Προς το περιεχόμενο

Σκέφτομαι να αγοράσω εξωτερικό HDD. Τι προτείνετε??

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μεταξύ των δύο προτείνω τον Lacie δαγκωτό! Έχω έναν 160GB 5 χρόνια τώρα και δεν έχει κάνει κιχ και είναι ανοιχτός μονίμως.

Επίσης σήμερα είδα προσφορά σε Saturn Γέρακα και Mediamarkt Φαλήρου έναν Maxtor 1TB στα 88 ευρώ! Καλή περίπτωση και το πιο φθηνό 1 ΤΒ.

• Απαντ. 195
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Για οσους ΔΕΝ γνωριζουν η Lacie χρησιμοποιει Hitachi σκληρους στις λυσεις της.

Δεν είναι απαραίτητο. Ο δικός μου έχει Western Digital, και μερικά νέα μοντέλα έχουν Seagate μέσα.

Δημοσ.

Μεχρι περισυ που περνουσαν πολλοι 2.5' απο τα χερια μου ειχαν Hitachi ολοι, φυσικα μπορει να παιρνει και απο αλλες εταιρειες. Αυτο που ηθελα να τονισω ειναι πως η Lacie δεν φτιαχνει σκληρους.

Δημοσ.
Για οσους ΔΕΝ γνωριζουν η Lacie χρησιμοποιει Hitachi σκληρους στις λυσεις της.

hitachi δισκοι = πρωιν ibm.

Δέν πιστεύω να πέσω σε καναν "Deathstar" αν πάρω Lacie,έτσι;:confused:

Δημοσ.

deathstar?μην παρεις lacie αφου δνε εχει τους δικους της?μου θυμιζει innovator και turbo x που απλα κολλανε το λογτυπο πανω.δεν εχει νοημα για 5-10 ευρω φτηνοτερα.

Δημοσ.
deathstar?μην παρεις lacie αφου δνε εχει τους δικους της?μου θυμιζει innovator και turbo x που απλα κολλανε το λογτυπο πανω.δεν εχει νοημα για 5-10 ευρω φτηνοτερα.

IBM/Hitachi Deskstar a.k.a "Dethstar",αυτό εννοούσα:-)

Πάντως απο εξωτερικούς, έχω εδώ και 2 χρόνια έναν WD Mybook 250Gb...φτού φτού μήν μου πάθει τίποτα και έχω θησαυρούς εκει μέσα.

Δημοσ.

και ελεγα κατι μου θυμιζει το dethstar.σε hitachi δεν επαιξα πολυ.σαν ibm ηταν καλοι ολοι αυτοι που ειχαν τα τα αρχικα ic.οσοι ειχαν τα αρχικα dtla χτυπησαν.kai ego wd και ας μην εχουν 32 mb cache οι raid edition.who cares για λιγη ταχυτητα παραπανω.ολα σχετικα ειναι.τo 1 second δεν αλλαζει κατι.

Δημοσ.

αυτος ειναι μεταλλικος ο αλλος οχι και ο αλλος δεν ξερω αν κλεινει αυτοματ αοταν κλεινεις το pc.καποιοι αλλοι εχουν και αλλα βυσματα συνδεσης περα απο usb που εχει ο essential αν θυμαμε σωστα.esata firewire κτλ.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γειά χαρά παιδιά, παρέδωσε πνέυμα ο Maxtor 6L300R0 (που υπάρχει σε μία θήκη FANTEC).

O δίσκος διστυχώς άν και ενεργοποιημένος, δέν εμφανίζεται ούτε στο bios ούτε στην Διαχείριση συσκευών των Windows,

Υπάρχει κάποιος τρόπος να σώσω ότι σώζεται απ' τα περίπου 270GB που είχα αποθηκευμένα ;;

Νά ρωτησω για τον αντικαταστάτη του, θα προτιμούσατε τον WDE1UBK10000E (ξέρει κανείς στης πόσες στροφές τρέχει ;; ), τον WDH1CS10000E ή τον ST310005FDD2E1, .αμώτο ούτε ο WD ούτε ο Seagate αναφέρουν την ποσότητα cache που διαθέτουν, τους έχει κανείς ωστε να πεί εντυπώσεις ;;

Ευχαριστώ πολύ Spitzenklasse για την απάντηση.

Δημοσ.

Όταν πέρισυ αντιμετωπίσαμε παρόμοιο πρόβλημα στο φροντιστήριο (ξένων γλωσσών) όπου εργάζομαι, δοκιμάσαμε αρκετά προγράμματα αλλά με ελάχιστη επιτυχία. Τελικά και αφού βλέπαμε το εγκεφαλικό να πλησιάζει επικίνδυνα, μας έδωσε ένας μαθητής μας (!) το Data Rescue PC, δούλεψε σε περιβάλλον DOS, έκανε γύρω στις 3 ώρες για να σκανάρει ένα δίσκο 500 GB αλλά, σε πληροφορώ, καταφέραμε να ανακτήσουμε το 99% των αρχείων μας. Στην όλη, βέβαια, διαδικασία είχαμε και απώλειες, δυστυχώς σημαντικές. Ο λόγος: δεν ανακτήθηκαν κάποια -λίγα αλλά βασικά- αρχεία, τα οποία είχαν ελληνικούς χαρακτήρες, ενώ όσα είχαν λατινικούς χαρακτήρες ανακτήθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους, όπως σου είπα.

Στο προτείνω ανεπιφύλακτα! Είναι μεν χρονοβόρο αλλά από τη δική μου εμπειρία το πιο αποτελεσματικό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...