antonl Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2006 Πρόσφατα ένωσα 2 υπολογιστές προκειμένου να μοιραστούν αρχεία και intenet. Ο ένας έχει μια κάρτα Netgear 1Gbit και ο άλλος συνδέεται μέσω της G-LAN θύρας της μητρικής (Abit AB9 Pro). Το καλώδιο που τους συνδέει είναι ένα FTP cable τριών μέτρων. Μετά από κάποιες δοκιμές είδα ότι επικοινωνούν στα ~31Mbps (αρκετά κάτω από το Gbit). Σίγουρα δεν περιμένω να φτάσουν το max όριο τόσο λόγω της ταχύτητας των σκληρών (2x320GB @ 7200rpms RAID 0 - 200GB @ 7200rpms) όσο και λόγω του ότι το όριο αυτό μάλλον είναι κάπως θεωρητικό. Αλλά τα ~3.5MB/sec μου φαίνονται κάπως λίγα (ή μήπως όχι; ). Να σημειώσω πως τα WinXP αναφέρουν την σύνδεση σαν 1Gbit. Επίσης ο ένας από τους 2 υπολογιστές είναι συνδεδεμένος στο internet μέσω DSL modem (Crypto F200). Ύστερα από μερικές προσπάθειες δεν κατάφερα να κάνω τον άλλον να αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο μέσω του πρώτου. Έβαλα static ip και στους 2, όρισα Gateway στον υπολογιστή που δεν έχει πρόσβαση την ip του άλλου κι έκανα shared την σύνδεση στο internet. Δοκίμασα τόσο manual όσο κι από τον wizard των XP αλλά χωρίς επιτυχία. Έχει κανείς κάποια ιδέα για τα δύο παραπάνω θέματα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
asmilon Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2006 Μηπως εννοεις επιασες 31 ΜByte/sec? Eπειδη αλλο MByte και αλλο Mbit. Για το Gbit υπολογισε 1Gbit/sec=1024Mbit/sec και επειδη 8 bit=1Byte εχεις μεγιστη θεωρητικη αποδοση 128ΜByte/sec, η οποια δεν επιτυγχανεται ποτε σε νορμαλ συνθηκες και μπορει να περιοριζεται και απο τις δυνατοτητες των δισκων. Επισης το καλωδιο που χρησιμοποιεις τι Category ειναι? 5, 5e ή 6? Για να σου παιξει η κοινοχρηστη συνδεση στο ιντερνετ πρεπει να την ορισεις στη συνδεση που δημιουργει το Crypto. Mετα στον αλλο υπολογιστη βαλε Διυθυνση ΙΡ 192.168.0.2 Μασκα υποδικτυου 255.255.255.0 Προεπιλεγμενη πυλη 192.168.0.1 Προτιμωμενος διακομιστης DNS 192.168.0.1 Αν δεν εχεις καποιο firewall που να μπλοκαρει πρεπει να σου δουλεψουν ολα σωστα...
antonl Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2006 Την ταχύτητα λογικά την υπολόγισα σωστά. Ένα αρχείο 65MB (65*10^6 bytes => 65*8*10^6 bits) στάλθηκε σε ~17sec, δηλαδή ~31Mbps = ~3.6MBps = λίγο . Η σύνδεση στο internet φαίνεται σαν shared στο network connections. Σχετικά με τις διευθύνσεις έχω χρησιμοποιήσει αυτές ακριβώς που αναφέρεις εκτός της τελευταίας που την έχω αφήσει κενή (θα τη δοκιμάσω όταν πάω σπίτι). Όσο αφορά το καλώδιο είναι αυτό (C5 λέει, δε σκέφτηκα γμτ ότι μπορεί να φταίει αυτό για την ταχύτητα...τελικά μάλλον αυτό φταίει μετά από λίγο ψάξιμο στη wikipedia ). Firewall έχω αλλά του έχω έχω δηλώσει να επιτρέπει όλες τις επικοικωνίες μεταξύ των 2 υπολογιστών κι επίσης δοκίμασα να το κάνω και disable αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το firewall των XP είναι disabled. Σχετικά με το internet sharing, εκτός από τις ρυθμίσεις που ανέφερες χρειάζεται να πειράξω κάτι άλλο (πχ στον browser) ή θα καταλάβει από μόνος του ότι υπάρχει σύνδεση στο net μέσω lan; Το ρωτάω αυτό γιατί δοκιμάζοντας να γράψω πχ http://www.insomnia.gr μου βγαίνει το γνωστό pop-up των windows που ρωτάει με ποια σύνδεση θέλω να συνδεθώ (υπάρχει μόνο μία με ένα Modem που ήταν παλαιότερα συνδεδεμένο στο pc). Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα δοκιμάσω τα settings για το ICS κι αν δεν πάει κάτι καλά θα ξανακάνω post.
asmilon Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2006 Ειναι σημαντικο να ορισεις DNS αλλιως δε θα σου παιζει το κοινοχρηστο... Ποιο firewall εχεις? Πολλα χρειαζονται ξεχωριστη ρυθμιση για να δουλεψει η κοινοχρηστη συνδεση (ψαξε για ICS ή Internet Connection Sharing). Στον Πινακα Ελεγχου -> Επιλογες Ιντερνετ-> Συνδεσεις φροντισε εκει που λεει για LAN να ειναι τσεκαρισμενο το Αυτοματος εντοπισμος ρυθμισεων. Επισης καλο ειναι να εχουν και οι 2 υπολογιστες το Service Pack 2 (αν δε το εχουν ηδη) λυνει αρκετα προβληματα... Για 1000αρι δικτυο το καλυτερο καλωδιο ειναι Cat6 ή εστω Cat5e. Αν εχεις Cat5 θα παιξει αλλα με μειωμενη αποδοση.
antonl Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2006 Firewall έχω το Sygate (ναι ξέρω ότι είναι παλιό αλλά τα άλλα που δοκίμασα με ζαλίσανε με τα άπειρα pop-ups επειδή δε θέλω να ορίσω τις automatic ρυθμίσεις τους) όπου έχω βάλει permit στο αντίστοιχο checkbox για το network. Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα από εκεί αφού όπως είπα δοκίμασα και με disabled firewall. Τα XP έχουν όντως SP2 και στα 2 pc. Θα πάρω ένα FTP C6 καλώδιο, θα κάνω τις ρυθμίσεις που ανέφερες και ελπίζω ότι δουλέψει edit: Τελικά για το ICS αρκούσε η ρύθμιση που ανέφερες (Αν κι αρχικά με τρέλανε λίγο αφού μόλις έκανε boot το "off-line" pc, πετάχτηκε μύνημα από το NOD32 ότι μόλις έκανε update τα virus definations. Μετά που πήγα να το ξανακάνω manual έλεγε ότι δε μπορούσε να συνδεθεί με το δίκτυο και στο browser δε φόρτωνε καμία σελίδα μέχρι να τον preferred DNS server. Ποιος ξέρει...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.