Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Φιλοι μου ζηταω την βοηθεια σας.Νοσηλευομουν στο Αττικο νοσοκομειο 10 μερες για χειρουργικη επεμβαση αποκαταστασης καταγματος σπονδυλου Ο1 και 3 φορες αναβληθηκε το χειρουργειο γιατι ενω ειχαν δωσει αιμα για μενα φιλοι και συναδελφοι κανεις δεν ειχε την σπανια ομαδα μου Ο ρεζους αρνητικο. Σημερα μου εδωσαν εξητηριο .Αν καποιος ειναι αιμοδοτης και εχει την ιδια ομαδα θα του ημουν υποχρεος να δωσει. Το αιμα πρεπει να δοθει μονο στο Κρατικο Νικαιας γιατι το Αττικο δεν εχει αιμοδοσια. Εννοειτε οτι αν καποιος μπορει θα τον παω και θα τον γυρισω σπιτι του.Χρειαζομαι 5 φιαλες. Αν καποιος φιλος μπορει ας επικοινωνησει μαζι μου με pm.Ειμαι αιμοδοτης 20 χρονια και εχω γεμισει δυο καρτες και τωρα που το θελω δεν βρισκω. Ευχαριστω προκαταβολικα και ζητω συγνωμη για τυχον ενοχληση.
DrLo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Φίλε Γιάννη δυστυχώς είμαι R+ Συγνώμη αλλά κάτι δεν κατάλαβα καλά. Για να χειρουργηθείς πρέπει να πας προκαταβολικά τις 5 φυάλες ? Δηλαδή αν δεν τις πας (είτε επειδή δε μπορείς να βρεις είτε επειδή δεν είσαι "δράκουλας" να ψάχνεις για αίμα) τι θα γίνει δε θα σε εγγχειρήσουν ? Δηλαδή ένας ο οποίος δεν έχει συγγενείς, συνάδελφους, φίλους, συνφορουμίτες τι κάνει σε αυτή τη περίπτωση ? edit : Όσοι πάνε δεν πρέπει να δηλώσουν για ποιόν είναι το αίμα. Δε νομίζω να τους κάνει το "Γιάννης Platano". Στείλε με pm όνομα μπας και βρω κανα φίλο με 0-
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Φίλε Γιάννη δυστυχώς είμαι R+ Συγνώμη αλλά κάτι δεν κατάλαβα καλά. Για να χειρουργηθείς πρέπει να πας προκαταβολικά τις 5 φυάλες ? Δηλαδή αν δεν τις πας (είτε επειδή δε μπορείς να βρεις είτε επειδή δεν είσαι "δράκουλας" να ψάχνεις για αίμα) τι θα γίνει δε θα σε εγγχειρήσουν ? Δηλαδή ένας ο οποίος δεν έχει συγγενείς, συνάδελφους, φίλους, συνφορουμίτες τι κάνει σε αυτή τη περίπτωση ? edit : Όσοι πάνε δεν πρέπει να δηλώσουν για ποιόν είναι το αίμα. Δε νομίζω να τους κάνει το "Γιάννης Platano". Στείλε με pm όνομα μπας και βρω κανα φίλο με 0- 5 φιαλες εχω ηδη δωσει μεσω φιλων αλλα δεν ειναι η ομαδα μου που πραγματι ειναι σπανια. Αν δεν βρουν ή δεν παω μηδεν ερνητικο θα ειμαι σε αναμονη μεχρι να βρουν αυτοι μιας και δεν ειναι παρα πολυ επειγον το περιστατικο.
Lucifer Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Είσαι σίγουρος ότι θέλουν την συγκεκριμένη ομάδα? Συνήθως θέλουν απλά τον ίδιο αριθμό φιαλών με αυτές που θα μεταγγίσουν -με ό,τι να'ναι ομάδες. Αν ισχύει το 2ο, μόλις αναρρώσω πλήρως απ' το κρύωμα, ψήνομαι.
kattistt Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Το προβλημα ειναι οτι υπαρχει ελλειξη γενικα απο 0 (-) αιμα, εχει δωσει αιμα (φιλοι του) ωστε να δικαιουται τις φυαλες για την εγχειρηση. Αλλα λογω ελλειψης τις συγκεκριμενης ομαδας δεν μπορει να κανει την εγχειρηση ωσπου βρεθουν φυαλες με την συγκεκριμενη ομαδα αιματος, θα ειναι σε αναμονη, για αυτο ο ανθρωπος ζηταει την βοηθεια μας να παμε να δωσουμε οποιος εχει 0(-) αιμα, για να μην ειναι σε αναμονη! Η ομαδα μας διαφερει κατα ενα συμβολο, ατυχο... εμενα 0(+)...
nontasg Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 0(-).....Το πιο σπάνιο αίμα.....Τέτοιο έχει ο πατέρας μου αλλά 5 φιάλες που να τις δώσει....:-? Συν του ότι δεν μπορεί να δώσει λόγω πίεσης.Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω....Εύχομαι πάντως ειλικρινά όλα να σου πάνε καλά.:neutral:
KWSN_Men Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Απλά είναι που είναι σπάνια η ομάδα (περίπου 5% του πληθησμού την έχει στην Ελλάδα απ΄ όσο γνωρίζω) είναι και η μόνη που χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει χρόνος για αιματολογικές εξετάσεις και ο ασθενής χρειάζεται αίμα άμεσα, οπότε τα πράγματα είναι ιδιαίτερα πιεσμένα. Άσε που είναι και δωρεάν οπότε οι Έλληνες σιγά μην πάνε να δώσουν.
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Είσαι σίγουρος ότι θέλουν την συγκεκριμένη ομάδα? Συνήθως θέλουν απλά τον ίδιο αριθμό φιαλών με αυτές που θα μεταγγίσουν -με ό,τι να'ναι ομάδες. Αν ισχύει το 2ο, μόλις αναρρώσω πλήρως απ' το κρύωμα, ψήνομαι. Ναι ειναι απολυτως σιγουρο στην δικη μου περιπτωση λογω σπανιοτητας της ομαδας. :mrgreen: (περίπου 5% του πληθησμού την έχει στην Ελλάδα απ΄ όσο γνωρίζω) Ετσι ακριβως ειναι .Και απο το 5% ποσοι ειναι σε κατηγορια που μπορει να δωσει (20-60 ετων και υγιεις) και ποσοι τελικα δινουν ????
Sellers Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Να σου πω ρε φίλε, μπορώ να δώσω σε κάποιο άλλο νοσοκομείο και να πω ότι είναι για τον τάδε στο Αττικο? (Δεν έχω ίδιο τύπο αίμα, αλλά αν βρω απο κανέναν συγγενή ή φίλο...)
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Να σου πω ρε φίλε, μπορώ να δώσω σε κάποιο άλλο νοσοκομείο και να πω ότι είναι για τον τάδε στο Αττικο? (Δεν έχω ίδιο τύπο αίμα, αλλά αν βρω απο κανέναν συγγενή ή φίλο...) Αν γινει ετσι το πιο πιθανο ειναι απλα μια φιαλη αιμα να πιστωθει σε μενα στο Αττικο αλλα οχι και να ειναι 0 (-) Μου το ειπαν απο το Γενικο Κραταικο Νικαιας που ειναι ο ...διαμεσολαβητης.
tktommytk Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 φίλε καλή ανάρωση, δυστυχώς και εγώ άλλης ομάδας είμαι. Καλό κουράγιο κι όλας...
tonypapadovic Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Αχ, μια από τα ίδια 0+.Κρίμα... Καλό κουράγιο ρε φίλε, ελπίζω όλα να πάνε καλά...
sniper_206 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δυστυχώς Γιάννη κι εγώ 0+ έχω... Κάνε υπομονή και όλο και κάτι θα βρεθεί...
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Παιδια ρωτηστε και κανενα γνωστο...Ποτε δεν ξερεις.Κι οσοι εισαστε σε δημοσιες υπηρεσιες εχουν αρκετους επειδη παιρνουν και αδεια αιμοδοτικη. :-D
kkardo91 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 egw eimai 0 (-) aposo kserw alla eimai 15,5.. :/ perastika pantws
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.