κουτι.Μηπως εχεις καποιο λινκ ή καποιο λινκ με lan-ethernet κουτια???Γιατι με ενα google δεν μου εδωσε και πολλες επιλογες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...