oblivious Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Πάντως ο Λιακόπουλος είχε κάνει συστάσεις πριν λίγο καιρό και σε άλλο γνωστό blog, για να βγάλει τα links του funel. Ο ιδιοκτήτης αυτού του blog το έκανε τελικά. Πάντως το κακό με το funel είχε παραγίνει. Είχε ξεφύγει τελείως. Καλή η σάτυρα αλλά έως ένα όριο. Φυσικά δεν παίρνω το μέρος του Λιακόπουλου. Αλλος έφταιγε και άλλος την πλήρωσε τελικά.
Karnov Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Πάντως ο Λιακόπουλος είχε κάνει συστάσεις πριν λίγο καιρό και σε άλλο γνωστό blog, για να βγάλει τα links του funel. Ο ιδιοκτήτης αυτού του blog το έκανε τελικά. Πάντως το κακό με το funel είχε παραγίνει. Είχε ξεφύγει τελείως. Καλή η σάτυρα αλλά έως ένα όριο. Φυσικά δεν παίρνω το μέρος του Λιακόπουλου. Αλλος έφταιγε και άλλος την πλήρωσε τελικά. Συστάσεις; Για την προπαγάνδα και το άκρατο telemarketing και την παραχάραξη της ιστορίας ποιός έκανε σύσταση στο Λιακόπουλο; Ο Λιακόπουλος που γ@μ@3ι τα μυαλά μας με τις π@π@ρι3$ του πότε πληρώνει; Η σάτιρα είναι όπλο. Το internet είναι όπλο. Δεν χάνουμε τα όπλα μας τόσο εύκολα. Γίναμε ρόμπα διεθνώς και μας άρεσε... KAI ANATOΛΙΚΑ ΕΠΕΚΤΑΘΗ... http://itnews.com.ua/28008.html Eίναι μαθηματικά βέβαιο ότι όποιος κάνει μαλακίες εναντίον της ανθρωπότητας και των αξιών θα έχει μια συντονισμένη πανστρατιά εναντίον του. Ας κάνουμε ένα γκούγκλισμα το "φασίστας" ....... ........ Ωχ πως έγινε αυτό; ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
Karnov Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ 1) Ο κος Λιακόπουλος είναι συμπαθής και έχει εξαιρετικό μέλλον στην Ελληνική επικράτεια. Είναι άκρως επικοινωνιακός και ευχάριστος. ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ: Τον βλέπω απο τα πρωτοκλασσάτα ονόματα της πολιτικής απο το 2008-2009 και μετά ! 2) Η προσπάθεια καταδίωξης ενός σατιρικού blog και φίμωσης ενός μέσου είναι πέρα απο τις δημοκρατικές αρχές που έχω διδαχθεί στο σχολείο. Με εξοργίζει. 3) Κάπου είδα να παίζει το σενάριο, ο funel να είναι 'δάκτυλος' άλλου εκδότη ή ανταγωνιστικών συμφερόντων επιχειρηματία. Πράγμα που εξηγεί τις άπειρες εργατοώρες και το μεράκι που χρησιμοποιήθηκαν για αυτά τα αστεία video. Τώρα αυτό είνα άσχημο γιατί προκαλεί οικονομική βλάβη. Οπότε ο βλαπτόμενος ηθικά δικαιολογείται να κινηθεί εναντίον του επιτιθέμενου. Ή ακόμα μια άλλη εκδοχή: ότι επειδή υπάρχουν μεγάλες πολιτικές βλέψεις απο μέρους του κου Δημοσθένη, μια σάτιρα θα ήταν επιζήμια για το ''άγουρο' ακόμα προφίλ του. 4) ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Ως γνήσιος χριστιανός που είναι ο κος Λιακόπουλος θα πρότεινα να συγχωρέσει (με την αγιοπατερική έννοια του όρου) τον "εχθρό" του, γιατί αυτό είναι σύμφωνο με όλες τις Ελληνο-Ορθόδοξες αρχές που διδάσκει συνεχώς απο το κανάλι. Ο Χριστός λέει να προσευχόμαστε για τους εχθρούς μας, Δημοσθένη, όχι να βάζουμε και παρακείμενους άσχετους (κον Τσιπρόπουλο) στην στενή. 5) Ο συμπαθής κος Λιακόπουλος έχει αποκτήσει φοβερή προβολή και πολύ φοβάμαι ότι όλο μπορεί να είναι διαφημιστικό 'κόλπο'. Που μπορεί να γυρίσει και boomerang, γιατί το θέμα πήρε ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΙΚΟ !!! Προς funεl και Λιακό = ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ
oblivious Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Συστάσεις; Για την προπαγάνδα και το άκρατο telemarketing και την παραχάραξη της ιστορίας ποιός έκανε σύσταση στο Λιακόπουλο;Ο Λιακόπουλος που γ@μ@3ι τα μυαλά μας με τις π@π@ρι3$ του πότε πληρώνει; Τον Λιακόπουλο δεν σε υποχρεώνει κανείς να τον δεις. Η άποψη η δική σου, η δική μου και άλλων είναι ότι λέει π@π@ρι3$. Για άλλους μπορεί να είναι διαφορετική. Η άποψη η δική σου είναι ότι ο Λιακόπουλος παραχαράσει την ιστορία. Για άλλους πάλι δεν την παραχαράσει. Στη δημοκρατία ο καθένας είναι ελεύθερος να έχει μία άποψη, να την λέει και να μην προσπαθεί να την επιβάλλει στους άλλους. Τώρα μια και μίλησες για παραχάραξη της ιστορίας, απλά θα σου υπενθυμίσω πως σήμερα τιμάμε κάποιους παραχαράκτες και τους πληρώνουμε κιόλας. Αλλά δεν αντιδρά κανένας γι αυτούς. Η σάτιρα είναι όπλο. Το internet είναι όπλο. Δεν χάνουμε τα όπλα μας τόσο εύκολα. Και η σάτιρα έχει τα όριά της. Ο τύπος στο funel το έχει παρακάνει λίγο. Ας κάνουμε ένα γκούγκλισμα το "φασίστας" ....... ........ Ωχ πως έγινε αυτό; Εδώ μάλλον αδικούνται πολλοί άλλοι.
nontasg Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Το όλο θέμα είναι πρωτοφανές και δυστυχώς στιγμάτισε τη χώρα μας.....Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών στο internet δέχτηκε ένα μεγάλο πλήγμα.Σάτυρα έχει γίνει πάρα πολλές φορές απέναντι σε ένα σωρό δημοφιλή πρόσωπα,αλλά είναι η πρώτη φορά που κάποιος το πήρε τόσο πατριωτικά με αποτέλεσμα τα όσα συνέβησαν...Βέβαια είναι γεγονός πώς όλα έχουν και κάποιο όριο και ίσως το εν λόγω blog τα ξεπέρασε...Όμως σε καμμιά περίπτωση την ευθύνη δεν την είχε αυτός που την πλήρωσε και βέβαια ή όλη διαδικασία σύλληψής του ήταν απαράδεκτη!!!Άντε να δούμε τι άλλο θα γίνει πια......
thes1os Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Και η σάτιρα έχει τα όριά της Θα διαφωνήσουν μαζί σου παρα πάρα πολλοί άνθρωποι που σχετίζοντια με την τέχνη. Αν δεχόμαστε ότι το site του funEL είναι σάτιρα - τέχνη, τότε δεν έχει όρια και δεν λογοκρίνεται. Μιας όμως και το blog αυτό δεν είναι και τέχνη (...) , τότε κρατάμε την πισινή μας και το συζητάμε. Το θέμα είναι αυτό που λέει και ο nontasg Βέβαια είναι γεγονός πώς όλα έχουν και κάποιο όριο και ίσως το εν λόγω blog τα ξεπέρασε...Όμως σε καμμιά περίπτωση την ευθύνη δεν την είχε αυτός που την πλήρωσε και βέβαια ή όλη διαδικασία σύλληψής του ήταν απαράδεκτη!!!Άντε να δούμε τι άλλο θα γίνει πια...... και οι κερκόρποτες για την λογοκρισία στο internet. O ζήλος μην πάθει τίποτα ο πρωταγωνιστής θεάτρου σκιών Λιακόπουλος, είναι λίγο "υπερβάλλον"...
oblivious Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 O ζήλος μην πάθει τίποτα ο πρωταγωνιστής θεάτρου σκιών Λιακόπουλος, είναι λίγο "υπερβάλλον"... Δεν νομίζω πως υπάρχει τέτοιο θέμα. Απλά υπάρχει μεγάλη ασχετοσύνη από τις υπεύθυνες αρχές. Είμαστε οι τελευταίοι σε όλα και κάνουμε σταθερά βήματα προς τα πίσω. Ας είναι καλά οι ηλίθιες νοοτροπίες και το παρακράτος που κληρονομήσαμε.
getty Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί ταυτίζετε το google με το blog καμμία σχέση δε μου φαίνεται να έχει το ένα με το άλλο. Το μεν είναι μια μηχανή αναζήτησης και το άλλο ένας χώρος που φιλοξενεί απόψεις. Η μηχανή αναζήτησης εκ των πραγμάτων δε μπορεί να ελεγχθεί γιατί είναι συνάρτηση των λέξεων κλειδιών που εισάγει ο χρήστης και αποτελεί χαοτικό σύστημα. Επίσης δε φιλοξενεί στο χώρο του παράνομες σελίδες απλά παρουσιάζει links που ανταποκρίνονται στις λέξεις κλειδιά του χρήστη σαρώνοντας το internet. Αντίθετα το blog νομίζω ότι μπορεί να ελέγχθει και αν κάποιος βάζει εικόνες παιδοφιλίας για παράδειγμα έχει ευθύνη ο ιδιοκτήτης του blog αφού τις φιλοξενεί σε δικό του χώρο.
Cristina Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί ταυτίζετε το google με το blog καμμία σχέση δε μου φαίνεται να έχει το ένα με το άλλο. Το μεν είναι μια μηχανή αναζήτησης και το άλλο ένας χώρος που φιλοξενεί απόψεις. Η μηχανή αναζήτησης εκ των πραγμάτων δε μπορεί να ελεγχθεί γιατί είναι συνάρτηση των λέξεων κλειδιών που εισάγει ο χρήστης και αποτελεί χαοτικό σύστημα. Επίσης δε φιλοξενεί στο χώρο του παράνομες σελίδες απλά παρουσιάζει links που ανταποκρίνονται στις λέξεις κλειδιά του χρήστη σαρώνοντας το internet. Αντίθετα το blog νομίζω ότι μπορεί να ελέγχθει και αν κάποιος βάζει εικόνες παιδοφιλίας για παράδειγμα έχει ευθύνη ο ιδιοκτήτης του blog αφού τις φιλοξενεί σε δικό του χώρο. Με την μόνη διαφορά πως το blog που σατύριζε τον Λιακόπουλο (και θεωρείται πως εξ αιτίας αυτού έγιναν όλα, αλλά επίσημα ακόμα δεν γνωρίζουμε κάτι από όσο μπορώ να ξέρω), ΔΕΝ ήταν στο blogme.gr, αλλά στο blogger.com. Απλώς εμφανίστηκε στο blogger.gr μέσω RSS. Αν έχεις υπ' όψιν σου ποια είναι η λειτουργία των RSS θα καταλάβεις και γιατί συνδέονται με το google και οποιαδήποτε άλλη μηχανή αναζήτησης. Απλώς ο μηνυτής βρήκε εύκολο θύμα για να τρομοκρατήσει μιας και δεν γνώριζε την πραγματική ταυτότητα του blogger που τον σατύριζε.
getty Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 @Cristina ευχαριστώ για την εξήγηση κατάλαβα το concept πιστεύω (δεν ήξερα τι είναι RSS νομίζω ότι ψιλοκατάλαβα όμως) και ομολογουμένως δεν γνώριζα πως λειτουργεί οπότε αλλάζει το πράγμα. Πάντως περίμενα να είναι σημαντικό το θέμα (κάποια αυτεπάγγελτα αξιόποινη πράξη ή τελοσπάντων κάτι σοβαρό), κρίμα πάντως για την ταλαιπωρία του φίλου για τέτοια θέματα.
asmilon Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 H αναφορα που ειχα κανει εγω στο Google πηγαινε στην υπηρεσια του Βlogger.com που εχει, οπου εκει οπως και σε καθε αλλο blog μπορει ο καθενας να σχολιαζει και να σατυριζει οποιον θελει. Το θεμα με το blogme.gr ηταν αυτο ακριβως που λεει η Cristina, οτι ουτε καν φιλοξενουσε το επιμαχο blog, απλα αναμεταδιδε μεσω RSS τις επικεφαλιδες, οπως κανει αυτοματοποιημενα για καθε blog. Δεν ειναι μια διαδικασια που εβαζε καποιος χερι, η συλλογη των στοιχειων γινεται αυτοματα. Αλλα προφανως ηθελαν ενα ευκολο θυμα για να χτυπησουν και ευτυχως τους γυρισε μπουμερανγκ ωστε να μην ξαναγινει τετοια ενεργεια ξανα στο μελλον. Μακαρι να βγει δημοσια το ονομα εκεινου που ειναι υπευθυνος του αξιζει μια κατακραυγη απο ολους, τετοιες ενεργειες μας γυρνανε σε αλλες εποχες.
--b}{d-- Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Η δική μου απορία είναι γιατί είναι ακόμα έξω αυτός ο αχρείος με τόσα κραυγαλέα ψέμματα που αμολάει καθημερινά...
thes1os Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 -;1357387'']Η δική μου απορία είναι γιατί είναι ακόμα έξω αυτός ο αχρείος με τόσα κραυγαλέα ψέμματα που αμολάει καθημερινά... Δεν τίθεται θέμα να μπει αυτός φυλακή ή π.χ να του βουλώσουν το στόμα. Αν π.χ του ζητήσει κάποιος τον λόγο "που στέκουν αυτά που λες" θα σου πει "είναι δικές μου απόψεις και έχω το δικαίωμα να τις εκφράζω" επικαλούμενος την δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου που ο ίδιος μηνύει. Παραχαράζει την ιστορία αλλά η ιστορία δέχεται ερμηνείες, δεν είναι δα και απόλυτο επιστημονικό δεδομένο. Το μόνο που του χρειάζεται είναι κράξιμο και ξεμπρόστιασμα, όπως έκανε ο funEL, μιας και υπάρχει κόσμος που καταπίνει ό,τι του πασάρουν...
freeaction Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Υπογράψτε για το blogme.gr, μια υπόθεση που λίγους μήνες πριν τάραξε τα νερά του Ελληνικού διαδικτύου. Το κείμενο και η φόρμα υπογραφών για όποιον θέλει να υπογράψει έναι εδώ http://www.develop4democracy.org/petition/
asmilon Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Eιχε γινει σχετικο θεμα εδω: Παγκοσμια πρωτοτυπια: ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Blogme.gr! κριμα πραγματικα που εχει τραβηξει τοσο πολυ αυτη η ιστορια. Προσωπικα υπεγραψα και πιστευω πως πρεπει ολοι να στηριξουμε το συγκεκριμενο petition επειδη οτι εχει σχεση με την ελευθερια του λογου καθως και με την αδικη κατηγορια ενος ανθρωπου για τις αποψεις καποιου αλλου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.