Arioch79 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Κοίτα, η ψυχολογία ήταν επιλογή της. Δοκίμασε για μεταπτυχιακό στο ΦΠΨ, αλλά οι θέσεις ήταν λίγες και καβατζωθήκανε από τους γνωστούς δαπίτες, πασπίτες κλπ (αυτό δεν το λέω έτσι, κάτι ξέρω που το λέω). Έξω δεν ψήνεται να πάει, η εκπαίδευση (κάτι σαν μεταπτυχιακό για ψυχολόγους) είναι κι αυτή δύσκολη επιλογή, οπότε ψάχνεται τώρα. Απλά έχει ακούσει καλά για το συγκεκριμένο ίδρυμα, ότι δηλαδή δεν είναι του σωρού όπως τα περισσότερα "παραρτήματα" ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Απλά θα θέλαμε και γνώμες ανθρώπων που ξέρουν από πρώτο χέρι, όπως ο kandinsky και ο DHZou.
DhZou Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δεν είναι του σωρού από την άποψη ότι δεν είναι ένα ιεκ που συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο της Αμερικής και μέσω της συνεργασίας αυτής να δινει bachellors και masters, όπως το BCA, NewYork college, Southeastern κλπ. Απλά το Αμερικάνικο πανεπιστήμιο άνοιξε παραρτημα εδώ το οποίο υποτίθεται ότι είναι ισότιμο με το Αμερικάνικο campus. Η μεγάλη διαφορά είναι στις εγκαταστάσεις (πράγμα λογικό) και στην πληθώρα των μαθημάτων που διδάσκονται. Βέβαια αυτά τα θυσιάζεις για να μην τρέχεις στην Αμερική και πληρώνεις τα τριπλά. Πάντως σε σχέση με το BCA οπου πήγαινε ο γαμπρός μου και μου έχει πει τι έπαιζε εκεί το Indianapolis είναι πολύ πιο σοβαρό.
Snolly Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Κοίτα, η ψυχολογία ήταν επιλογή της. Δοκίμασε για μεταπτυχιακό στο ΦΠΨ, αλλά οι θέσεις ήταν λίγες και καβατζωθήκανε από τους γνωστούς δαπίτες, πασπίτες κλπ (αυτό δεν το λέω έτσι, κάτι ξέρω που το λέω). Άσε με μεγάλος καημός αυτό. Πρόσφατα έκανα αίτηση για μεταπτυχιακό στο Καποδιστριακό και είχα γαμιστερό φάκελο, σούπερ συστατικές, καλούς βαθμούς, πολύ καλή πτυχιακή, 2 χρόνια εργασιακή εμπειρία και βάζω στοίχημα πως δεν άνοιξαν καν τον φάκελό μου να τον διαβάσουν αφου οι περισσότεροι επιτυχόντες ήταν κομματόσκυλα που ΔΕΝ έχουν πάρει ακόμα πτυχίο. Στην δε ΑΣΟΕ με αντιμετώπισαν πλήρως απαξιωτικά επειδή δεν σπόυδασα στην Ελλάδα. Άσχετο που κάνω ιδιαίτερα σε φοιτητές τους και περνάνε τα μαθήματα με 9 και άσχετο που στο ΔΙΚΑΤΣΑ μου αναγνώρισαν το πτυχίο χωρίς να χρειαστεί να δώσω ούτε 1 μάθημα. Στενοχωρήθηκα λοιπόν γιατί ήθελα να κάνω μεταπτυχιακό στην Ελλάδα αλλά έτσι που τα βρήκα τα πράγματα, πάω φαντάρος και θα πάω να τα ακουμπήσω στους Βρετανούς ή σε κάποιον άλλο Ευρωπαίο. Συγνώμη για το εκτός θέματος, θέλησα να πω τον καημό μου.
Arioch79 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Άσε φίλε μου, δεν είναι να ασχολείσαι. Σε εμάς περνάγανε μαθήματα οι ΔΑΠίτες χωρίς καν να πατήσουν στην εξέταση. Δε σχολιάζω καν τα μεταπτυχιακά. Υπ' όψιν ότι εγώ δεν ασχολούμαι καθόλου με τα κομματικά, για να μη βγουν κάποιοι και λένε διάφορα. ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ...
gtsamour Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Μια χούντα μας χρειάζεται εδώ στην Ελλάδα να δείς για πότε στρώνουν αυτά... να δείς που θα πάνε και η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ και η ΚΝΕ και όλοι στα τσακίδια. Αστειεύομαι (ή μήπως όχι)
subdee Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 μια που ανοίχτηκε το θέμα, θέλει μια φίλη μου να αφήσει μια σχολή στην Αμερική και να συνεχίσει στην Ελλάδα. Σπουδάζει φυσιοθεραπεία. Υπάρχει κάποιο κολλέγιο/πανεπιστήμιο που να το προσφέρει; Δε θα ήθελα να πάει στο μπουρδέλο που λέγεται γυμναστική ακαδημία και παράλληλα θα ήταν πιο εύκολο να μεταφέρει τα μαθήματα που έχει ήδη τελειώσει.
subdee Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 ναί αλλά πόσο εύκολη είναι η μεταγραφή απο Αμερικανικό πανεπιστήμιο; μην πάνε χαμένα δύο χρόνια σπουδών! επίσης υπάρχει και το εμπόδιο της γλώσσας. τα Ελληνικά της είναι ακόμα σε αρχάριο επίπεδο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.