Angelcrow Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Λόγω συνεχούς κίνησης και επικοινωνίας με πελάτες σκέφτομαι σοβαρά την αγορά ενώς palmtop για την οργάνωση των ραντεβού μου και των επαφών μου. Η αγορά ενώς κινητού τηλεφώνου που να έχει τις παραπάνω λειτουργίες δεν με πολυνεδιαφέρει αλλά δεν την απορρίπτω κι όλας. Λόγω ασχετοσύνης με αυτή την κατηγορία προϊόντων θα ήθελα τα φώτα σας. Δεν ζητώ κάτι εξεζητημένο με τρελές δυνατότητες απλά με λίγα λόγια ένα outlook χειρός και έυκολο στη χρήση αντί τη χρήση χαρτιού και σημειωμάτων. Το κόστος να είναι λογικό γύρω στα 200-300 ευρώ να έχει πενάκι να υποστηρίζει ελληνικά και να συνχρονίζεται με το outlook του office. Ευχαριστώ για το χρόνο σας
punky Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Αυτή τη στιγμή, οι δύο αξιόλογες πλατφόρμες είναι τα Windows Mobile και το Palm OS. Τα πρώτα όπως αντιλαμβάνεσαι είναι παιδί της Microsoft ενώ το δεύτερο ήταν μέχρι πριν λίγα χρόνια ο market leader στο χώρο, με ποσοστό πάνω από 75%. Αν ο συγχρονισμός με το Outlook είναι η πρώτη σου προτεραιότητα, τότε θα σου πρότεινα WM. Κάνει sync όλα τα πεδία του Outlook, απρόσκοπτα. Από την άλλη, και οι Palm OS συσκεύες κάνουν απροβλημάτιστο sync με το Outlook, αλλά όχι στον βαθμό που κάνουν τα WM. Όχι πως θα έχεις κανένα πρόβλημα, αλλά αν πχ είσαι από αυτούς που χρησιμοποιούν πάνω από 15 categories, περνάς attendees των meetings κλπ, αυτά δεν τα υποστηρίζει εγγενώς το Palm OS. Υπάρχουν βέβαια 3rd party εφαρμογές που το κάνουν. Από αυτά που έχω γράψει μέχρι τώρα πιθανόν η πλάστιγγα να φαίνεται πως γέρνει προς WM μεριά, αλλά η αλήθεια είναι ότι το Palm OS έχει ένα πολύ δυνατό χαρτί: την απλότητα της χρήσης και την αμεσότητα στην απόκριση των εφαρμογών, καθώς τα WM είναι ολίγον τι bloated για να το πω ευγενικά. Μία εξαιρετική πρόταση για Palm είναι η τωρινή ναυαρχίδα της με οθόνη 320x480, Bluetooth και WiFi και πολύ ωραίο form factor: http://www.expansys.com.gr/p.aspx?i=139849 Προσωπικά έχω αλλάξει αμέτρητα PDA, πέρασα τη φάση που ήθελα το πιο δυνατό, το πιο βαρβάτο, το πιο multimedia capable. Μέχρι που επέστρεψα πάλι στο Palm OS. Για την απλότητα και την ταχύτητά του σε αυτά που μου είναι πραγματικά χρήσιμα. Ο συγχρονισμός με το Outlook για τα ραντεβού μου και τις επαφές μου (όχι όσο τέλειος όσο στα WM), η καταγραφή των προσωπικών οικονομικών μου, και η ανάγνωση ebooks. Από τα WM θα μου λείψει η καλύτερη υποστήριξη του Outlook και των ελληνικών καθώς και το GPS. Αν δεν σε κάλυψα, feel free to ask me more.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.