Προς το περιεχόμενο

επισκεψη στα οχυρα ρουπελ

wgibson

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
παιδια μην ξεστρατισουμε το τοπικ

απο καθαρα ιστορικο ενδιαφερον θελω να επισκεφθω την περιοχη

οσο για τον αν ημασταν εμεις που καθυστερησαμε τον χιτλερ και λοιπα

μαλλον περιεχουν μια δοση υπερβολης....

Μπορεί να προχωρήσει παραπέρα το τόπικ στις παραμέτρους που έθεσες μια και πήρες τις απαντήσεις σου?

Δημοσ.

φιλε kandinsky

γιατι ρε γαμωτο πρεπει καθε τοπικ να του αλλαζουμε τα φωτα

γιατι οποτε ζητα καποιος κατι συγκεκριμενο οι αλλοι να του απαντουνε για αλλα ντ'αλλον , πρεπει δηλαδη να εχουμε εναν moderator πανω απο το κεφαλι μας παντα!

καντε οτι θελετε με το τοπικ

Δημοσ.

Δε σου απαντήσανε ρε συ? Βλέπεις να σου απαντά κάποιος άλλος? Πάρε ένα τηλεφωνάκι όπως σου είπα εγώ ή πήγαινε από μόνος σου όπως σου είπε κάποιος άλλος ή κάνε ότι σου ειπε κάποιος τρίτος και τελείωσε το θέμα. Τί άλλο θες δλδ? Αυτό θα μπορούσες να το πεις αν κανείς δεν έμπαινε στον κόπο να σου δώσει συμβουλή και έλεγαν τα δικά τους αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη.

Σε πείραξε που μιλούσαμε για την ενδιαφέρουσα ιστορία του Ρούπελ? Ήμαρτον δλδ.

Δημοσ.

Έχω πάει εκεί μια φορά πριν από πολλά χρόνια (με το σχολείο)μπήκαμε μέσα κανονικά,αλλά δυστυχώς δεν ξέρω τι ισχύει τώρα...

Είναι εντυπωσιακό το μέρος...Εκεί πολέμησε και ο δικός μου παππούς κι έχω ακούσει πολλές ιστορίες για την αντίσταση των Ελλήνων...και το βρίσκω ενδιαφέρον να μάθω κι άλλα για αυτήν την ιστορία του Ρούπελ.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

καλημέρα παιδιά,

είναι πράγματι συγκινητικό το ενδιαφέρον που δείχνετε για επισκέψεις σε τέτοια ιερά-ας μου επιτραπεί η έκφραση-μερη.Μπορείτε εαν κάνετε τον κόπο να φτάσετε εως Σέρρες να κάνετε αλλες 3 ωρες δρόμο και να επισκεφθείτε και το οχυρό της Νυμφαίας στη Κομοτηνή.Αν μάθετε δε και για την ιστορία του,σίγουρα θα δείτε οτι άξιζε τον κόπο.Για πληροφορίες όποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει e-mail.

Δημοσ.

Στο ρούπελ ανεβήκαμε το φθινόπωρο, δηλαδή πριν περίπου 6 μήνες. Δεν χρειαστήκαμε ειδική άδεια για να μπούμε. Αλλά οι ώρες που μπορείς να το επισκεφτείς είναι συγκεκριμένες. Κυριακή πρωί είναι ως τις 12.30 αν θυμάμαι καλά. Τουλάχιστον έτσι ήταν τότε. Γίνεται και ξενάγηση από υπεύθυνο του φυλακίου. Σίγουρα αξίζει τον κόπο.

• Super Moderators
Δημοσ.
ξέρει κανείς γιατί ονομάστηκε "Ρούπελ";

Μας το είπαν όταν το επισκέφτηκα με φίλους τα Χριστούγεννα, έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για παλιό σλαβικό όνομα (όπως σλαβικά ονόματα είχε όλη η περιοχή των Σερρών πριν τον "εξελληνισμό"). Θα το τσεκάρω και θα επανέλθω αν βρω κάτι συγκεκριμένο.

Πραγματικά πολύ εντυπωσιακό μνημείο, το οποίο είναι ακόμα σχεδόν άθικτο. Η δε ανδρεία των στρατιωτών που το επάνδρωσαν κατά την εισβολή των Γερμανικών στρατευμάτων το 1941 δεν είναι κάτι που ξεχνιέται έτσι εύκολα. Τώρα πλέον είναι στρατιωτικό μνημείο, επιτρέπεται η επίσκεψή του καθημερινά μέχρι το μεσημέρι (και Κυριακές) και υπάρχει στρατιωτικός ξεναγός. Νομίζω ότι η πύλη κλείνει στις 13.30 ή στις 14.00.

Πραγματικά αξίζει, αν είστε στην περιοχή είναι must.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...