inmymemory Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2006 Καλημέρα. Σχεδιάζω ένα web-site, συγκεκριμένα σχεδιάζω τα images στο Macromedia Fireworks και παρατήρησα το εξής σημαντικό πρόβλημα: Πολλά απο τα images που εχω φτιαξει τα έχω φτιαξει ετσι ωστε να εχουν διαφανες φόντο. Με αυτο το τροπο οταν τα βαζω π.χ στο Dreamweaver στην ιστοσελιδα οτιδηποτε υπαρχει πισω απο το image (backround, γραμματα, χρωμα κτλ ) φαινεται. Το προβλημα μου ειναι οτι ενω στον Firefox φαινεται μια χαρα δηλαδη ετσι οπως πρεπει να φαινεται, στον Internet Explorer φαινεται χαλια δηλαδη οποιοδηποτε image εχει διαφανες φοντο, το φοντο το δειχνει σε μια γκριζα αποχρωση και φυσικα οχι διαφανες. Ελπιζω να καταλαβατε τι εννοω. Αν υπαρχει κανενας που γνωριζει επι του θεματος θα με βοηθουσε πολυ...
panosru Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2006 profanos ta images sou einai se png 24 gia ta opoia dysthxos den yposthrizei transperacy o internet explorer. Yparxoun texnikes omos me tis opoies mporeis na to kaneis na yposthriksei transperacy sta images sou alla tha ginete to eksis antiaisthitiko, tha fortonei to site xoris transperacy kai molis fortosei kai h teleytaia eikona tou site tha doulepsei to transperacy. An epithimeis na sou grapso ton kodika parol' ayta pes to mou an kai parousiazei problhmata, allou mporei na paizei allou oxi kai se palioterous ie pali mporei na mhn paizei prosopika den to exo dokimasei se palioterous.
inmymemory Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Σε ευχαριστώ φίλε μου τελικά δεν χρειάστηκε, τα άλλαξα όλα με gif images για να ξεμπερδευω :-|
panosru Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 thn kalyterh douleia ekanes, petas to png sto photoshop pas File -> Save for Web kai meta epilegeis GIF me transperacy kai orizeis to Matte sto xroma pou exei to background sou (gia na mhn exei aspra pixelakia gyro gyro, kamia fora to kanei) an exeis gradient background epilegeis mia apoxrosh tou xromatos kai eisai arxontas
balandis_ioa Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Έχω το ίδιο πρόβλημα παιδιά... Φτιάχνω ένα site τοπικά και όταν το ανοίγω με firefox φένεται μια χαρά. Όταν το ανοίγω με explorer φένεται χάλια διαλυμένο... Μπορεί κάποιος να μου πει πως μπορώ να το κάνω να υποστηρίζει εκδόσεις explorer? Τί μπορώ να κάνω???
Uberalles_gr Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Προσωπικά δεν έχω τέτοιο πρόβλημα με τις png φωτογραφίες.... Το αντίθετο κιόλας, είναι πολύ βολικές και σαφώς πολύ καλύτερης ποιότητας από τις gif. Δοκίμασε να φτιάξεις μία σελίδα με ένα background χρώμα από πίσω και να βάλεις μόνο μία png εικόνα. Δεν θα σου παίξει σωστά?
hartzoua Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Την απάντηση την έδωσε ο panosru στο πρώτο του post. Οστώσω η αντικατάσταση των png με gif δεν ειναι πάντα εφικτή. Το gif δεν υποστηρίζει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Οπότε για εικόνες που χρησιμοποιούν αρκετές διαβαθμίσεις χρωμάτων το png είναι μονόδρομος. Το αισθητικά άσχημο είναι αυτό που ανέφερε ο panosru αλλά ψάχνοντας έχω βρει μία λύση με την οποία αποφέυγεις το γκρι background μέχρι να φορτωθεί η σελίδα, εκτός από τις background εικόνες. Εντός της ημέρας θα κάνω edit αναφέροντας και ποιο έιναι αυτό το fix. PS: Το πρόβλημα υπάρχει μόνο για IE6 και κάτω (ie7 και ie8 υποστηρίζουν transparency) . Απ' ότι έχω καταλάβει στο εξωτερικό έχουν σταματήσει να σχεδιάζουν ιστοσελίδες για ένα browser που κυκλοφόρησε πριν 9 χρόνια αλλά στην Ελλάδα που ο καθένας βάζει windows xp και απαξιεί να βάλει τουλάχιστον τα service packages για να κάνει και αναβάθμιση στον internet explorer, η συγκεκριμένη version έχει ακόμα σημαντικό μερίδιο της αγοράς. edit:DD_belatedPNG_0.0.8a.js είναι η λύση που αναφέρω πιο πάνω. Δυστυχώς έχει εφαρμογή μόνο σε image tags και όχι σε background images (εκτός αν κάνω λάθος)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.