Προς το περιεχόμενο

επισκεψη στα οχυρα ρουπελ

wgibson

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ως στρατοκα*λος θελω να επισκευθω το οχυρο ρουπελ και να παιξω call of duty

επιτρεπεται

ή θεωρουνται στρατιωτικη περιοχη αρα καμια επισκεψη

ευχαριστω

Δημοσ.

πριν 10 χρονια ειχα παει,με ομαδα 30 ατομων με πουλμαν,και το πακετο περιειχε και ξεναγηση στο ρουπελ.

ειναι πολυ ωραια,δεν ξερω ομως αν ακομα επιτρεπεται αυτο.

Δημοσ.

Μάλλον πρέπει να επιτρέπεται αλλά για πιό σίγουρα επικοινωνησε με τον πολιτιστικό οργανισμό Σερρών ή κάποιο γραφείο τουρισμού.

Εγώ είχα πάει στο στρατό. Μας πήγαν εκεί στην ημέρα εορτασμού για να κουβαλήσουμε σέρνοντας ένα πυροβόλο 105 χιλ (όχι ιδιαίτερα ελαφρύ....:-D πώς διάολο τα σέρνανε στις λάσπες?) και ήταν τόσο καλοί μαζί μας που τελικά το είδαν όλοι το οχυρό από μέσα (όσο επιτρέπεται διότι τη Γραμμή Μεταξά δεν επιτρέπεται να την δεις στο σύνολο της) εκτός από μας.

Ειναι πάντως εντυπωσιακό να βλέπεις κειμήλια απ' τον πόλεμο και ακόμα πιό εντυπωσιακό να ξέρεις ότι το οχυρό δεν νικήθηκε.

Δημοσ.

Συνθηκολόγησε μια και δεν υπήρχε πλέον λόγος να αντιστέκεται. Οι Γερμανοί είχαν εισβάλλει στην Ελλάδα.

Σε γενικές γραμμές, ότι είναι μεσα σε βουνό είναι σχεδόν απόρθητο με συμβατικά όπλα. Γι' αυτό και περνώντας από δάση του Έβρου και γενικά σε πολλές περιοχές εκεί πάνω βλέπεις ξαφνικά μια πόρτα σ' ένα λοφάκι....

Δημοσ.

Δεν μπορέις να πας όποτε θέλεις. Δυστυχώς την πάτησα και ανέβηκα μέχρι τα σύνορα χωρίς να πάρω πληρρόφορίες.

Πρέπει να βγάλεις άδεια από το στρατολογικό γραφείο των Σερρων και θα κάνει γύρω στις 15 μέρες να εκδοθεί.

Στο επόμενο ταξίδι στη βόρεια Ελλάδα το έχω στο πρόγραμμα ;)

Δημοσ.

Εγώ πάντως πέρυσι με κάτι φίλους ανεβήκαμε στη λίμνη κερκίνη και πήγαμε και στο οχυρό,χωρίς άδειες και τέτοια μας ξεναγήσαν κανονικά...

Δημοσ.

τι μου θυμησατε τωρα.

εκει μεσα κλεισμενος ηταν ο παππους μου.

παραλιγο να χασει τη ζωη του απο οβιδα αλλα ηταν τυχερος και εχασε απλα 1 δαχτυλο σε αντιθεση με καποιους συντροφους του.

το ειχα επισκεφθει πριν καμια 12 χρονια και οταν του το πα δακρυσε παρα το γεγονος οτι ειχε να μιλησει μια τετραετια λογω εγγεφαλικου.

τωρα βεβαια εχει φυγει αλλα ακομα τιμανε αυτους που πολεμησαν εκει πανω (περσι απονεμηθηκαν παρασημα)

θελω να το ξαναεπισκεφθω τωρα που καταλαβαινω περισσοτερα πραγματα

Δημοσ.

Ηταν οι συγχρονες Θερμοπυλες.Ο Γερμανικες δυναμεις μετα την παραδοση των Ελληνων παρελασε μπροστα αποτους Ελληνες Στρατιωτες και Αξιωματικους και οι Ελληνες Αξιωματικοι επιθεωρησαν τις Γερμανικες δυναμεις.Ηταν η πρωτη και μοναδικη φορα που εγινε αυτο στο Β Παγκοσμιο Πόλεμο.Τοσο εντυπωσιασμενοι εμειναν απο την αντισταση των Ελληνων.Τιμη και Δοξα στον παππου σου αλλα και σε οσους αλλους ηρωες ηταν εκει.Ηταν εποχες πριν την μεταλλαξη μας σε υπανθρωπους.

Δημοσ.

Μη νομίζεις φίλε μου. Και σήμερα να γίνει κάτι όλο και κάποιοι θέλοντας και μη θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή και θα χάσουν τη ζωή τους για να κονομάνε κάποιοι μαυραγορίτες και να το παίζουν προύχοντες και αντιστασιακοί αύριο μεθαύριο.

Αν πάρουμε πάντως συνολικά τους πολέμους στους οποίους πήρε μέρος η χώρα μας, οι περισσότερο παραγνωρισμένοι απ' όλους είναι νομίζω όσοι πολέμησαν στην Κύπρο...

Δημοσ.

Γενικα μιλωντας, σε αυτη την μπανανια εαν εισαι Ελληνας την πατησες.Διωκεσαι ποινικα.Δυστυχως..Μεχρι την πτωση παντα θα υπαρχουν Λεωνιδες και Εφιαλτες...

Δημοσ.
Τοσο εντυπωσιασμενοι εμειναν απο την αντισταση των Ελληνων.Τιμη και Δοξα στον παππου σου αλλα και σε οσους αλλους ηρωες ηταν εκει.Ηταν εποχες πριν την μεταλλαξη μας σε υπανθρωπους.

Ισχύει αυτό. Γενικά παρομοιάσαν την γραμμή Μεταξά με την Μαζινό.

Άσχετα αν καμία απ' τις 2 δν τους σταμάτησε.

"the unbelievably strong resistance of the Greeks delayed by two or more vital months the German attack against Russia; if we did not have this long delay, the outcome of the war would have been different in the eastern front and in the war in general."

-Wilhelm Keitel

"It must be said, for the sake of historical truth, that amongst all our opponents, only the Greeks fought with such endless courage and defiance of death."

-Adolf Hitler

"I forbid the Press to underestimate the Greeks, to defame them.... The Führer admires the bravery of Greeks."

-Joseph Goebbels

Δημοσ.

παιδια μην ξεστρατισουμε το τοπικ

απο καθαρα ιστορικο ενδιαφερον θελω να επισκεφθω την περιοχη

οσο για τον αν ημασταν εμεις που καθυστερησαμε τον χιτλερ και λοιπα

μαλλον περιεχουν μια δοση υπερβολης....

Δημοσ.
Εγώ πάντως πέρυσι με κάτι φίλους ανεβήκαμε στη λίμνη κερκίνη και πήγαμε και στο οχυρό,χωρίς άδειες και τέτοια μας ξεναγήσαν κανονικά...

Εγώ δοκίμασα να μπω το καλοκαίρι του 2003. Στην είσοδο με υποδέχτηκαν 2 "γλυκυτατα" σκυλάκια. Αν δεν ήταν ένας φαντάρος εκεί δίπλα στη σκοπιά θα είχαν φάει εκτός από μένα και το αυτοκίνητο. Πάντως ο στρατιώτης μου είπε ότι χρειάζεται αδεια για να μπεις και ότι οι επισκέψεις κανονίζονται από το στρατολογικό γραφείο.

Η επίσκεψη σίγουρα θα αξίζει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...