Προς το περιεχόμενο

Βαθμος συμπιεσης σε winrar-winzip

louben

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια μια ερωτηση.Οταν παω να συμπιεσω ενα αρχειο(me winrar h winzip)το τελικο αποτελεσμα εχει πολυ μικρη διαφορα απο το πρωτοτυπο(πχ αρχειο 1.4ΜΒ το κανει 1.2 ΜΒ).Υπαρχει ρυθμιση βαθμου συμπιεσης(δηλαδη να μικραινει πολυ ή λιγο αναλογα?

Δημοσ.

Ναι, στο winrar από τα settings στο create default μπορείς να ορίσεις την συμπίεση στο μέγιστο...

Βέβαια, η συμπίεση εξαρτάται και από το τί αρχείο συμπιέζεις... Βίντεο, εικόνες σε jpg, ήχος mp3 για παράδειγμα, δεν δίνουν υψηλές τιμές συμπίεσης γιατί τα δεδομένα τους έχουν ήδη υποστεί μια επεξεργασία που τα συμπιέζει.

Αντίθετα αρχεία κειμένου μπορούν να δώσουν υψηλές τιμές συμπίεσης.

Δημοσ.

Αν έχεις ισχυρό επεξεργαστή και αρκετό χρόνο στη διάθεσή σου για να περιμένεις ένα καλύτερο αποτέλεσμα, δοκίμασε το KGB archiver.

Δημοσ.

genika compressed .avi video dn exei noima na sumpiezeis ..

oute mp3 klp audio file apo mi lossless codecs ... an 8es de kai kala na einai rar mporeis apla na epile3eis tin epilogi store.

etsi exeis apla ena container p exei mesa oti arxeia exeis ri3ei ..

an 8es kalo compression dokimase kai to .uha as poume me to winuha

Δημοσ.

Υπάρχει και το Stuffit deluxe το οποίο, τουλάχιστον στη mac έκδοση, μπορεί να συμπιέσει ακόμα και ήδη συμπιεσμένα αρχεία (πχ. Jpeg).

Δεν ξέρω αν έχουν ανανεώσει τη μηχανή συμπίεσης και στην windows έκδοση, αλλά δε χάνεις κάτι να δοκιμάσεις.

Δημοσ.
Αν έχεις ισχυρό επεξεργαστή και αρκετό χρόνο στη διάθεσή σου για να περιμένεις ένα καλύτερο αποτέλεσμα, δοκίμασε το KGB archiver.

Έχω ξεχάσει πόσες φορές έχει γραφτεί πως ο KGB Archiver, όχι μόνο δεν είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει, αλλά ταυτόχρονα ο δημιουργός του είναι υπόλογος για παραπληροφόρηση, αν θυμηθούμε ένα μόνο από τα thread, στα οποία είχες λάβει κι ο ίδιος μέρος. Αναρωτιέμαι ποιος είναι πιο παλαβός...αυτός που έλεγε πως το Office συμπιεσμένο χωράει σε μια δισκέτα ή ο άλλος που υποστήριζε πως πετάει ο γάιδαρος;

Το KGB είναι βασισμένο στον PAQ6v2, ο οποίος έχει ξεπεραστεί ως archiver. Το αναφέρει τόσο η Wikipedia, όσο και το συγκριτικό test στο Maximum Compression.

Δημοσ.

ομολογουμένος το thread αυτό είχα σταματήσει να το παρακολουθώ, ούτε είχε πέσει στην αντίληψή μου το αρθρο απο το wikipedia...

Βεβαίως, ποτέ δε δοκίμασα ο ίδιος να συμπιέσω όλο το office για να χωρέσει σε ένα floppy, αλλά σε μικρότερα αρχεία που δοκίμασα το KGB archiver είχε επιτύχει μεγαλύτερη συμπίεση απο τα winzip, winrar απαιτώντας βέβαια πολύ περισσότερο χρόνο.

Δεν υπάρχει βέβαια λόγος να τσακωνόμαστε, ούτε με ενδιαφέρει να υπερασπιστώ το KGB, οπότε απλά θεωρείστε τη παραπάνω αναφορά μου σε αυτό το πρόγραμμα ως ανύπαρκτη!

Δημοσ.

Αλίμονο...δεν το έγραψα για να προκαλέσω καυγά. Περισσότερο ως απορία εκφράστηκε, παρά ως μομφή, γιατί θυμόμουν πως συμμετείχες στο thread που προανέφερα και μου έκανε εντύπωση που επανήλθε στο προσκήνιο ως πρόταση.

Όχι πως είναι για πέταμα το KGB, αλλά υπάρχουν σαφώς καλύτερες εναλλακτικές λύσεις και κυρίως δεν ξέρω αν αξίζει πλέον να εναποθέτεις την εμπιστοσύνη σου σε περιπτώσεις που έχει προηγηθεί εξόφθαλμη εξαπάτηση του κοινού, μέσα από πομπώδεις υποσχέσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Κάποια στιγμή, καλό είναι να "τιμωρούμε" και τους κουτοπόνηρους με την αδιαφορία μας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...