Προς το περιεχόμενο

site και domain name


Exiled2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω static ip και έχω κατοχυρώσει και ένα domain name. Πως γίνεται η σελίδα που θα φτιάξω να έχει το όνομα που έχω κατοχυρώσει? Πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση στον apache ή στο IIS?

 

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δηλαδή θα κάνεις host την σελίδα και το domain στον υπολογιστή σου;Αν ναι θα πρέπει να στήσεις dns server και apache,και να τα ρυθμίσεις ανάλογα.

Δημοσ.

Τον apache τον έχω ήδη στημένο και λειτουργεί κανονικά τοπικά όμως σαν http://localhost/index.php. Και απομακρυσμένα μπορώ να μπω βάζοντας πχ. 193.62.132.5/index.php. Για να μπορώ να μπαίνω με το όνομα που έχω κατοχυρώσει και χωρίς το /index.php πρέπει να φτιάξω dns server? Θα χρειαστεί να κάνω και καμιά αλλαγή στον apache?

 

Να υποθέσω ότι με winXP δεν γίνεται? Θέλει υποχρεωτικά win server ή υπάρχει κάποια εφαρμογή για xp για να φτιάχνεις dns server?

Δημοσ.

Καλησπέρα,

 

Φυσικά και δεν χρειάζεται να στήσεις DNS server. Μίλησε με τον καταχωρητή του ονόματος σου και πέστου να κάνει forward το domain σου στην στατική IP σου. Είναι ανάμεσα στις συμβατικές υποχρεώσεις του βάσει τον κανονισμό. Αν δεν στο κάνει δωρεάν υπενθύμισε του οτι είναι υποχρεωμένος να παρέχει dns servicing (Αρθρο 18 παράγραφος 8 του κανονισμού ονομάτων).

Δημοσ.

Ευχαριστώ gvard. Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Το domain μου είναι σαν label της ip μου, σωστά? Τώρα όταν βάζω την ip μου βγαίνει ο dsl router, πως θα ορίσω να βγαίνει η σελίδα?

Δημοσ.

Αυτό θα το ορίσεις από τον webserver σου. Αν βγαίνει το router (δηλαδή δεν εχεις πραγματική IP στα μηχανήματα αλλά παίζεις μέσω ΝΑΤ) θα πρέπει να "προωθήσεις" την πόρτα 80 μέσω του router σου στην εσωτερική IP σου οπου βρίσκεται ο webserver.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...