Προς το περιεχόμενο

Socket -478

plakil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Καταρχας εχω ραμ 1 γιγα. Ο επεξεργαστης το μονο που ξερω ειναι τα: intel pentium4 2.53Ghz, 1,89Ghz. Που μπορω να δω τα Watts? Λετε οτι το μηχανημα μπορει να ειναι 'λιγο' για την εργασια για την οποια το θελω? Και κατι ακομα....στο e-shop που βλεπω για καρτες AGP 7600gs εχει μονο μια τετοια.....αυτην.... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514176

Αυτην ενοουσατε? Και την 6800 αυτην? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519478

Φιλε plakil εχεις ανακατευτει καθολου με το bios?intel pentium 2.53 να τρεχει σε 1,89 δεν υπαρχει,εκτος εαν ειναι underclockαρισμενος...Αυτο σημαινει οτι λειτουργει σε περιπου 35% κατω απο τις stock δυνατοτητες του.Κοιταξε το λιγο...(Μαλλον κλυτερα εξηγησε μας τι εννοεις με το 1,89.)

Απο ραμ εισαι αρχοντας...

Τα watt τα βλεπεις ανοιγοντας το κουτακι και κοιταζοντας το τροφοδοτικο(παντα οταν ανοιγεις το κουτι μπριζα εκτος ρευματος!).Εαν ειναι μεχρι 300-350 πηγαινε για την 7600gs.Εαν ειναι πανω απο 350 παρε την 6800,υπαρχει περιπτωση να ξεκλειδωνει και να την ανεβασεις αρκετα...Εαν το τροφοδοτικο σου ειναι κατω απο 300 μαλλον πρεπει να αγορασεις καινουργιο...

Δημοσ.
Φιλε plakil εχεις ανακατευτει καθολου με το bios?intel pentium 2.53 να τρεχει σε 1,89 δεν υπαρχει,εκτος εαν ειναι underclockαρισμενος...Αυτο σημαινει οτι λειτουργει σε περιπου 35% κατω απο τις stock δυνατοτητες του.Κοιταξε το λιγο...(Μαλλον κλυτερα εξηγησε μας τι εννοεις με το 1,89.)

Απο ραμ εισαι αρχοντας...

Τα watt τα βλεπεις ανοιγοντας το κουτακι και κοιταζοντας το τροφοδοτικο(παντα οταν ανοιγεις το κουτι μπριζα εκτος ρευματος!).Εαν ειναι μεχρι 300-350 πηγαινε για την 7600gs.Εαν ειναι πανω απο 350 παρε την 6800,υπαρχει περιπτωση να ξεκλειδωνει και να την ανεβασεις αρκετα...Εαν το τροφοδοτικο σου ειναι κατω απο 300 μαλλον πρεπει να αγορασεις καινουργιο...

Aπο Bios δεν εχω ιδεα! Τα υπολοιπα τα ειδα πατωντας στο υπολογιστης μου-ιδιοτητες...και γραφει ακριβως αυτο! Intel Pentium® 4 CPU 2.53Ghz, 1,89Ghz, 1GB RAM. Το 1.89 δεν ξερω τι ειναι δυστυχως. Παντως η συχνοτητα του ειναι 2.53 στανταρτ!!!!

Τα Watt θα τα δω σε λιγο αν ειναι:)

Δημοσ.

Δεν είναι σωστά ρυθμισμένο το fsb του επεξεργαστή, ή πιο απλά η συχνότητά του. Χάνει αρκετή ταχύτητα έστι..βρες κάποιον που να ξερει απο bios και γενικα απο pc να στο ρυθμίσει...

Δημοσ.
Δεν είναι σωστά ρυθμισμένο το fsb του επεξεργαστή, ή πιο απλά η συχνότητά του. Χάνει αρκετή ταχύτητα έστι..βρες κάποιον που να ξερει απο bios και γενικα απο pc να στο ρυθμίσει...

Αυτο καποιος το ρυθμισε ετσι...ή εγινε μονο του? Δηλαδη τοσο καιρο χανω αποδοση???

Δημοσ.

Aυτο ακριβως...Ο επεξεργαστης σου ενω κανονικα θα επρεπε να τρεχει στα 2.53 gh τρεχει στα 1.89...Αυτο συνεπαγεται -26% (θεωρητικα τουλαχιστον) μειωμενη ταχυτητα.Εαν το ανεβασεις και λιγακι πιο πανω ας πουμε να τον φτασεις στα 2,8 θα σου φανει σα να κανεις μια ψιλοαναβαθμισουλα στον επεξεργαστη.

Παντος πρωτα ασχολεισου με αυτο και μετα με την καρτα γραφικων...Υπαρχει περιπτωση να σου κολλαει και απο αυτο.

Αυτο καποιος το ρυθμισε ετσι...ή εγινε μονο του? Δηλαδη τοσο καιρο χανω αποδοση???

Ναι τοσο καιρο χανεις αποδοση...

Αυτο ειτε καποιος το ρυθμισε,η μετα απο clear cmos η μητρικη σου φορτωσε τις default λειτουργιες...

Εαν θες να σου πω τι να κανεις για να το αλλαξεις πες το...

Δημοσ.
Aυτο ακριβως...Ο επεξεργαστης σου ενω κανονικα θα επρεπε να τρεχει στα 2.53 gh τρεχει στα 1.89...Αυτο συνεπαγεται -26% (θεωρητικα τουλαχιστον) μειωμενη ταχυτητα.Εαν το ανεβασεις και λιγακι πιο πανω ας πουμε να τον φτασεις στα 2,8 θα σου φανει σα να κανεις μια ψιλοαναβαθμισουλα στον επεξεργαστη.

Παντος πρωτα ασχολεισου με αυτο και μετα με την καρτα γραφικων...Υπαρχει περιπτωση να σου κολλαει και απο αυτο.

Ναι τοσο καιρο χανεις αποδοση...

Αυτο ειτε καποιος το ρυθμισε,η μετα απο clear cmos η μητρικη σου φορτωσε τις default λειτουργιες...

Εαν θες να σου πω τι να κανεις για να το αλλαξεις πες το...

Mαλιστα..αρα πρεπει να βρουμε καποιον ειδικο! Το ανοιξα το κουτι και λεει peak load 300Watt...προφανως αυτο θα εννοουσατε...σωστα? Παμε δηλαδη για την 7600gs...αφου τακτοποιησω το θεμα των συχνοτητων...σωστα?

Μπορειςνα μου πεις πως να το αλλαξω? Θα με εξυπηρετουσες διοτι δεν εχω καποιον γνωστο να καλεσω!!!

Προσφατα καηκε ο σκληρος μου και τον αλλαξα........λες να παιζει καποιο ρολο? Αν και την ολη δουλεια δεν την εκανα εγω!

Δημοσ.

Δεν έχει σχέση ο σκληρός σε αυτο το θέμα (συχνότητα) δυστυχώς δεν εχω χρόνο τώρα να σου πω πως να το αλλάξεις...αν μπορει καποιος ας βοηθήσει!

Δημοσ.

Μαρκα?To τροφοδοτικο σου ειναι στο οριο...Εγω θα τα αλλαζα εαν σκοπευα να κρατησω το pc 1+ χρονο για να χα το κεφαλι μου ησυχο...

Ξερεις να μπαινεις στο bios?-Mε το που ανοιγει ο υπολογιστης(ενω σου δειχνει την πρωτη μαυρη οθονη) πατας συνεχομενα και διακεκομμενα το κουμπακι del(τερμα-κατω δεξια στο πληκτρολογιο).

Τωρα σου βγαζει μπλε οθονη(λογικα...).Αυτο ειναι το bios..(Βεβαι θα με διευκολυνες εαν μου ελεγες και ποια μητρικη εχεις..)Ψαχνεις για κατι του στυλ:voltage and frequenses.(Αλλαζει ονομασια αναλογος την μητρικη)

Εαν δεν κανω λαθος καπου θα δεις εναν αριθμο 118.Εκει θα βαλεις 133 και θα εισαι οκ λογικα.Πατας esc-save changes-y.

Εαν δεν το βρεις το 118-119 μην κανεις αλλαξεις τιποτα.

Δεν έχει σχέση ο σκληρός σε αυτο το θέμα (συχνότητα) δυστυχώς δεν εχω χρόνο τώρα να σου πω πως να το αλλάξεις...αν μπορει καποιος ας βοηθήσει!

Αλλος εχει το ονομα και αλλος την χαρη...Εντελως ομως...

Δημοσ.
Μαρκα?To τροφοδοτικο σου ειναι στο οριο...Εγω θα τα αλλαζα εαν σκοπευα να κρατησω το pc 1+ χρονο για να χα το κεφαλι μου ησυχο...

Ξερεις να μπαινεις στο bios?-Mε το που ανοιγει ο υπολογιστης(ενω σου δειχνει την πρωτη μαυρη οθονη) πατας συνεχομενα και διακεκομμενα το κουμπακι del(τερμα-κατω δεξια στο πληκτρολογιο).

Τωρα σου βγαζει μπλε οθονη(λογικα...).Αυτο ειναι το bios..(Βεβαι θα με διευκολυνες εαν μου ελεγες και ποια μητρικη εχεις..)Ψαχνεις για κατι του στυλ:voltage and frequenses.(Αλλαζει ονομασια αναλογος την μητρικη)

Εαν δεν κανω λαθος καπου θα δεις εναν αριθμο 118.Εκει θα βαλεις 133 και θα εισαι οκ λογικα.Πατας esc-save changes-y.

Εαν δεν το βρεις το 118-119 μην κανεις αλλαξεις τιποτα.

Αλλος εχει το ονομα και αλλος την χαρη...Εντελως ομως...

Λοιπον.....enlight grafei panv ston cpu!...Στης μητρικης το manual γραφει....

P4S5A/DX+

P4 MAINBOARD

Αυτα...και τωρα να λεω να επιχειρισω αυτα που μου ειπες! Και ο θεος βοηθος!

Δημοσ.

Μπηκα εκει που μου ειπατε......μπλε οθονη....ενα μενου με 8 επιλογες εκ των οποιων η μια ηταν-CPU PnP setup. Εκανα εντερ εκει και εμφανιστηκε το εξης:

CPU TYPE INTEL P4

CPU/DRAM SPEED 100/100MHZ

CPU CORE VOLTAGE 1,424VOLT

CPU FREQUENCY 100MHZ

DRAM 100 MHZ

CPU RATIO NONE

Δεν πειραξα τιποτα και βγηκα. .......λοιπον?:)

Δημοσ.

Ωραιος!Εψαξα στο site intel και ειδα πως εχεις πολλαπλασιαστη 19.Αυτο σημαινει πως πρεπει να αλλαξεις το cpu speed απο 100(100*19~1890 που εχεις τωρα) σε 133(133*19~2530)...Save και εισαι οκ.

Δημοσ.
Ωραιος!Εψαξα στο site intel και ειδα πως εχεις πολλαπλασιαστη 19.Αυτο σημαινει πως πρεπει να αλλαξεις το cpu speed απο 100(100*19~1890 που εχεις τωρα) σε 133(133*19~2530)...Save και εισαι οκ.

Cpu/dram speed αλλαζω ή cpu Frequency? Kαι αυτη η αλλαγη που μου προτεινεις ειναι σιγουρη?:)

Δημοσ.

CPU FREQUENCY 100MHZ->133

και κανονικα θα πρεπει να γινει αυτοματως

CPU/DRAM SPEED 100/100MHZ->133/133

Εαν δεν γινει μπορεις να το αλλαξεις και εσυ το δευτερο,λογικα οι μνημες θα πηγαινουν και μεχρι 166 εαν ειναι pc2700(που υποθετω πως ειναι) αλλα για την ωρα 133...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...