Προς το περιεχόμενο

Format σε Acer Laptop με OEM Windows

skiabox

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα acer laptop με oem windows δηλαδη προεγκατεστημενα windows χωρις να σου δινουν το cd των windows.Θελω να τον κανω format.Μετα αν θελησω πως μπορω να ξαναεγκαταστησω το λειτουργικο?Ευχαριστω.

Δημοσ.

δεν σου δίνουν το cd αλλά σου δίνουν ένα recovery cd που είναι περίπου το ίδιο πράγμα, αν θες κάνεις φορμάτ και μετά να βάλεις το recovery cd είναι ανούσιο μιας και τα recovery cd κάνουν και τα ίδια φορμάτ, αν θες να κάνεις φορμάτ και μετά να βάλεις άλλα windows ή τα ίδια που είχες από διαφορετικό cd ΜΠΟΡΕΙΣ αλλά πρόσεξε να έχεις όλους τους drivers, τα recovery cds έχουν ενσωματωμένους και όλους τους drivers που αφορούν το μηχάνημα σου.

Δημοσ.

Μια ερώτηση επ αυτού. Ας πούμε ότι έχω κάνει recovery dvd όμως έχω σβήσει το κρυφό partition, θα γίνει τότε το recovery απο το dvd? Και αν γίνει θα μου δημιουργήσει ξανά κρυφό partition??? Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Basika tin idia akribws aporia exw kai egw. Basika thelw na sbisw teleiws oti exoun egkatestimeno apo tin etairia, diladi na sbisw teleiws to krufo partition kai en sunexeia na xwrisw ton skliro se duo partition se ntfs. auto to krufo partition pianei kai 4 peripou gb kai exoun idi kanei duo partition se FAT32!! to mono pou fobamai einai min paw na kanw recovery apo to dvd pou egrapsa kai meta paei na diabasei apo to krufo partition i' kanei ta idia partition me auta pou uparxoun twra. episis tha ithela na kserw an auto pou kanei i acer ginetai kai apo allous kataskeuastes i' einai patenta tis acer gia na rixnei to kostos twn foritwn (meta tin aksiopistia kai to service!). apo oso kserw i fujitsu dinei kanonika cd twn xp me ta laptops tis.

Δημοσ.

Και άλλοι κατασκευαστες το κάνουν αυτό, τώρα δεν θυμάμαι ποιοί ακριβώς αλλά κατά καιρούς έχω διαβάσει παρόμοια topics. Αν ξέρει κάποιος ας μας βοηθήσει να απελευθερωθούμε απο τον ασφηκτικό κλoιό της acer

Δημοσ.

Iparxei apantisi... balte ena cd egatastasis linux, bootarete kai sbiste ola ta partitions mesa apo ayto... den xreiazetai na kanete egatastasi to linux... afou sbisete ta partitions balte to cd ton windows kai kanete ta gnosta...

Δημοσ.

Φίλε todoras δεν ρώτησα κάτι που να ταιριάζει στην απάντηση σου νομίζω...Για την ακρίβεια ρώτησα

Μια ερώτηση επ αυτού. Ας πούμε ότι έχω κάνει recovery dvd όμως έχω σβήσει το κρυφό partition, θα γίνει τότε το recovery απο το dvd? Και αν γίνει θα μου δημιουργήσει ξανά κρυφό partition??? Ευχαριστώ.
. Και ξαναρωτώ λοιπόν, αν εγώ σβήσω το partition αυτό, το recovery dvd θα δουλέψει stand alone και αν ναι τότε θα πάει και θα ξαναδημιουργήσει κρυφό partion και fat32 logical partitions??? Νομίζω ήμουν σαφής, αν γνωρίζει κάποιος θα χαρώ πολύ να με διαφωτήσει... Α, και φίλε todoras μπορείς και με ένα πολύ απλό partition magic να σβήσεις κάποιο partition μέσα απο περιβάλλον windows χωρίς να χρειαστεί να τρέξεις ένα live cd linux...
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά δεν ανοίγω καινούργιο τόπικ,αλλά ξεθάβω αυτό. Θέλω να κάνω φορμάτ σε λαπτοπ acer. Αγοράστηκε με τα χπ από μαμά και στην π΄ρωτη λειτουργία γράφτηκε και το recovery dvd. Στη συνέχεια όμως μπήκαν τα (σ)βήστα.

Τώρα που θέλω να κάνω φορμάτ παίζει να έχω κανένα πρόβλημα; Επίσης ποια είναι η διαδικασία; Το βάζω να μπουτάρει από cd όπως θα έκανα με ένα απλό cd των xρ; Μετά η διαδικασία φαντάζομαι είναι απλή έτσι; Το λέω επειδή αν κι έχω κάνει 10αδες φορμάτ σε desktop μια φορά επιχείρησα σε λαπτοπ και επειδή ήθελε μόνο recovery είχα ψιλοκολώσει.

Δημοσ.

Δεν θα έχεις πρόβλημα. Το recovery cd που έχεις είναι bootable. Η διαδικασία που ακολουθείς είναι παρόμοια με την εγκατάσταση οποιουδήποτε λειτουργικού της MS με τη διαφορά ότι είναι αυτοματοποιημένη. Εάν έχεις περισσότερα από ένα partition στο δίσκο σου, υποθέτω ότι θα σε ρωτήσει που θέλεις να κάνεις την εγκατάσταση. Σε αυτή τη φάση θα πρέπει να επιλέξεις το πρώτο partition σε περίπτωση που θέλεις να βάλεις τα XP.

Κάθε κατασκευαστής χρησιμοποιεί το δικό του τρόπου δημιουργίας recovery cd. Η γενική ιδέα πάντως είναι ότι στο cd υπάρχει μια εικόνα (image) του δίσκου, όπως αυτός είναι μετά από την εγκατάσταση του λειτουργικού, των drivers και πιθανώς κάποιων εφαρμογών. Στη διαδικασία ανάκτησης (recovery) αυτή η εικόνα γράφεται στον δίσκο με τη διαφορά ότι προστίθενται κάποιες επιπλέον πληροφορίες στο MBR (Master Boot Record) του δίσκου.

Δημοσ.

Το recovery dvd που έχεις γράψει θα επαναφέρει το laptop στην εργοστασιακή του κατάσταση.Δηλαδή θα εγκατασταθούν όλα τα προγράμματα και οι drivers που είχε το μηχάνημα όταν το αγόρασες.ΔΕΝ θα σου ξαναδημιουργήσει όμως το κρυφό partition.Θα κάνει την εγκατάσταση στο C: είτε είναι NTFS είται είναι FAT32.Θα το αφήσει όπως το έχεις φτιάξει.Αν έχεις φτιάξει 3 partition αυτό θα το εγκαταστήσει στο c:.Τα άλλα 2 δεν θα τα πειράξει.Το DVD που έχεις γράψει είναι bootable.Ελπίζω να βοήθησα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ .

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ .ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ΚΩΔΙΚΟ ΣΤΟ BIOS ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ .ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΡΥΘΜΊΣΕΙΣ.

Δημοσ.

Εχω ενα HP G5060EV με (s)vista. Εχει partition, φανερο οχι κρυφο, με recovery αρχεια (κρυφά). Εκανα ενα dvd recovery (ενα και μονο ενα μου επιτρεπει η εταιρεία και αν ισχυει και σε σας ΠΡΟΣΟΧΗ!!!) και εκανα γενικό φορματ για εγκατασταση win XP. Δεν τα καταφερα (εχω σχετικο topic γι' αυτό το θεμα) και ξαναεκανα εγκατάσταση των (s)vista απο το dvd. Κανενα προβλημα και ξαναεκαναν και το recovery partition. Απλά το εβαλα και εκανε εκκινηση και φορμαρισμα του δισκου απο to dvd.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...