Προς το περιεχόμενο

Ασύρματο και ενσύρματο συγχρόνως. Πώς;

Zderg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν έχω δύο υπολογιστές που συνδέονται και ενσύρματα απ'ευθείας μεταξύ τους και ασυρματα μέσω ενός modem/router. Θέλω να χρησιμοποιω το ενσυρματο - πιο γρηγορο - δικτυο για gaming και το ασυρματο για το internet.

Το ενσυρματο ήταν απλό και όλα ενταξει. Στο ασυρματο τί ρυθμίσεις πρέπει να κάνω ακριβώς;; Θέλω δλδ να μου πείτε ακριβώς - βήμα βήμα - τί να κάνω ώστε να έχω και τα δυο δικτυα αλλά να μην έχει internet και ο γείτονας λόγω του ασυρματου modem/router!! Τέλος, όταν θα στέλνω δεδομένα απο το ένα PC στο άλλο πώς θα διαλέγω μέσω ποιού δικτύου θα πάνε; Μέσω του ενσυρματου, μεσω του ασυρματου από το router ή μεσω του ασυρματου απ'ευθειας;; Υπάρχει περιπτωση να μπορουν να επικοινωνησουν απ'ευθειας ασυρματα μεταξυ τους επειδη τους χωριζει μονο ενας τοιχος.

Δημοσ.

o toixos den tha to piraxei.den nomizo oti tha kataffereis na peis apo pou tha perasoun ta dedomena.ama den thes na exei internet se merikous routers les oti to tade pc den tha exei internet i block tin mac address tou.kai gia paixnidia to wireless ine mia xara.edo pezei paixnidia me 384 sindesi les na min pexeis me 54 mbps tou asirmatou?kai ama pezeis me kalodio auto dne xriazetai na enothei me wireless mazi sou

Δημοσ.

vasika simfono me ton poulino kai de vlepo kai ton logo na ta exeis kai ta 2! apla dialece ena apo ta 2 kai kratise! outos i alos to internet pou tha miraseis tha einai to poli 2Mbit opote kai me ta ala 50 ade 40 sou leo ego tou asirmatou as poume pou einai i xiroteri periptosi mporeis poli aneta na paixeis opoio dipote paixnidaki!

Δημοσ.

Κατ'αρχην δεν μπορω να διαλεξω ένα. Το ασύρματο το θέλω αναγκαστικα για να εχω internet. Δεν θελω καλωδια απο το router μεχρι τα PCs.

ama den thes na exei internet se merikous routers les oti to tade pc den tha exei internet i block tin mac address tou.

Εννοώ ότι το σημα του router μπορει να το "κλεψει" καποιος που μενει διπλα μου, καποιος γειτονας. Τι να κανω για να αποκλεισω ολους τους αλλους υπολογιστες εκτος απο τους 2 δικους μου;;

Δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω οτι θα υπαρχει καποιος τροπος να διαλεγω ποιο δικτυο θελω να χρησιμοποιω..

Δημοσ.
Κατ'αρχην δεν μπορω να διαλεξω ένα. Το ασύρματο το θέλω αναγκαστικα για να εχω internet. Δεν θελω καλωδια απο το router μεχρι τα PCs.

Εννοώ ότι το σημα του router μπορει να το "κλεψει" καποιος που μενει διπλα μου, καποιος γειτονας. Τι να κανω για να αποκλεισω ολους τους αλλους υπολογιστες εκτος απο τους 2 δικους μου;;

Δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω οτι θα υπαρχει καποιος τροπος να διαλεγω ποιο δικτυο θελω να χρησιμοποιω..

pantos ego se pc pou ithelan dipla gateway den ida na pezei pote sosta para mono an i efamorgi elege apo pou tha bgei.

nai tous apoklieis me tous parakato tropous

a.mac address

b.wep klidi

c.hidden ssid

d.wpa

vale mac address

as protimisei to wpa giati to mac spaei eukola.

Δημοσ.

Τελος παντων. Ας αφησουμε το ενσυρματο. Για το ασυρματο τι ρυθμισεις πρεπει να κανω ακριβως;; Όπως ειπα και στο αρχικο μηνυμα, θελω καποιος να μου πει βημα-βημα τι πρεπει να κανω. Thanks anyway.

Δημοσ.

Δεν χρειαζονται ιδαιτερες ρυθμισεις.Απο τη στιγμη που το router ειναι ασυρματο τοτε οι δυο υπολογιστες χρειαζονται 2 ασυρματες καρτες και εαν χρησιμοποιεις windows xp αυτο ειναι ολο.Το μονο που χρειαζεται ειναι να βαλεις ενα wpa key στις ρυθμισεις του router σου ωστε να μην υποκλεπτεται το σημα απο αλλους..

Δημοσ.

Αυτο το wpa key καπως πρεπει να συνδεεται με τα δυο PCs. Πως γινεται αυτο; Και επειδη συνδεομαι και με το μητροπολιτικο της Θεσσαλονικης, θα υπαρξει κανενα προβλημα;;

Δημοσ.

exw kai egw kapoio provlhma me to ashrmato kommati mou.

exw to linksys WAG54GS to modem router katarxas.

to ensumato kommati ok. to exw se ena workgroup einai mia xara twra sto wi-fi.

vasw thn karta pou einai usb einai sundedemono sto diktuo apo oti vlepw vlepei to linksys. sto workgroup me tous allous ypologistes kanw ta idia pragmata opws to ensurmato kommati swsta?? ean nai tote den mpainei sto workgroup. twra gia to internet exw dwsei sthn kartela tcp/ip ip, getway, subnet mask , dns1 dns2. alla internt o hpologisths den exei. giati???

Δημοσ.

Εγώ θα σου έλεγα να το κάνεις όπως σκέφτηκες, μόνο και μόνο για να έχεις διαχωρισμένη την κίνηση του ίντερνετ και του τοπικού δικτύου. Πως; Δηλώνοντας διαφορετικές routes για κάθε κίνηση. Συγκεκριμένα χρειάζεσαι δυο routes, μια για την τοπική κίνηση και άλλη μια που θα είναι default (δηλαδή όλη η υπόλοιπη κίνηση=internet). Το πως θα το κάνεις δεν ξέρω ακριβώς, γιατί δεν έχω windows να δοκιμάσω. Κοίταξε λίγο στο site της microsoft και συγκεκριμένα τη σύνταξη της εντολής route. Φαντάζομαι όμως πως θα είναι κάπως έτσι:

Παράδειγμα:

Router-Gateway: 192.168.1.1

PC1: Ενσύρματη 192.168.1.2, Ασύρματη: 192.168.1.3

PC2: Ενσύρματη 192.168.1.4, Ασύρματη: 192.168.1.5

PC1 (0x1 είναι η ενσύρματη και 0x2 η ασύρματη)

>
route add 192.168.1.4 mask 255.255.255.0 metric 1 if 0x1
route add 0.0.0.0 mask 0.0.0.0 192.168.1.1 metric 2 if 0x2

PC2 (0x1 είναι η ενσύρματη και 0x2 η ασύρματη)

>
route add 192.168.1.2 mask 255.255.255.0 metric 1 if 0x1
route add 0.0.0.0 mask 0.0.0.0 192.168.1.1 metric 2 if 0x2

Για να δεις σε ποια κάρτα αντιστοιχεί το 0x1 και 0x2 γράφεις την εντολή route print

Μια εισαγωγή στο routing table των Windows:

http://www.windowsnetworking.com/articles_tutorials/Making-Sense-Windows-Routing-Tables.html

Δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις. Επαναλαμβάνω πως δεν έχω ούτε τον εξοπλισμό ούτε windows για να δοκιμάσω αυτά που γράφω. Αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω ας πει τη γνώμη του.

Δημοσ.

Αν και ειμαι ασχετος με αυτα, απο αυτα που διαβασα σωστα μου φαινονται. Αν καποιος μπορει να τα επιβεβαιωσει, καλα θα ηταν. Ευχαριστω anyway.

Δημοσ.
Αυτο το wpa key καπως πρεπει να συνδεεται με τα δυο PCs. Πως γινεται αυτο; Και επειδη συνδεομαι και με το μητροπολιτικο της Θεσσαλονικης, θα υπαρξει κανενα προβλημα;;

to orizeis apo to router sto wireless security.kathe pc tha dosei klidi gia na mpei.

Δημοσ.

To router μου δινει την δυνατοτητα να βαλω ειτε wep ειτε pre shared key (PSK). Τί ειναι ασφαλεστερο; Γιατι βλεπω οτι στο wep κανει μονο του generate 4 keys χρησιμοποιωντας εναν δικο μου κωδικο ενω sto psk βαζω εγω τον κωδικο μου....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...