Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με Επαγγελματικό Software!!!

stm00192

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες, έχω ένα πρόβλημα με ένα πρόγραμμα που αφορά τεχνικά δεδομένα αυτοκινήτων (Autodata 2005, φαντάζομαι κανενας σας δεν το ξερει) και το χρησιμοποιει ο πατέρας μου στο συνεργείο του πανω σε εναν

P3 800Mhz,

Gigabyte Mobo (ουτε θυμαμαι ποια συγκεκριμένα!),

448ΜΒ RAM (1X256MB + 1Χ128ΜΒ + 1X64MB),

on board καρτα γραφικών,

80GB HDD WD,

Yamaha CD-R

TEAC DVD-ROM

Windows XP Pro SP2 full updated (Office XP, NOD32, και τα προγράμματα της HP για ένα πολυμηχάνημα που είναι συνδεμένο με το PC, όλο και όλο από εγκατεστημένα προγράμματα)

Το προβλημα λοιπον είναι το εξής, εκεί που το προγραμμα δουλέυει μια χαρά και τα μενου του ανοιγουν γρήγορα χωρίς κολλήματα και καθυστερήσεις, σε τυχαίες στιγμές και με το που πας να ανοιξεις ένα τυχαίο μενού ξαφνικά γεμίζει και κάνει χρήση όλης της μνήμης του συστηματος και το paging file με αποτέλεσμα το μενου να κάνει μέχρι και 20λεπτά να ανοιξει!!!!! Οπως καταλαβαίνεται όταν καίγεσαι στην δουλειά και θέλεις άμεσα καποιο δεδομένο απο το προγραμμα αυτή η καθυστέρηση είναι θάνατος!

Αρχικά σκεφτηκα οτι ίσως είναι bug του προγράμματος αλλά το δοκίμασα σε τρία αλλα συστήματα (ισχυρότερα και ασθενέστερα) και δεν μου παρουσίασε κανένα προβλημα!

Εστειλά e-mail στην εταιρεία του προγράμματος αλλά δεν μπορεσαν να με βοηθήσουν με την δικαιολογία οτι δεν έχουν παρατηρήσει ποτε ξανα κατι τέτοιο!

Οι επίσημες απαιτήσεις του προγράμματος είναι

System requirements (minimum) - Windows 95, 98, NT4.0, 2000 or XP

• Processor: 133MHz or higher • RAM: 32Mb or more • Color monitor and graphics card • CD drive: 4X or better • Graphics printer with current Windows drivers. CD can be downloaded to a hard drive

Οποτε θέμα απαιτήσεων δεν παίζει!

Εχω δοκιμασει τα παντα από φορματ μέχρι να υπάρχει μονο αυτο το προγραμμα και τιποτα άλλο εγκατεστημένο στο pc!!!

Αμα κάποιος μπορει να φανταστει τι φταίει και να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο, έχει ένα δωρεαν service απο εμένα (εργατικα εννοείται, μην τα θέλουμε και όλα δικά μας!)

Παντως περα απο την πλακα, καίγομαι, οποτε οποιος μπορεί να βοηθήσει ας ποσταρει!

Δημοσ.

Αφού σου έτρεχε σε άλλα pc μήπως θα έπρεπε να κάνεις καμιά αναβάθμιση στο pc που δεν τρέχει;Η να το αντικαταστήσεις;

Δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατι δεν έχω ιδέα απο το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Κάνε μια αναζήτηση στο google μήπως βρείς άλλους που το χρησιμοποιούνε ή ίσως έχουν το ίδιο πρόβλημα.

Δημοσ.

1) Πέρασες καινούργιους drivers για το υλικό του PC (και μετά το format ξαναπέρασες λογικά τους ίδιους)

2) Νέο περιφερειακό που συνδέθηκε στο PC (εκτυπωτής/scanner/?)

3) Κατέβηκε πρόσφατα κάποιο update του εν λόγω προγράμματος από Internet

Δε μπορώ τώρα να σκεφτώ κάτι άλλο...

Δημοσ.

Giannisk1

Αμα διαβάσεις λίγο καλύτερα το ποστ μου θα δείς οτι οι επίσημες απαιτήσεις του προγράμματος είναι πολύ μικρες και υπερκαλύπτονται απτο συστημα!

parsifal

1) Ολοι οι Drivers είναι οι τελευταίοι που κυκλοφόρησαν για το συγκεκριμένο σύστημα!

2)Τιποτα νέο δεν συνδέθηκε στο pc και δοκιμαστικε επισης το προγραμμα χωρίς κανενα περιφεριακό συνδεμένο πανω στο pc καμι πάλι τα ίδια!

3) Οχι τπτ κανένα update, ασε που γενικά δεν έχει updates, απλα κάθε χρονο βγαίνει καινουργια εκδοση του προγράμματος!

Δημοσ.
Giannisk1

Αμα διαβάσεις λίγο καλύτερα το ποστ μου θα δείς οτι οι επίσημες απαιτήσεις του προγράμματος είναι πολύ μικρες και υπερκαλύπτονται απτο συστημα!

parsifal

1) Ολοι οι Drivers είναι οι τελευταίοι που κυκλοφόρησαν για το συγκεκριμένο σύστημα!

2)Τιποτα νέο δεν συνδέθηκε στο pc και δοκιμαστικε επισης το προγραμμα χωρίς κανενα περιφεριακό συνδεμένο πανω στο pc καμι πάλι τα ίδια!

3) Οχι τπτ κανένα update, ασε που γενικά δεν έχει updates, απλα κάθε χρονο βγαίνει καινουργια εκδοση του προγράμματος!

Μπορεί να είναι άσχετο...

αλλά!...

εμένα οι 3 διαφορετικές μνήμες, πολύ στο λαιμό μου κάθονται..

δοκίμασε να βγάλεις τις 2 μικρές και ξαναδες...

Δημοσ.

Έχει μήπως built-in βάση δεδομένων που μπορείς ως χρήστης να την επεκτείνεις με νέες εγγραφές? Μήπως είναι κάπου corrupted τα δεδομένα της κ το πρόγραμμα τα "παίζει"?

Δημοσ.

Ο δισκος είναι ανασυγκροτιμένος και ναι οντως το pc δεν έχει Internet (μονο αν καμια φορα το φέρω σπίτι για κανενα update) οποτε δεν παίζει θεμα ιου ή spyware, αν και την έψαξα και αυτή την υποθεση με ΝOD32 και Adware!

parsifal την βαση δεδομένων δεν μπορεί να την πειράξει κανενας, είναι κλειδωμένη σαν επτασφράγιστο μυστικό, γιαυτή τη βάση άλοστε το προγραμμα κοστιζει κοντα στα 2000Ε!

Αυτο με τις μνήμες το σκέφτηκα και εγω αλλα ρε γαμωτο παλιοτερα που το

χρησιμοποιουσα εγώ και με πολυ πιο απαιτητικές εφαρμογές δεν μου παρουσιασε ποτε προβλημα!

Τεσπα θα το δοκιμασω με την 256ΜΒ μονο, αν και φοβάμαι οτι θα σέρνονται τα ΧΡ με τοσο λίγο μνήμη!

Δημοσ.

Μην φοβάσαι τα 256. Σε σχεδόν ίδιο σε όλα με τον δικό σου υπολογιστή, τρέχω τα ΧΡ με 64 ΜΒ. Απενεργοποίησε όλα τα οπτικά εφέ των ΧΡ και θα είσαι μια χαρά.

Κατά πάσα πιθανότητα στην μνήμη είναι το πρόβλημα.

Δημοσ.
CD can be downloaded to a hard drive

Μήπως τα δεδομένα τα τραβάς από το cd? Αν ναι, μια δυσκολία ανάγνωσης του έχει παρόμοια συμπτώματα.

ΠΙΘΑΝΗ ΛΥΣΗ: "Download CD to hard drive"

Επίσης να σου επισημάνω ότι το SP2 (λόγω του DEP-Data Exchange Protection που "προσθέτει") είναι λίγο βαρύ για P3 800 (Τρία format χρειάστηκαν μέχρι να το καταλάβω-Ναι, σε P3 800EB δουλεύω). Θα σου πρότεινα SP1 με όλα του τα updates. Ειδικά αφού δεν είναι online ο υπολογιστής, αποκλείεται να έχεις οποιοδήποτε προβλημα.

Δημοσ.

Otan kollaei des an to .exe tou programmatos i kati allo "trabaei" tin mnimi.

Mporei na einai kapoio service kai oxi to exe.

P.S. i ekdosi 2006 kykloforei "peiragmeni" an psaxteis ligo....

Δημοσ.

+1 για πιθανόν προβληματικό Module μνήμης.

Aφού όπως λες σε άλλο pc δουλεύει εντάξει και στο συγκεκριμένο έχοντας μόνο αυτό το πρόγραμμα εγκατεστημένο (σε φρεσκοφορμαρισμένο pc) «κολλάει» πιστεύω πως πρόβλημα hardware...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...