Προς το περιεχόμενο

Wireless σε Win98

krigas7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ένα δίκτυο δύο PC με Win98 που τους έχω συνδέσει δικτυακά με τον Wireless Router της Sagem μεσω των 5 θυρών Ethernet που έχει ο Router καθώς όσο και αν προσπάθησα wireless καρτα σε Win98 την τρέχει. Ενω το δίκτυο δούλεψε καλά στην πορειά που χρειάστικα να συνδέθώ στο internet o pc1 επικοινώνησε κανονικά με τον router και έχει internet ενώ ο άλλος pc2 οχι. Εκτελώ τις ίδιες ρυθμίσεις. Παρατήρησα πως δεν μου κάνει ping στην ip του router απο τον pc2.

Δημοσ.

kalos irthes sto forum.o enas pou ine 98 kai exei wireless pezei eno o allos den pezei?an einai auto tote isosprovlima me ta protokola isos kati me tin karta .thelei poles dokimes.alla kai win98 den einai oti kalitero :(

Δημοσ.

Έμπλεξα στο στήσιμο μιας υπηρεσίας που είχαν κάτι pc 10ετίας. Format και στήσιμο από την αρχή και κάποια στιγμή είχα και δίκτυο μεταξύ των 2 PC χωρίς πρόβλημα. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε όταν θέλησα να δώσω internet στους δύο Pc. Ίσως φταίει το configuration το router (Sagem της Otenet)

Δημοσ.

Μια πρώτη σκέψη είναι, μήπως δεν έχει ορισθεί Gateway ή DNS, αλλά μάλλον δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Πρώτα, επειδή λες ότι έχεις κάνει τις ίδιες ρυθμίσεις κι ύστερα επειδή -έστω κι έτσι- θα έπρεπε να κάνει ping. :(

Το πρώτο που θα έκανα: Απεγκατάσταση των drivers στο pc2 και επανεγκατάσταση/αναζήτηση ενώ το άλλο pc είναι κλειστό. Κάποιοι drivers για 98, δεν είχαν τη δυνατότητα "χειροκίνητης" ρύθμισης για ad hoc/infrastracture και "κούμπωναν" πάνω στο δίκτυο που έβρισκαν στην πρώτη αναζήτηση. Ισως η κάρτα του pc2 βρήκε σαν "access point" την κάρτα του pc1 και κλείδωσε πάνω της (γι αυτό έχεις και δίκτυο ανάμεσα στα δύο).

Μια δεύτερη πιθανότητα: Αν ο Sagem είναι ασφαλισμένος με WPA, πάλι μπορεί οι παλιοί drivers της κάρτας να μην μπορούν να υποστηρίξουν το συγκεκριμένο πρότυπο. Υπάρχει ένα free utility στο site της Mac Afee που λύνει αυτό το πρόβλημα, αν δεν το βρεις, πες μου να το ψάξω, σίγουρα κάπου το έχω.

Καλή τύχη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...