Προς το περιεχόμενο

Νέα MacBook Pro Core 2 Duo

LordArthas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ενας φιλος σκεφτεται να αναβαθμισει το σκληρο του υπολογιστη του, απο 4200 σε 5400. Θα δει διαφορα; Ειδικα για το access time...

Για τον 7200 δε ρωταω, αφου απαντηθηκε λεπτομερεστατα απο τον haHa.

Θα δει μια αισθητη διαφορα αλλα αν παρει 7200 θα εχει απλα εναν αλλον καινουριο υπολογιστη!!

haHa ξερεις αν η apple δινει δυνατοτητα αναβαθμισης σε δισκο 7200?

Σε εποχες ανοικτης αρχιτεκτονικης η apple ακομη επιμενει να μας περιοριζει σε δισκο δικο της! Σε λιγα θα αρχισει να μας πουλα και πληκτρολογια που θα κοστιζουν 30000δρχ οπως στη δεκαετια του 90!!! Ελεος!

Υπαρχει καμια λυση για αναβαθμιση σε 7200 για το νεο Mbp?

Απο οτι ξερω στα καινουρια macbook pro 15.4" δεν δινει αυτη την δυνατοτητα, ενω στα προηγουμενα την εδινε.

επικοινωνησα με systemgraph.

αν τελικα μπαινει 7200 δισκος στον 15αρη mbp, τοτε μαλλον θα περιμενω 2 μηνες απο τη μερα της παραγγελιας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Με το δισκο κοντευω να σκασω. Τι στα κοματια, δεν εχω επιλογη για 7200???

Ολα μες στην αιχμη, και τον δισκο να σερνεται?

Δεν θελω να παω σε 17αρι. Που να το κουβαλω.

Λυση για 7200 τωρα?

Ναι αυτο ειναι ενα σημαντικο μειονεκτημα.. Να μην μπορεις να επιλεξεις 7200 σκληρο.

Και επιπλεον απο οτι οτι λενε οι υπολοιποι (και εγω ετσι εχω ακουσει) δεν ειναι ευκολη η αλλαγη του.

Τουλαχιστον ας μπαινει στα BTO συστηματα και ας περιμενουμε και 2 μηνες.

Αλλιως μεγα μειονεκτημα!!

• Απαντ. 150
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Θα δει μια αισθητη διαφορα αλλα αν παρει 7200 θα εχει απλα εναν αλλον καινουριο υπολογιστη!!

Οκ, θα του το πω.

Thnx.

Δημοσ.

haHa ετσι ακριβως! Μεγα μειονεκτημα.

Υπαρχει ελπιδα για το bto? Εστω, ας περιμενουμε! (ειπαμε, για να αποκτησεις mac τελικα πρεπει να το θελεις πααααρααα πολυυυ).

Αλλα να το παρω με 7200.

Πως θα μαθουμε ρεαλιστικα αν δεχεται 7200 στα bto και οχι απο εικασιες και φημες?

Δημοσ.
haHa ετσι ακριβως! Μεγα μειονεκτημα.

Υπαρχει ελπιδα για το bto? Εστω, ας περιμενουμε! (ειπαμε, για να αποκτησεις mac τελικα πρεπει να το θελεις πααααρααα πολυυυ).

Αλλα να το παρω με 7200.

Πως θα μαθουμε ρεαλιστικα αν δεχεται 7200 στα bto και οχι απο εικασιες και φημες?

Δε νομιζω οτι δεχεται 7200 τελικως ο 15.4".

Δες εδω:

http://www.apple.com/macbookpro/specs.html

Storage

15-inch MacBook Pro

120GB 5400-rpm Serial ATA hard drive. Optional 160GB 5400-rpm, 200GB 4200-rpm drives.

Storage

17-inch MacBook Pro

160GB 5400-rpm Serial ATA hard drive. Optional 100GB 7200-rpm, 200GB 4200-rpm drives

και εδω:

http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/6844000/wo/DYuZIUPWO6gv2PWZXxiw3AdWPTs/3.?p=0

Δημοσ.

Αλλα να το παρω με 7200.

Νομιζω οτι σου απαντησε ο tredenik κι εγω. Δεν εχει στα ευρωπαικα και στο αμερικανικο store επιλογη για 7200 στο 15,4". Περισσοτερο επισημο απο αυτο δεν υπαρχει!

Δημοσ.

Εγω θεωεω πως 3 giga μνημη ειναι υπερβολη, εδω καλα καλα τα 2 ειναι υπερβολη.

Εκτος βεβαια αν κανεις video editing ή εστω image editing.

Αλλα και παλι δεν πιστευω οτι αξιζει , η διαφορα πρεπει να ειναι μικρη.

Δημοσ.
Εγω θεωεω πως 3 giga μνημη ειναι υπερβολη, εδω καλα καλα τα 2 ειναι υπερβολη.

Εκτος βεβαια αν κανεις video editing ή εστω image editing.

Αλλα και παλι δεν πιστευω οτι αξιζει , η διαφορα πρεπει να ειναι μικρη.

Συμφωνω κι εγω. Ακομη και για το leopard, πιστευω οτι 2gb ειναι οκ. Εκτος, οπως εγραψε κι ο haHa, αν καποιος κανει video ή image editing...

To tiger για να τρεξει σωστα, θελει 1gb. Αν εισαι καποιος περισσοτερο απαιτητικος χρηστης και θελεις να δωσεις «αερα» στο μηχανημα μπορεις να βαλεις 1,5gb. Για παραπανω δε σου λεω, αφου καταλαβαινεις και μονος σου οτι τα 3 gb δε χρειαζονται (τουλαχιστον στο αμεσο μελλον).

Δημοσ.

Thanks guys,rotisa apla giati diabassa oti ta mac exoun diaferetiki diaxirisi ram

apo ta windows (xrisitis pc) kai oti osi perisoteri exoun toso to kalitero..

p.s editing video,composition.3d animation kai photoshop kano alla exo to pc gia auto kai einia arketo

Δημοσ.

Κανουν καλυτερη διαχειριση και δεν τη «σπαταλουν» σαν τα windows. Γι'αυτο και αν προσθεσεις ram βλεπεις διαφορα. Ειχα δει μεγαλη διαφορα οταν απο 512 περασα στο 1,5gb στο φορητο, αλλα απο ενα σημειο και μετα αν δεν τη χρησιμοποιεις σου ειναι αχρηστη.

Δημοσ.
Αυτο που λες ειναι αληθεια.

Πραγματι οι σκληροι των 160GB και πανω που βαζει στα mbp ειναι στις 5400

και χρησιμοποιουν perpendicular recording και εχουν ετσι βελτιωθει αισθητα οι επιδοσεις.

Και ναι πραγματι σε διαμεταγωγη (δηλαδη ποσα MB/sec μπορει να γραψει-διαβασει)

εχουν φτασει τους σκληρους των 7200.

Ομως αυτο που κανει τους 7200 πιο γρηγορους και κανουν το συστημα να δειχνει οτι πεταει

(αλλωστε για το λογο των 5400 rpm σκληρων τα φορητα μας φαινονται αργα σε σχεση με τα desktop)

ειναι οτι εχουν αισθητα καλυτερo access time.

Και το access time ειναι κατι που φαινεται συνεχεια σε everyday use, office use,

boot loading κλπ.

Μπορει δηλαδη στο χρονο για να αντιγραψεις ενα μεγαλο αρχειο (διαμεταγωγη)

οι νεοι σκληροι των 5400 να εχουν παρομοιες επιδοσεις με τους 7200, αλλα

σε αποκρισιμοτητα του συστηματος δεν εχουν καμμια σχεση!!

Ειναι και αυτο που λεει ο Lordarthas με το ποσο πιο γρηγορο φαινεται το imac

σε σχεση με το macbook pro που εχουν παρομοια specs απλα διαφορετικο σκληρο.

Εγω εχοντας χρησιμοποιησει απο 4200 , 5400 απλο, 5400 perpendicular και 7200 σε φορητο

μπορω να πω οτι δε θα μπορουσα τωρα πια με τιποτα χωρις τον 7200.

Δινει αλλο αερα στο συστημα, ειναι η καλυτερη αναβαθμιση για τον φορητο σας.

Και μην ακουτε τα περι μειωσης αυτονομιας,απλα δεν ισχυουν.

Και για benchmark φορητων δειτε εδω:

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=119712&page=2

Εχουμε κανει πολλοι απο εμας benchmark για τη cpu(αδιαφορο)

και benchmark για το σκληρο(αυτο μας ενδιαφερει).

Δειτε διαφορες μεταξυ 7200 με 5400-4200.

Τωρα που ξαναφερνω στο μυαλο μου την συνομιλια που ειχα με τον πωλητη της systemgraph, θυμαμαι οτι καποια στιγμη κατι μου ειπε για 'firmware κλειδωμα της apple, που μαλλον θα σπασει οπως και τα παλιοτερα' κλπ.

Δεν το θυμαμαι ακριβως πως το ειπε, αλλα ισως σε καποιον απο σας η κουβεντα αυτη να λεει κατι. Τι λετε?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...