Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση περι υγείας - μηχανημάτων.

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακριβώς δίπλα απο το κρεβάτι μου έχω την κεντρική μονάδα του υπολογιστή καθώς και δυο μόντεμ. Γνωρίζει κανείς αν αυτά μπορούν να επηρεάσουν με οποιοδήποτε τρόπο τον οργανισμό? Αυτά που ακούγονται για ραδιενέργεις κ.λ.π ισχύουν και για το μόντεμ π.χ...

Όποιος γνωρίζει κάτι ας το πει γιατι δεν ξέρω τι να κάνω. Είναι ολόκληρη φασαρία να τα αλλάξω θέση αλλά αν δεν γίνεται αλλιώς...

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γιατί δεν κάνεις ότι κι εγώ;

Να ξενοκοιμάσαι.

Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Ραδιενέργειας σίγουρα όχι.

Δημοσ.

Πολύ καλή η ιδέα του punky.:-D

Σχετικά όμως με το θέμα, το μόνο που έχω ακούσει είναι για τις μπρίζες.Δεν πρέπει να βρίσκονται στην περιοχή του κρεβατιού επείδη η ραδιενέργειά τους επηρεάζει τα εγκεφαλικά κύτταρα.

Δημοσ.

Μια άλλη λύση είναι να βγάλετε το πλουτόνιο απο τις μπρίζες και το κουτι του υπολογιστή και να το αντικαταστήσετε με άλλο σχάσιμο υλικό.

Δημοσ.

καλά μόνο εγώ έχω βάλει τσιμέντο γύρω από τον Η/Υ?

ήμαρτον ρε σεις θα πάθετε τίποτα ,χχχχχχμμμμ ΟΚ ?

κάνει ζημιά άν κοιμάσαι δίπλα του και το κουτί είναι από πλαστικό

Δημοσ.
Μια άλλη λύση είναι να βγάλετε το πλουτόνιο απο τις μπρίζες και το κουτι του υπολογιστή και να το αντικαταστήσετε με άλλο σχάσιμο υλικό.

Αστα να πανε... πλουτωνια, ουρανια, αντιδραστηρες, μπριζες, pc... :mrgreen:

Παντως εγω επειδη στο δωματιο εχω πλεον των 7 ασυρματων δικτυων (bt & wifi), φοραω και radiation patch. Το βραδυ εννιοτε και φωσφοριζω... καμια φορα με ενοχλει για ενω κλεινω τα φωτα συνεχιζω να φεγγω και δεν με παιρνει ο υπνος ευκολα.

Δημοσ.

Μπορείτε να σταματήσετε να κοροιδεύεται? Δηλαδή τόοσο μαλακία σας φάνηκε η ερώτηση. Εγω το ρώτησα σοβαρα ΟΚ? Αν τελικά είχα λάθος θα μπορούσατε να το πείτε και να λήξει εκεί. Απο το να κοροιδεύεται και να σπάτε τα νευρα των άλλων δεν βγαίνει άκρη.

Δημοσ.

το μόνο που έχω ακούσει είναι για τις μπρίζες.Δεν πρέπει να βρίσκονται στην περιοχή του κρεβατιού επείδη η ραδιενέργειά τους επηρεάζει τα εγκεφαλικά κύτταρα.

χαχαχα sorry ρε φίλε αλλά η ραδιενέργεια από που προκύπτει ;

Επισης radiation = ακτινοβολια, οχι κατι αλλο ε...

Δημοσ.

Ρε συ γιατί αρπάζεσαι;

Και, όχι η ερώτηση δεν ήταν βλακεία, αφού αφορά την υγεία σου.

Καλά κάνεις και ρωτάς.

Αλλά νομίζω ότι όλοι σου απαντήσαμε ότι δεν έχεις πρόβλημα.

Αν το είπαμε και με πιο εύθυμη διάθεση, κακό δεν είναι.

Στην τελική καλό στην υγεία κάνει το γέλιο.

Δημοσ.

Εγώ πάντως έχω αναρωτηθεί το θέμα πολλές φορές. 2 παλικάρια γιατροι (σπουδάζανε) μου είχανε πεί ότι τα ηλεκτρομαγνητικά ή ότι άλλο εκκρέει από την λειτουργεία των ηλεκτρ μηχανιμάτων (υπολογιστής) αποροφόνται από ζωντανούς οργανισμούς, πχ ανθρωπος κάπιο ζώο ακόμη και φυτό!! Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει σαν θεωρία αλλά εγώ έχω μια μεγάλη γλάστρα στο δωμάτιο σε κεντρικό σημείο! Τώρα και μαλακία να είναι η θεωρία αυτή, τουλάχιστον ομορφαίνει το χώρο!

Δημοσ.
χαχαχα sorry ρε φίλε αλλά η ραδιενέργεια από που προκύπτει ;

Επισης radiation = ακτινοβολια, οχι κατι αλλο ε...

Οι μπρίζες, όταν χρησιμοποιούνται, απελευθερώνουν αρνήτικα φορτισμένα ίοντα στον αέρα κι έτσι ο αέρας του δωματίου φορτίζεται αρνητικά.Αυτό μπορεί να επηρεάσει τα μάτια καθώς και τα εγκεφαλικά κύτταρα καμιά φορά.

Σχετικά με τη λέξη <<ραδιενέργεια>>, εννοούσα ακτινοβολία.Sorry, λάθος μου.

Δημοσ.

Πως τεκμηριώνεται αυτή η αρνητική επίδραση? Εδώ για τα κινητά τηλέφωνα έχει γίνει τόση φασαρία και το μόνο που υπάρχει είναι κάποιες μετρήσεις για -ελάχιστη- άνοδο θερμοκρασίας.

Μη τρελαινόμαστε, μέχρι τουλάχιστον να υπάρχει λόγος.

Δημοσ.
Οι μπρίζες, όταν χρησιμοποιούνται, απελευθερώνουν αρνήτικα φορτισμένα ίοντα στον αέρα κι έτσι ο αέρας του δωματίου φορτίζεται αρνητικά.Αυτό μπορεί να επηρεάσει τα μάτια καθώς και τα εγκεφαλικά κύτταρα καμιά φορά.

Σχετικά με τη λέξη <<ραδιενέργεια>>, εννοούσα ακτινοβολία.Sorry, λάθος μου.

Εγώ ήξερα ότι οι ιονιστές αέρα θεωρούνται καλοί για την υγεία (καθαρίζουν τον αέρα), και αυτοί αρνητικά ιόντα δεν εκπέμπουν?

Δημοσ.

ραδιενέργεια θα βρείς μόνο στο τσερνομπιλ, στη χιροσίμα, στο ναγκασάκι, σε πυρηνικά εργοστάσια, πυρηνικά υποβρύχια και άντε πολύ λίγη σε κάποιους ανιχνευτές καπνού. κατά τα άλλα μιλάμε για ηλεκρομαγνητική ακτινοβολία της οποίας η ένταση είναι τόσο μικρή που δεν διατρέχεις κανένα κίνδυνο.

σκέψου μόνο ότι το κινητό σου εκπέμπει χιλιάδες φορές (μετρημένη για το λόγο αυτό λογαριθμικά σε dBm) περισσότερη ακτινοβολία από το PC σου. Επίσης πιο δυνατή είναι η ακτινοβολία που έρχεται στον χώρο σου από τις κεραίες TV, Radio που βρίσκονται στον Υμηττό παρά αυτή που δραπετεύει από ένα PC που βρίσκεται στο μεταλλικό κουτί του.

Για τις μπρίζες μην ανησυχείς τι να πούν και αυτοί που μένουν κοντά σε πυλώνες υπερυψηλής.

Το κακό είναι πως οι λέξεις ράδιο, radiation κλπ μπερδεύουν όσους δεν ξέρουν και τις συνδέουν με την ραδιενέργεια.

Η ραδιενέργεια είναι ιονίζουσα ακτινοβολία που προκαλεί αλλαγές στο DNA και άρα καρκινογέννεση ενώ η ηλεκρομαγνητική ακτινοβολία που δεχόμαστε καθημερινά είναι μη ιονίζουσα και άρα ακίνδυνη άν είναι μικρής έντασης. Φυσικά δεν συνιστάται να καθήσεις μπροστά από ένα ραντάρ της αεροπορίας μιας και θα αρχίσεις να ψήνεσαι :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...