Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με οθόνη

panraf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Τελευταία έχω ένα πρόβλημα με την οθόνη μου, μια Eizo S2410W. Συγκεκριμένα όταν έχω να την ανοίξω για αρκετές ώρες, ανοίγει με την 2η! Δηλαδή πατάω το On δείχνει το σήμα της eizo για 2-3 δευτερόλεπτα και μετά εξαφανίζεται (Το λαμπάκι παραμένει ανοιχτό). Πρέπει να την κλείσω και να την ξανανοίξω για να παίξει κανονικά. Όταν ανοίξει παίζει κανονικά για όσες ώρες και να την αφήσω ανοιχτή. Κάθε βοήθεια δεκτή.

Δημοσ.

Δωσε καμια πληροφορια για το συστημα και την καρτα γραφικων.Και τι εννοεις οταν λες

"Συγκεκριμένα όταν έχω να την ανοίξω για αρκετές ώρες, ανοίγει με την 2η!"

ο υπολογιστης δουλευει ολη αυτην την ωρα ʼη οχι?

Δημοσ.

Μου μυρίζει κάποια δυστοκία στα ηλεκτρονικά της. Αν δεν την έχεις σε περίεργο περιβάλλον (υγρασία, σκόνες, κλπ), καλύτερα να απευθυνθείς στον εμπορικό αντιπρόσωπο και να αναφέρεις το πρόβλημα. Τα ηλεκτρονικά των EIZO καλύπτονται νομίζω από 5ετή εγγύηση.

Δημοσ.
Δωσε καμια πληροφορια για το συστημα και την καρτα γραφικων.Και τι εννοεις οταν λες

"Συγκεκριμένα όταν έχω να την ανοίξω για αρκετές ώρες, ανοίγει με την 2η!"

ο υπολογιστης δουλευει ολη αυτην την ωρα ʼη οχι?

Είτε είναι ανοιχτός ο υπολογιστής είτε όχι, αν έχουν περάσει πολλές ώρες που η οθόνη είναι κλειστή και την ανοίξω δείχνει κάτι στην αρχή και μετά από 2-3 δευτερόλεπτα κλείνει αν και το λαμπάκι της παραμένει ανοιχτό. Αν την κλείσω και την ξανανοίξω αμέσως δείχνει κανονικά χωρίς πρόβλημα. Η Οθόνη είναι συνδεδεμένη σε μια msi geforce 7950gx2 και σε ένα ups merlin gerin 1200va

Δημοσ.
έχεις τη δυνατότητα να το δοκιμάσεις και σε άλλο pc (laptop ίσως) ?

Δυστηχώς είναι ο μόνος υπολογιστής στο σπίτι. Αρχίζω και υποψιάζομαι οτι κάτι έχει να κάνει με το τροφοδοτικό της οθόνης.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω και γω ένα πρόβλημα με την οθόνη μου,μια acer 1917 as.Το pc το πήρα πριν από λίγες μέρες και όταν το συνέδεσα μπήκε στα windows,και μετά απο λίγο έβγαλε κάτι μουτζούρες και έσβησε.Η κάρτα γραφικών μου είναι η 7600 GS 512mb,motherboard asus M2N E,RAM 512. Οταν στις ρυθμίσεις οθόνης έβαλα την επιτάχυνση υλικού στο καμία,το πρόβλημα λύθηκε αλλά τώρα πλέον δεν μπορώ να παίξω κανένα παιχνίδι ούτε τίποτα.Καμία λύση υπάρχει?Εκτιμώ κάθε βοήθεια,ευχαριστώ

Δημοσ.

@ tweety11:

Αρχικα τρεξε το dxdiag.exe απο το πεδίο run ωστε να δεις αν το directX ειναι ΟΚ.Επισης δοκιμασε νʼαλλαξεις οδηγους,τοσο σε παλιότερη όσο και σε νεότερη εκδοση.Σιγουρεψου οτι τα win βλεπουν σωστα την οθόνη,οτι ειναι εγκατεστημενο το σωστό inf file για την οθόνη και οτι οι αναλυση που εχεις επιλεξει ειναι σωστη για την οθόνη όσο και την καρτα γραφικών.Αν ολα αυτα αποτύχουν δοκιμασε την οθόνη σε άλλο μηχανημα

@ panraf

Μαλλον εχει πρόβλημα με την ενεργοποίηση της απο κατασταση αναμονής ή αδρανειας.Αν όμως δεν το διασταυρωσεις και σε αλλο μηχανημα δεν μπορεις να εισαι σιγουρος

Το οτι το λαμπακι μενει αναμενο σε κατασταση on με προβληματιζει...

Δημοσ.
@ tweety11:

Αρχικα τρεξε το dxdiag.exe απο το πεδίο run ωστε να δεις αν το directX ειναι ΟΚ.Επισης δοκιμασε νʼαλλαξεις οδηγους,τοσο σε παλιότερη όσο και σε νεότερη εκδοση.Σιγουρεψου οτι τα win βλεπουν σωστα την οθόνη,οτι ειναι εγκατεστημενο το σωστό inf file για την οθόνη και οτι οι αναλυση που εχεις επιλεξει ειναι σωστη για την οθόνη όσο και την καρτα γραφικών.Αν ολα αυτα αποτύχουν δοκιμασε την οθόνη σε άλλο μηχανημα

Ετρεξα το dxdiag.exe και ειναι οκ το directX.Επίσης άλλαξα και οδηγούς και έβαλα τους αρχικούς και σταδιακά τους έκανα update αλλά και πάλι τίποτα.Η ανάλυση που χρησιμοποιώ είναι σωστή και για την οθόνη αλλά και για την κάρτα γραφικών!Δοκίμασα την όθόνη σε άλλον υπολογιστή και λειτουργεί μια χαρά!!!Τώρα για το σωστό inf file για την οθόνη που ανέφερες δεν κατάλαβα τι πρέπει να κάνω

Δημοσ.

Απο τη στιγμη που σε αλλο μηχανημα δουλευει κανονικα τοτε το προβλημα εστιαζεται

1)ειτε στην καρτα γραφικων(για καποιο λογο δεν δινει σημα στην οθονη να επανελθει απο standby mode)

2)στο τροφοδοτικο σου( σε συσχετισμο με το σημειο 1 δεν δινει αρκετο ρευμα στην καρτα γραφικων...)

3)τα settings στα power option του control panel (δες αν στο πεδιο turn off monitor παιζει κατι αλλο περα απο το never. Αλλαξε το και μας λες...)

• Moderators
Δημοσ.
Δυστηχώς είναι ο μόνος υπολογιστής στο σπίτι. Αρχίζω και υποψιάζομαι οτι κάτι έχει να κάνει με το τροφοδοτικό της οθόνης.

Ακριβως, το προβλημα 90% ειναι στο τροφοδοτικο της οθονης. Για να το διαπιστωσεις κανε αυτο:

Οταν η οθονη σου ειναι αρκετες ωρες κλειστη και πιστευεις οτι μολις την ανοιξεις θα σου παρουσιασει το προβλημα, χωρις να πατησεις το κουμπακι, παρε ενα μπιστολακι για τα μαλια, βαλτο στην πρωτη ζεστη σκαλα και ριξε λιγο αερα απο την κατω πλευρα του μονιτορ, στο σημειο που ειναι το τροφοδοτικο. 1 λεπτο ειναι αρκετο. Αφου με αυτο τον τροπο ψιλοζεστανεις το τροφοδοτικο, πατα το κουμπακι να ανοιξει η οθονη. Αν παιξει κανονικα τοτε επιβεβαιωνεις οτι ειναι το τροφοδοτικο. ;)

Δημοσ.
Ακριβως, το προβλημα 90% ειναι στο τροφοδοτικο της οθονης. Για να το διαπιστωσεις κανε αυτο:

Οταν η οθονη σου ειναι αρκετες ωρες κλειστη και πιστευεις οτι μολις την ανοιξεις θα σου παρουσιασει το προβλημα, χωρις να πατησεις το κουμπακι, παρε ενα μπιστολακι για τα μαλια, βαλτο στην πρωτη ζεστη σκαλα και ριξε λιγο αερα απο την κατω πλευρα του μονιτορ, στο σημειο που ειναι το τροφοδοτικο. 1 λεπτο ειναι αρκετο. Αφου με αυτο τον τροπο ψιλοζεστανεις το τροφοδοτικο, πατα το κουμπακι να ανοιξει η οθονη. Αν παιξει κανονικα τοτε επιβεβαιωνεις οτι ειναι το τροφοδοτικο. ;)

Το υποψιάστηκα από την αρχή οτι είναι το τροφοδοτικό δυστυχώς. Και το πρόβλημα είναι οτι δεν το κάνει πάντα. Π.χ. σήμερα που την άνοιξα μετά από περίπου 14 ώρες που ήταν σβηστή άνοιξε απευθείας. Να υποθέσω οτι το τροφοδοτικό θα τα παίξει σε λίγο καιρό?

Δημοσ.

αμαν το ιδιο πραγμα παθαινει ο ξαδερφος μου με την δικια του eizo 15'' TFT!

θα του μεταφερω τα μαντατα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...