mouki Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Χτες το βράδυ είπα να κάνω μια καλή πράξη. Αποσύνδεσα τον ένα από τους 2 σκληρούς δίσκους που έχω στο πισί μου, και σύνδεσα έναν παλιό μικρό ενός φίλου μου για να σώσω μερικά αρχεία που είχε μέσα, κ για να τον φορμάρω στα windows 98 (έχει πολύ παλιό μηχάνημα). Εγώ έχω XP με 3 partitions o ένας σκληρός (seagate 120GB) κ έναν 2ο σκληρό δίσκο (20άρη) με 2 partitions. Όταν λοιπόν σύνδεσα τον μικρό, και ξεκίνησε να κάνει φορματ (έχοντας συνδεδεμένο μόνο τον 120άρη), δεν με ρώτησε πουθενά που θέλω να κάνω το φορματ. Κάποια στιγμή κόλλησε, και ζητησε επανεκκίνηση. Και εδώ ξεκινάνε τα προβλήματα. Πριν ξεκινήσω εκ νέου την εγκατάσταση, αποσύνδεσα τον 120αρη, μήπως γίνει καμια χαζομάρα. Να σημειώσω πως η διάρκεια της πρώτης προσπάθειας δεν ήτανε πάνω απο 2-3 λεπτά, απλά έκανε έναν έλεγχο, αλλά δεν ξεκίνησε κανονικά η διαδικασία. Αφού τέλειωσα με το φορματ του μικρού δίσκου, χαρούμενη συνδέω τον δικό μου τον 20άρη και τον 120άρη, βαζω first boot device τον 20αρη, ανοίγω τα windows, και πηγαίνοντας στο My Computer για να κάνω κάτι μεταφορές στα partition του 120αρη, διαπιστώνω πως δεν είναι χωρισμένος πια!! Φαινότανε μόνο σαν ένα Local Disk, που αν το επέλεγα να μπω μου βγαζε οτι "The disk in drive F is not formatted. Do you wish to format now?" !!! Επαθα ενα ψιλοσοκ, και συνδεσα σαν first boot device, τον 120αρη, αλλα δεν ξεκινουσε. Έπαιρνα συνεχώς το μήνυμα Invalid Partition Table, και οταν ξαναμπηκα απο τον μικρο, διαπίστωσα ότι το File System ήταν RAW.Από χτες προσπαθώ να βρω τρόπο να σώσω τα αρχεία. Με μερικές δοκιμές σε κάποια προγραμματα, διαπίστωσα πως ίσως υπάρχει τρόπος να επαναφέρω κάποια από αυτά κ να τα αποθηκεύσω, γενικά όμως δεν βρήκα άκρη, ούτε ένα σωστό πρόγραμμα για να κάνω αυτή τη δουλειά. Υπάρχει σωτηρία; Με ενδιαφέρει να σώσω βασικά κάποια αρχεία, κ μετά τον φορμάρω τελείως από την αρχή. Θα μπορούσε να γίνει αυτό με κάποιον τροπο;
Panagiotisn Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 λοιπον επειδη πριν 3 μερες ειχα κ εγω το ιδιο ακριβως προβλημα με εναν 120αρη, ξαφνικα το συστημα αρχειων εγινε RAW, θα πρεπει να εγκαταστησεις καποιο προγραμμα ανακτησης δεδομενων. Το προγραμμα που χρησιμοποιησα εγω ειναι το file scavenger 3. μπορεις να το βρεις σε demo στο ιντερνετ με το οποιο μπορεις να ανακτησεις μεχρι και 64kb , οποτε πρεπει να το βρεις καπου σπασμενο. εχοντας αυτο το προγραμμα το βαζεις να ψαξει το σκληρο για δεδομενα, και υστερα επιλεγεις μερος για να τα κανει αντιγραφη οποτε θα πρεπει να εχεις στη διαθεση σου εναν αλλον σκληρο. Σε μενα το προγραμμα δουλεψε μια χαρα και ανεκτησα ολα τα πραματα μου με τη σειρα που ειχα κ πριν κ με τις ονομασιες που ειχα, (το λεω αυτο γιατι αλλα προγραμματα τα ανακτουν βαζοντας τα αρχεια ολα μαζι σε ενα φακελο με δικες του ονομασιες, δηλαδη μπαχαλο!) ελπιζω να βοηθησα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.