thes1os Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Νομίζω πως η μοναδική θεωρία συνωμοσίας που θα μπορούσε να κλονίσει κάθε εγκεφαλική λειτουργία και του Λιάκου ακόμα, είναι να τα έχει επινοήσει όλα αυτά ο Mr. Τσιπρόπουλος. Αν και το σενάριο να συνεργάζεται με το Λιάκο δε μου πέφτει άσχημα. Είναι που είναι αποδέκτης του φτυσίματος ο τελευταίος, αμφιβάλλω αν θα είχε τόσο πρόβλημα να βρεθεί στο επίκεντρο... Όπως και να έχει, ακόμα και έτσι να είναι, ακόμα και διαφημιστικό κόλπο να ήταν, (που δεν το νομίζω) το πρόβλημα είναι ότι λειτούργησε η λογοκρισία. Σε αυτό και μόνο πρέπει να σταθούμε. Εμένα πιο περίεργο μου φαίνεται που αυτή η μήνυση, απο όποιον και αν έγινε, έρχεται δεύτερη μετά απο την σύλληψη ενός Γάλλου Blogger που έκραζε τον Δήμαρχο της πόλης του. Τα blogs έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο μάτι πολλών. Το δικαίωμα έκφρασης με λόγο που ακούγεται απο τον καθένα μας πια,σε μεγάλο κοινό, εύκολα και απλά, δεν τους αρέσει. Πρέπει να το υπερασπιστούμε. Και ας αφήσουμε τις θεωρίες συνομωσίας...
asmilon Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Θα παρακαλουσα ολους να μεινουμε On topic επειδη ειναι ενα θεμα πολυ σοβαρο και χρηζει της προσοχης μας. Οι οποιες διαφορες και αποριες μπορουν να λυθουν μεσω pm ή σε καποιο αλλο θεμα.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Τα offtopic μηνύματα μεταφέρονται σε άλλο topic, η συζήτηση εδώ ας παραμείνει αυστηρά για το θέμα του Blogme.gr. http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=164222
yannis27gr Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Πριν 15 χρόνια ο Β.Λεβέντης στην περιβόητη τελευταία εκπομπή του καναλιού 67 έστελνε ανοιχτά κατάρες για καρκίνο στον Μητσοτάκη και τον Παπανδρέου και κανείς δεν του έκανε τίποτα..Σήμερα φοβάσαι να μιλήσεις.. Τι εποχές κι αυτές...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι πολιτικοί - αρχηγοί κομμάτων έχουν ως άτυπη αρχή να μην κάνουν μηνύσεις για δυσφήμιση. Δεν έχουν κάνει οι: Κων/νος Καραμανλής, Γεώργιος Ράλλης, Ανδρέας Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Έβερτ, Κωνσταντίνος Σημίτης. Ούτε ο τωρινός πρωθυπουργός. Είναι σαν να λένε "Δεν θέλουμε να ασχοληθούμε για να μην δώσουμε αξία". Από την άλλη, ο κάθε ένας Έλληνας πολίτης έχει το δικαίωμα να κάνει και μήνυση (ποινικό) και αγωγή (αστικό - αποζημίωση). Το θέμα είναι ότι, με την εξάπλωση και την έκρηξη του Internet, τα blog, τα fora και οι ιστοσελίδες είναι πλέον μέρος του ηλεκτρονικού τύπου (όπως το ραδιόφωνο και η τηλεόραση) και ως τέτοια έχουν "ειδική" μεταχείριση. Γι'αυτό πλέον δεν υπάρχει η πλήρης "αναρχία" (με την καλή και την κακή έννοια) στο Internet, αρχίζει να γίνεται ορατή η επέμβαση της έννομης τάξης. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό...
johnbond Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Δεν πειράζει.. Άμα Φαστιστικοποιηθεί και το ιντερνετ θα βγεί κάποιο άλλο πραγματικά ελεύθερο μέσο..
nske Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Με δεδομένη, όπως τουλάχιστον ο ίδιος την αντιλαμβάνομαι, αναρχία που επικρατεί στο νοητικό σύμπαν του Λιακόπουλου, δε θα με εξέπληττε καθόλου αν αποφάσιζε να κυνηγήσει οποιονδήποτε δείχνει να αγκαλιάζει ό,τι προσβάλλει τα προσωπικά του χρηστά ήθη και τη σοβαρότητα των θεωριών του. Μα γιατί νομίζεις ότι πιστεύει τίποτε από όσα λέει/γράφει/εκδίδει; Σε 2-3 τέτοια περιστατικά να φάνε τα μούτρα τους, μετά θα μάθουν τα όριά τους κάποιοι δικολάγνοι που βλέπουν τη δικαιοσύνη ως ένα εργαλείο υπεράσπισης του εγωισμού ή/και των οικονομικών συμφερόντων τους και θα σταματήσουμε να βλέπουμε τέτοιες γελοιότητες (ελπίζω). Απλά είναι που υπάρχει αρκετή άγνοια στο ευρύ κοινό και στις δικαστικές/εκτελεστικές αρχές σχετικά με τη λογική και τα τεχνικά μέσα στα οποία βασίζεται το Internet. Αν και ώρες ώρες σκέφτομαι μήπως το Internet με τη σημερινή ελεύθερη κατά κάποιους, άναρχη κατά κάποιους άλλους, μορφή του, σε συνδυασμό με το απειροελάχιστο κόστος μετάδοσης πληροφορίας σε ευρύτατο κοινό είναι "too good to be true" και μπει κάποια στιγμή σε καλούπι. Πάντως αυτό, αν γίνει, δε θα γίνει εξαιτίας του όποιουδήποτε Λιακόπουλου αλλά με πρόφαση και αφετηρία την "εθνική ασφάλεια" κρατών όπως οι ΗΠΑ (και βέβαια στη συνέχεια "δρυός πεσούσης..").
blackwar Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Κοιτά να δεις που θέλω να τα χώσω σε αυτήν την μορφή "καταπίεσης" της ελευθερίας του λογού και της έκφρασης...., αλλά επειδή σέβομαι την insomnia που μας φιλοξενεί σαν χρηστες (Και για να μην υπάρξει θύμα κάποιου φιλέλληνα ρώσου υπερτεχνολόγου χάκερ και μαθητή του Λιακο :mrgreen: ) , θα αρκεστώ σε αυτά που διάβασα σε ένα blog και με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Τα παραθέτω. Υπόθεση "Blogme.gr" : Χτύπημα στην ελευθερoτυπία Μερικές σκέψεις για τελευταία γεγονότα σχετικά με το blogme. Ας προσπεράσουμε την «γκάφα» της μήνυσης του κατά του blogme και ας αναρωτηθούμε αν ένας blogger έχει το δικαίωμα να σχολιάζει- σατιρίζει ένα «δημόσιο πρόσωπο». Η έννοια δημόσιο πρόσωπο σημαίνει και έκθεση! Έκθεση στη κοινή γνώμη , στη τηλεόραση , σε εφημερίδες , στο διαδίκτυο. Αυτή η έκθεση ίσως να είναι ένα βαρύ τίμημα που πληρώνουν τα δημόσια πρόσωπο. Από την άλλη όμως «ζούνε» για αυτή την έκθεση. Και η έκθεση στη κοινή γνώμη σημαίνει και σάτιρα! Και όχι μόνο σάτιρα. Ο καθένας είτε ανώνυμα είτε επώνυμα μπορεί να διαφοροποιείται από την άποψη του δημοσίου προσώπου. Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: Ένας blogger σχολιάζει έναν πολιτικό , έναν ηθοποιό , ένα παρουσιαστή , έναν βιβλιοπώλη. Τον σχολιάζει και τον σατιρίζει χωρίς βρισιές και βωμολοχίες. Αν πρέπει να συλληφθεί τότε για ποια ελευθεροτυπία μιλάμε? Για ποια ελεύθερη διακίνηση ιδεών μιλάμε? Το δημόσιο πρόσωπο από την πλευρά του αν είναι σοβαρό και υπεύθυνο το πρώτο πράγμα που έχει να κάνει είναι να απαντήσει σε όσους του κάνουν αρνητική κριτική ή σάτιρα. Και συγκεκριμένα τα περισσότερο blog διαθέτουν την ελευθερία των σχολίων αλλά και την ελευθερία της prive επικοινωνίας με email. Το να καταφύγεις στη δικαιοσύνη μάλλον σημαίνει φόβος να αντιμετωπίσεις τη κοινή γνώμη. Αυτόματα αναιρείται η έννοια του Δημοσίου Προσώπου και μιλάμε για φασιστικές καταστάσεις! Διότι ο διάλογος , η κατανόηση της σάτιρας , η αποδοχή της κριτικής είναι σημεία της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας. Αν αυτό που έγινε σήμερα πρέπει να συλληφθούν ΟΛΟΙ οι bloggers διότι σχεδόν όλοι έχουμε σχολιάσει δημόσια πρόσωπα! Επομένως ας σοβαρευτούμε και ας γίνει αντιληπτό ότι η υπόθεση αν δεν έχει αίσιο τέλος (με την αθώωση του blogme και του blogger) ανοίγει τους ασκούς του Αίολου για ένα πρωτοφανή «γύψο» στο Ίντερνετ και την ελευθεροτυπία. Το μόνο αισιόδοξο μήνυμα είναι τα αντανακλαστικά των blogger και η αντίδρασή μας. Ειλικρινά αποδείξαμε τι σημαίνει η λέξη αλληλεγγύη! (απορώ πραγματικά πως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τόσες επιτυχίες σε θέμαστα παιδεραστίας κτλ να θεωρήσει υπεύθυνο τον δημιουργό του blogme) Πηγή:Γρηγόρης
blueviper Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 (απορώ πραγματικά πως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τόσες επιτυχίες σε θέμαστα παιδεραστίας κτλ να θεωρήσει υπεύθυνο τον δημιουργό του blogme) Από μια μικρή εμπειρία που είχα με την εν λόγω υπηρεσία, δε θα κατέληγα σε τέτοιες απορίες. Όπως συνηθίζεται, οι λίγοι που κατέχουν τα της δουλειάς τους περιστοιχίζονται από πλειάδα ανίκανων κι άχρηστων, ακόμα και σε στοιχειώδεις απαιτήσεις της θέσης τους.
PlaStiK Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Σήμερα έχει αναφορά στο περιστατικό και το "The Register", με αφορμή κυρίως τη σύμπτωση του συνεδρίου του IGF στην Αθήνα. Καλά πάμε...
vagos789 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Εγω θα ηθελα να δω και την αντιθετη αποψη. Ισως να προκειται για κατι πολύ ακραίο και γι αυτο ο μηνυτης θεωρησε οτι πρεπει να κινηθει νομικα. Πχ εαν βλεπατε τον εαυτο σας φωτοσοπιασμένο με πεη στο στομα, θα αναφωνούσατε ζήτω η δημοκρατία;Ή θα λεγατε πχ αφου ειμαι δημοσιο προσωπο,ο καθε κομπλεξικός δικαιουται να μου συμπεριφέρεται σαν σκουπίδι;
Eusebius Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Χθες βράδυ ήταν είδηση στο Slashdot: http://yro.slashdot.org/article.pl?sid=06/10/29/204022
Leros Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 thn eidhsh thn prwtoeida sto http://athens.indymedia.org/ (27/10/06) me titlo Απόπειρα ποινικοποίησης της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.Sto idio thema exei kai mia paromia gafa (etsi isxurizontai toulaxiston (den gnwrizw)) ths diwkshs hlektronikou eglhmatos ( http://athens.indymedia.org/features.php3?id=363 ). An dhladh den einai h prwth fora auth, paei na pei oti h eleftheria tou internet (pleon kai sthn Ellada) exei ftasei se asxhmo shmeio!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Εγω θα ηθελα να δω και την αντιθετη αποψη.Ισως να προκειται για κατι πολύ ακραίο και γι αυτο ο μηνυτης θεωρησε οτι πρεπει να κινηθει νομικα. Πχ εαν βλεπατε τον εαυτο σας φωτοσοπιασμένο με πεη στο στομα, θα αναφωνούσατε ζήτω η δημοκρατία;Ή θα λεγατε πχ αφου ειμαι δημοσιο προσωπο,ο καθε κομπλεξικός δικαιουται να μου συμπεριφέρεται σαν σκουπίδι; Δεν έχεις άδικο - τα όρια της ελευθερίας και της ασυδοσίας είναι ένα σοβαρότατο θέμα. Πάντως δεν θα έκανα μήνυση στο blogging monitor (που απλά συλλέγει posts από όλα τα blogs χωρίς να τα υιοθετεί). Είναι σαν να έκανα μήνυση στη Google γιατί μέσα στην αναζήτηση της περιλαμβάνει και links που με βρίζουν.
lewis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Από μια μικρή εμπειρία που είχα με την εν λόγω υπηρεσία, δε θα κατέληγα σε τέτοιες απορίες. Όπως συνηθίζεται, οι λίγοι που κατέχουν τα της δουλειάς τους περιστοιχίζονται από πλειάδα ανίκανων κι άχρηστων, ακόμα και σε στοιχειώδεις απαιτήσεις της θέσης τους. αυτό, γιαγιά, ξαναπέστο... το 2000 για λογαριασμό κάποιου πελάτη, έκανα register στο ITE καμμιά 20αριά domain names. Αν θυμάστε, έπρεπε να καταχωρηθεί ο ιδιοκτήτης, ο υπεύθυνος σύμφωνα με τον νόμο, αυτός που πληρωνε, και ο "technical contact" (δώστε προσοχή στον ορισμό). το 2002, η εν λόγω υπηρεσία κινήθηκε κατά του πελάτη μου, για μια χιουμοριστική ιστοσελίδα που είχε σηκώσει, με αποτέλεσμα να περάσω όλα αυτά τα καλά (μπούκα 7 ασφαλιτών και εισαγγελέα στις 8:30 το πρωί στο σπίτι, ξήλωμα και κατάσχεση του PC μου, σύλληψη, αποτυπώματα, κλπ), και να παραμείνω υπόδικος ως το 2005, οπότε και απαλλάχτηκα "λόγω αμφιβολιών" !!!! γιατί; επειδή κατοχύρωσα ένα domain στο ΙΤΕ, για λογαριασμό τρίτου και ήμουν "technical contact". τι να λέμε....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.