Προς το περιεχόμενο

Νέα MacBook Pro Core 2 Duo

LordArthas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τωρα για την ποιοτητα της κατασκευης αφησε με να εχω τις επιφυλαξεις μου.

Μπορει να φαινονται σαν πολυ ποιοτικα μηχανηματα στην αφη τα apple, αλλα μετα απο τα τοσα προβληματα που εχουν τα macbook και λιγοτερο τα macbook pro ισως να πρεπει να αναθεωρησουμε τις αποψεις μας περι ποιοτητας κατασκευης της apple.

Μια άλλη εκδοχή περί quality control. Έτσι απλά για να βλέπουμε και την άλλη άποψη επί του θέματος.

• Απαντ. 150
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Συγγνώμη που διακόπτω:

Υπάρχει κάποιος λόγος που τσακωνόμαστε;

Αξιότιμο μέλος haHa, αφού δεν σου αρέσει το MacBook Pro, μην το αγοράσεις.

Αφού υπερθερμένεται (ακόμα και μετά το firmware update που έλυσε, όντως υπαρκτό, το πρόβλημα;), μην το αγοράσεις.

Αφού η Apple δεν έχει καλή ποιότητα κατασκευής, μην αγοράσεις ποτέ σου Apple.

Αφού το MacBook Pro είναι υποδεέστερο από άλλα laptop κατηγορίας 15.4", αγόρασε ένα από τα άλλα laptop.

Αφού γνωρίζεις πολύ καλά όπως φαίνεται (από την ελάχιστη ώρα που δούλεψες MacBook Pro φίλου σου) για την αυτονομία των φορητών της Apple, να μην αγοράσεις.

Σε αυτή την ενότητα τι κάνεις; Αυτή η ενότητα είναι για τους φίλους, χρήστες και υποψήφιους αγοραστές μηχανημάτων της Apple. Ήρθες για να μας πεις να μην αγοράσουμε; Λάθος μέρος διάλεξες...

Βασικα οπως ειπα και πριν ειμαι υποψηφιος αγοραστης του mbp.

Σε αυτην την ενοτητα ειμαι λοιπον γιατι σκεφτομαι να αγορασω το mbp.

Αυτο νομιζω επρεπε να το ειχες καταλαβει.

Σε αυτην την ενοτητα συζυταω με αλλους χρηστες διαφορα περι mbp.

Γιατι εγω απο τη μικρη εμπειρια που εχω εβλεπα οτι το mbp ζεσταινοταν πολυ, κατι που ειναι ενοχλητικο για εμενα.

Και επειδη τοσο καιρο δε μου αρεσε το mbp , δεν το αγοραζα.

Και οπως ειπα και πιο πριν, μακαρι το καινουριο να μη ζεσταινεται για το αγορασω και εγω.

Και αν προσεξες η μονη ενσταση μου ειναι το προβλημα της υπερθερμανσης (καποιοι που εδω αρνουνται ακομα και τωρα να πραδεχτουν)

που για εμενα ειναι κατι πολυ σημαντικο.

Και δεν ηρθα να πεισω κανεναν να μην αγορασει mbp.Μαλιστα μιλαω με κατοχους mbp και οχι υποψηφιους αγοραστες.

Αλλωστε τον υπολογιστη θελω να τον προσαρμαζω στις αναγκες μου

και οχι να προσαρμοζω τις αναγκες μου στον υπολογιστη.

(δηλαδη επειδη ζεσταινεται πολυ να λεω οτι δε το εχω αναγκη να τον λειτουργω στα γονατα,παρολο που ειναι μια απο τις βασικες λειτουργιες ενος φορητου)

Σε αυτην την ενοτητα συζυταω με αλλους χρηστες αν πραγματι ειναι υπαρκτο αυτο το προβλημα.

Στην αρχη ο LordArthas μου ειπε οτι δεν ειναι προβλημα και παραξενευτηκα.

Τελικως εννουσε οτι για αυτον δεν αποτελει προβλημα, γιατι δεν χρησιμοποιει τον υπολογιστη στα γονατα,σε ταξιδια κλπ.

Αυτα για μη λεμε οτι θελουμε και να μπορουμε να συμμετασχουμε σε εναν επικοδομητικο διαλογο

που να μην ειναι μια διαψευση των παντων χωρις επιχειρηματα.

Δημοσ.
Σε αυτην την ενοτητα συζυταω με αλλους χρηστες αν πραγματι ειναι υπαρκτο αυτο το προβλημα.

Στην αρχη ο LordArthas μου ειπε οτι δεν ειναι προβλημα και παραξενευτηκα.

Τελικως εννουσε οτι για αυτον δεν αποτελει προβλημα, γιατι δεν χρησιμοποιει τον υπολογιστη στα γονατα,σε ταξιδια κλπ.

Αυτα για μη λεμε οτι θελουμε και να μπορουμε να συμμετασχουμε σε εναν επικοδομητικο διαλογο

που να μην ειναι μια διαψευση των παντων χωρις επιχειρηματα.

Μαλλον δεν καταλαβες απο την αρχη το πως και γιατι το ειπα: δεν ειναι προβλημα, εννοουσα οτι δε δημιουργει προβληματα στο μηχανημα (κολληματα ή αλλα τετοια). Το θεμα για τα γονατα, για εσενα ειναι ζωτικης σημασιας, για εμενα αδιαφορο. Αυτο ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ υποκειμενικο. Με αντικειμενικα κριτηρια, το μονο που μπορουμε να πουμε ειναι οτι το μηχανημα ΔΕ βγαζει προβληματα στη λειτουργια του λογω θερμοτητας.

Με αυτο κλεινω την παρεμβαση μου, γιατι δε βγαζει πουθενα.

Δημοσ.

Διαβασα οτι δεν μπορεις να βαλεις σκληρο της επιλογης σου απο την αγορα! Μονο απο apple!

Θελω εναν στις 7200στροφες. Ποιος να ξερει αν τον προσφερει η apple και σε τι τιμη?

Δημοσ.
Διαβασα οτι δεν μπορεις να βαλεις σκληρο της επιλογης σου απο την αγορα! Μονο απο apple!

Θελω εναν στις 7200στροφες. Ποιος να ξερει αν τον προσφερει η apple και σε τι τιμη?

Κοιτα και εγω το θελω το laptop υποχρεωτικα με 7200 rpm σκληρο γιατι δινει αλλο αερα.

Πραγματικα πεταει το συστημα!

Στον προηγουμενο macbook pro 15.4" μπορουσες να βαλεις 7200.

Σου εδινε την επιλογη η apple στα BTO συστηματα.

Τωρα στον καινουριο δε μπορεις.

Μονο στον 17αρι, ισως λογω οτι οι 7200 ζεσταινονται παραπανω.

Δημοσ.

κυκλοφορεί η φήμη ότι οι δισκοί στις 5400 στροφές που χρησιμοποιούνται στα mbp χρησιμοποιούν κάθετο μαγνητικό πεδίο για την αποθήκευση πληροφοριών (και όχι οριζόντιο όπως στους παλίοτερους σκληρούς που έχουμε όλοι μας). Οι συγκεκριμένοι δίσκοι παρουσιάζουν επιδόσεις αν όχι καλύτερες τουλάχιστον εφάμιλες σε σχέση με τους παλιούς σκληρούς στις 7200 rpm.

Δημοσ.

kalispera,sorry gia ta gren alla me to insta ll to ie7 den exo ellika sto net

epeidi pao US se 2 ebdomades skeftomai na paro MBP 17 diafora me edo 500 euro,kai exo asxolothei erketa mporeis na baleis stis 7200 alla einai sta 100g

apo to site (us)

100GB Serial ATA Drive @ 7200 rpm [subtract $100]

160GB Serial ATA Drive @ 5400 rpm

200GB Serial ATA Drive @ 4200 rpm [Add $100]

p.s. aksizei na balo 3gig ram?

Δημοσ.
Κοιτα και εγω το θελω το laptop υποχρεωτικα με 7200 rpm σκληρο γιατι δινει αλλο αερα.

Πραγματικα πεταει το συστημα!

Ειχα ακουσει πολλους που το υποστηριζαν αυτο, αλλα δεν το ειχα δει ποτε. Χθες εφτασε το imac 20" και μπορω να πω οτι σου δινει την αισθηση οτι ειναι αρκετα πιο γρηγορο απο το macbook pro. Και δεν αναφερομαι σε encodings και τετοια, αλλα σε office use.

Δε νομιζω να φταιει ο επεξεργαστης (imac 2,16 core 2 duo / macbook pro 1,83 core duo), αρα πρεπει να ειναι καθαρα θεμα δισκου. Σημειωνω οτι το φορητο εχει 1,5gb ram, το imac 1gb ram.

http://www.systemgraph.gr/index.php?op=modload&modname=Price_List&action=pricelistview&pageid=623

Τι διαφορα εχουν τα 2 πρωτα macbook? To πρωτο κοστιζει 2050ε και το δευτερο 1730ε.

Το δευτερο δεν εχει το πακετο υποστηριξης. Κατι σαν το Apple Care...

Service Care Medium

-Eγκατάσταση εντός Aττικής (στην περίπτωση ταυτόχρονης αγοράς υπολογιστή), ή 1 επίσκεψη τεχνικού στην έδρα του πελάτη

-Τηλεφωνική υποστήριξη για 1 χρόνο

-2 δωρεάν επισκέψεις τεχνικού

-Eπίσκεψη τεχνικού εντός 2 εργάσιμων, με μειωμένη χρέωση

-Service και επισκευή εντός 4 εργάσιμων

-Εξάμηνη συνδρομή στο περιοδικό MacLand

-Άδεια χρήσης της οικογένειας των 150 γραμματοσειρών UB, της Unibrain

-Άδεια χρήσης 40 γραμματοσειρών CF, της Cannibal Fonts

-Eνημέρωση μέσω mail για νέα προϊόντα

-CD με εργαλεία ελληνικής υποστήριξης.

p.s. aksizei na balo 3gig ram?

Εξαρταται απο τη χρηση που θα κανεις :wink:

Δημοσ.
κυκλοφορεί η φήμη ότι οι δισκοί στις 5400 στροφές που χρησιμοποιούνται στα mbp χρησιμοποιούν κάθετο μαγνητικό πεδίο για την αποθήκευση πληροφοριών (και όχι οριζόντιο όπως στους παλίοτερους σκληρούς που έχουμε όλοι μας). Οι συγκεκριμένοι δίσκοι παρουσιάζουν επιδόσεις αν όχι καλύτερες τουλάχιστον εφάμιλες σε σχέση με τους παλιούς σκληρούς στις 7200 rpm.

Αυτο που λες ειναι αληθεια.

Πραγματι οι σκληροι των 160GB και πανω που βαζει στα mbp ειναι στις 5400

και χρησιμοποιουν perpendicular recording και εχουν ετσι βελτιωθει αισθητα οι επιδοσεις.

Και ναι πραγματι σε διαμεταγωγη (δηλαδη ποσα MB/sec μπορει να γραψει-διαβασει)

εχουν φτασει τους σκληρους των 7200.

Ομως αυτο που κανει τους 7200 πιο γρηγορους και κανουν το συστημα να δειχνει οτι πεταει

(αλλωστε για το λογο των 5400 rpm σκληρων τα φορητα μας φαινονται αργα σε σχεση με τα desktop)

ειναι οτι εχουν αισθητα καλυτερo access time.

Και το access time ειναι κατι που φαινεται συνεχεια σε everyday use, office use,

boot loading κλπ.

Μπορει δηλαδη στο χρονο για να αντιγραψεις ενα μεγαλο αρχειο (διαμεταγωγη)

οι νεοι σκληροι των 5400 να εχουν παρομοιες επιδοσεις με τους 7200, αλλα

σε αποκρισιμοτητα του συστηματος δεν εχουν καμμια σχεση!!

Ειναι και αυτο που λεει ο Lordarthas με το ποσο πιο γρηγορο φαινεται το imac

σε σχεση με το macbook pro που εχουν παρομοια specs απλα διαφορετικο σκληρο.

Εγω εχοντας χρησιμοποιησει απο 4200 , 5400 απλο, 5400 perpendicular και 7200 σε φορητο

μπορω να πω οτι δε θα μπορουσα τωρα πια με τιποτα χωρις τον 7200.

Δινει αλλο αερα στο συστημα, ειναι η καλυτερη αναβαθμιση για τον φορητο σας.

Και μην ακουτε τα περι μειωσης αυτονομιας,απλα δεν ισχυουν.

Εγω παιδια εχω εμπειρια και απο 4200 και 5400 και 7200.

Με απλα λογια οι 7200 δε πιανονται!!

Ακομα και αν οι καινουριοι 5400 ειναι σχετικα γρηγοροι και εχουν καλη διαμεταγωγη,

το βασικο πλεονεκτημα των 7200 ειναι οτι λογω περισσοτερων στροφων εχουν μικροτερο access time

και αυτο ειναι που κανει τη διαφορα και δινει την αισθηση οτι ειναι αισθητα πιο γρηγορο το συστημα.

Εχει δηλαδη καλυτερη αποκριση, κατι που λειπει απο τους φορητους.

Με μικροτερο access time το loading των windows ειναι πιο γρηγορο, η εναλλαγη μεταξυ φακελων πιο γρηγορη

και τα λοιπα.

Αλλωστε εχετε δουλεψει σε φορητους.Δε καταλαβαινεται οτι ειναι αισθητα πιο αργοι

σε σχεση με τους σταθερους?

Η μονη διαφορα ειναι στον αργο σκληρο και αν βαλετε εναν 7200 δε θα υπαρχει πια αυτη η διαφορα!

Ο φορητος θα εχει αποκριση σαν σταθερου!

Υ.Γ.: Σε λιγο καιρο η Seagate θα βγαλει τον καινουριο 7200 2.5" (momentus 7200.2 θα λεγεται)

ο οποιος οπως και οι καινουριοι 5400 που αναφερεται θα χρησιμοποιει perpendicular recording

και ετσι θα ειναι και αυτος ακομα πιο γρηγορος.

(To perpendicular recording βοηθαει στην αυξηση της χωρητικοτητας ενος σκληρου δισκου

αλλα και στην αυξηση της διαμεταγωγης του,δεν βοηθαει ομως στο access time που εξαρταται μονο απο τις rpm ενος δισκου)

Θα εχει επισης μεγεθος μεχρι και 160GB

Το ιδιο αθορυβοι ειναι και οι σκληροι με 5400 στροφες. Οι 7200 κανουν λιγο παραπανω θορυβο, ισα που ακουγονται δηλαδη.

Οι σκληροι των 4200 και 5400 στροφων ουσιαστικα δεν ακουγονται.

Δεν υπαρχει καμμια διαφορα στην καταναλωση!!

Ειναι απλα ενας μυθος..

Ενας φορητος καταναλωνει απο 50-100 watt συνηθως.

Ο σκληρος καταναλωνει το πολυ 3 watt.

Οποτε δεν μπορει να κανει αυτο τη διαφορα στην καταναλωση.

Καταναλωση του seagate momentus 7200rpm

0.95W Idle

2.6W Seek

2.2W Read

2.4W Write

ενω o seagate momentus 4200rpm(που θεωρειται ο σκληρος με την μικροτερη καταναλωση)

0.8W Idle

2W Seek

1.8W Read

1.8W Write

Βλεπετε λοιπον οτι η διαφορα ειναι μολις 0.5 watt(οταν κανουν seek/write/read)

Ποσοτητα αμελητεα μπροστα στα 60+ watt που καταναλωνει κατα μεσο ορο ο φορητος.

Μαλιστα λενε οτι μπορει ο 7200 σκληρος να εχει μικροτερη καταναλωση στην ουσια,

γιατι λογω ταχυτητας δουλευει λιγοτερη ωρα σε seek/write/read οποτε ειναι περισσοτερη ωρα

idle απο εναν 4200rpm και ετσι μπορει να καει λιγοτερο.

Εδω ενα πολυ καλο review-comparison μεταξυ 2.5" 7200 και 4200 rpm σκληρων.

Ενας 7200 rpm σκληρος ειναι σχεδον 2 φορες πιο γρηγορος απο εναν 4200 rpm σκληρο.

Παραθετω μερικα εντυπωσιακα αποτελεσματα :

Time to Load Level 1 of Doom 3

With Fujitsu 4200 RPM HD 1 min 04 secs

With Hitachi 7200 RPM HD 0 mins 26 secs

With Seagate 7200 RPM HD 0 mins 29 secs

Time to Transfer 28GB of Data between partitions on HD

With Fujitsu 4200 RPM HD 1 hour 3 minutes

With Hitachi 7200 RPM HD 39 mins

With Seagate 7200 RPM HD 39 mins

Οι διαφορες παιδια ειναι τεραστιες!!

Και για benchmark φορητων δειτε εδω:

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=119712&page=2

Εχουμε κανει πολλοι απο εμας benchmark για τη cpu(αδιαφορο)

και benchmark για το σκληρο(αυτο μας ενδιαφερει).

Δειτε διαφορες μεταξυ 7200 με 5400-4200.

Δημοσ.

Ενας φιλος σκεφτεται να αναβαθμισει το σκληρο του υπολογιστη του, απο 4200 σε 5400. Θα δει διαφορα; Ειδικα για το access time...

Για τον 7200 δε ρωταω, αφου απαντηθηκε λεπτομερεστατα απο τον haHa.

Δημοσ.

haHa ξερεις αν η apple δινει δυνατοτητα αναβαθμισης σε δισκο 7200?

Σε εποχες ανοικτης αρχιτεκτονικης η apple ακομη επιμενει να μας περιοριζει σε δισκο δικο της! Σε λιγα θα αρχισει να μας πουλα και πληκτρολογια που θα κοστιζουν 30000δρχ οπως στη δεκαετια του 90!!! Ελεος!

Υπαρχει καμια λυση για αναβαθμιση σε 7200 για το νεο Mbp?

Δημοσ.

επικοινωνησα με systemgraph.

αν τελικα μπαινει 7200 δισκος στον 15αρη mbp, τοτε μαλλον θα περιμενω 2 μηνες απο τη μερα της παραγγελιας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1gb μνημης 215ε. Πανακριβα δεν ειναι?

Με το δισκο κοντευω να σκασω. Τι στα κοματια, δεν εχω επιλογη για 7200???

Ολα μες στην αιχμη, και τον δισκο να σερνεται?

Δεν θελω να παω σε 17αρι. Που να το κουβαλω.

Λυση για 7200 τωρα?

Δημοσ.

Είναι ακριβά αν αναλογιστείς ότι η Crucial τα πουλάει στα 152 EUR.

Άλλη λύση δυστυχώς δεν νομίζω να υπάρχει μιας και ο δίσκος στο MBP δεν μπορεί να αλλάξει "εύκολα" με την παρέμβαση του χρήστη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...