panraf Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Καλησπέρα σας, Στο pc Μου έχω εγκατεστημένα 4gb ram ocz pc 6400. Το λειτουργικό είναι windows xp pro 32 bit. Όπως είναι λογικό ενώ στο Bios βλέπει όλη την μνήμη και σε όλα τα διαγνωστικά προγράμματα το ίδιο, τα win xp λόγο του γνωστού περιορισμού αναγνωρίζουν μέχρι 2 gb. Μήπως θυμάστε ποιά παραμετρο πρέπει να δώσω στο boot.ini για να αλλάξει αυτό ? Αν δεν υπάρχει κάποια λύση πρέπει αναγκαστικά να εγκαταστήσω 64μπιτα windows με οτι σημαίνει αυτό για ασυμβατότητα drivers.
asmilon Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Δοκιμασε αυτα που ειχα προτεινει πιο παλια εδω: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?p=1261615#post1261615
panraf Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Δοκίμασα το switch /3gb και τώρα δεν μπαίνει καν στα windows. Κάνει συνεχώς restart λίγο μετά αφού δείξει το logo
panraf Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Σε Ασφαλη Λειτουργια μπορεις να μπεις? Oύτε εκεί, κάνει restart κατευθείαν. Μάλλον πρέπει να σβήσω την παράμετρο από το boot.ini χρησιμοποιώντας κάποιο ειδικό πρόγραμμα για να μπορώ να δω ntfs δίσκο από dos mode.
Stratos2004 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Καλησπέρα σας, Όπως είναι λογικό ενώ στο Bios βλέπει όλη την μνήμη και σε όλα τα διαγνωστικά προγράμματα το ίδιο, τα win xp λόγο του γνωστού περιορισμού αναγνωρίζουν μέχρι 2 gb. Για νε λεω την αληθεια ...εγω δεν εχω δει ακομα αυτο τον περιορισμο απο τα Win XP... Φιλε μου ποια μητρικη εχεις????
asmilon Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Αν θες ψαξε να βρεις το Hiren's Boot CD που εχει αυτη την δυνατητα και νομιζω οτι εχει και απευθειας editor για το boot.ini. Αλλιως μπορεις να κανεις δουλεια και με την κονσολα αποκαταστασης του CD εγκαταστασης των ΧΡ. Οταν φορτωσει τους οδηγους που χρειαζεται (πατα F6 και βαλε τον οδηγο του SATA σου αν εχεις SATA δισκο) και σου εμφανισει τις επιλογες για το πως να προχωρησεις επελεξε κονσολα αποκαταστασης με το r. Βγαλε τα attributes απο το boot.ini και κανε edit σε αυτο...
panraf Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Για νε λεω την αληθεια ...εγω δεν εχω δει ακομα αυτο τον περιορισμο απο τα Win XP... Φιλε μου ποια μητρικη εχεις???? Έχω την P5WDH Deluxe + pci κάρτες (tv tuner, satelite, sound). Όλα τα διαγνωστικά και το Bios βλέπουν κανονικά την μνήμη, πλην των windows.
mentzik Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Δεν αν το bios σου υποστηριζει memory rellocation (ή memory swapping) αλλιώς στα 32bit είσαι χαμένος απο χέρι...
Stratos2004 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 BIOS-Advanced-Chipset-North Bridge Configuration-Memory Remap Feature (Enable) Ακολουθησε τα παραπανω βηματα στο BIOS σου και ....μαλλον θα δεις διαφορα
panraf Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 BIOS-Advanced-Chipset-North Bridge Configuration-Memory Remap Feature (Enable) Ακολουθησε τα παραπανω βηματα στο BIOS σου και ....μαλλον θα δεις διαφορα Αυτή η ρύθμιση υπάρχει στην συγκεκριμένη μητρική που έχω φίλε μου?
Stratos2004 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Υπαρχει στη Asus P5B-Deluxe.....Αλλα λιγο πολυ τα setting των BIOS ASUS ειναι ολα ιδια .....οποτε κατα 99,9% εχεις την παραπανω ρυθμιση....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.