Προς το περιεχόμενο

Ατάκες που έγραψαν ιστορία παντού

kammenos23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αυτό ειπώθηκε όντως ή είναι του Frank Miller?

Κατα Presfield (Gates of fire) το είχε πει ο Διενικής. Το είχα ακούσει απο όταν ήμουν πιτσιρικάς αλλά δεν ξέρω αν όντως έχει αποδωθεί σε κάποιον συγκεκριμένα

• Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Oι προδότες δεν δικάζονται, εκτελούνται(καπου το άκουσα το παράλλαξα αλλά πάνω κάτω αυτό είναι το νόημα του.)

Εκεί που τραγουδούν οι νεκροκεφαλές εκεί θα ζωντανέψουν τα παλληκάρια( Εζρα Πάουντ )

Η πολλή δουλειά τρώει τον εργάτη

Οι πολλοί εργάτες τρώνε τον αφέντη(στικάκι)

Οι τράπεζες σας κλέβουν και σεις γουστάρετε( σύνθημα σε τοίχους)

Οποιος δεν πολεμάει είναι νεκρός(Μαινχοφ)

Η μεταφορά ξένων εργατών συμβάλλει στη διαιώνιση της σκλαβιάς(Μαρξ)

Οταν έχουμε πόλεμο έχουμε πόλεμο (Νετσάγιεφ)

Η ιδιοκτησία είναι κλοπή (Προυντόν)

Και για το τέλος ένα quiz Σε πους λαούς αναφέρεται ο ποιητής;

Δεν υπάρχει λαός στον κόσμο που να έχει προσφέρει τόσα στην ανθρωπότητα και να έχει κυνηγηθεί τόσο πολύ από ένα λαό που δεν έχει προσφέρει τίποτα σ αυτήν

Δημοσ.

Ατάκα απο την κάκιστη ταινία dodgeball με τον Ben Stiller.

Ο προπονητής τους καταλαβαίνει πως είναι τελείως μάπα ομάδα όταν τους αναλαμβάνει και τους λέει το εξής: "Είστε πιο χρήσιμοι και απο ενα γλειφιτζούρι με γεύση πο****"

Δημοσ.
Δεν υπάρχει λαός στον κόσμο που να έχει προσφέρει τόσα στην ανθρωπότητα και να έχει κυνηγηθεί τόσο πολύ από ένα λαό που δεν έχει προσφέρει τίποτα σ αυτήν

Αν αναφέρεσαι στους Τούρκους πάντως πρέπει να σου πω πως είσαι λάθος. Έχουν εφεύρει το κεμπαμπ.

Δημοσ.

Ε, όποιους και να λέει, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι υπάρχει λαός που δεν έχει προσφέρει τίποτα στην ανθρωπότητα. Κάπου εδώ βέβαια μπαίνει και το ζήτημα "τι ονομάζουμε ανθρωπόητα;" Μήπως είμαι εγώ; Μήπως είναι αυτός; Μήπως είναι κάποιος τρίτος βρε αδερφέ;

Δημοσ.

"Fight Club", η ταινία με τις περισσότερες κορυφαίες ατάκες.

Μερικές σκόρπιες προς υπενθύμιση:

"You're not your job, You're not how much money you have in the bank, You're not the car you drive, You're not your fucking khakis.

You're the all-singing, all-dancing crap of the world".

"I say Never be complete. Stop being berfect. Let's evolve. Let the chips fall where they may".

"You can't get married. I'm a 30yearold boy"

"When people think you're dying, they really listen to you insead of just waiting for their turn to speak"

Επίσης, η ατακα του Chaplin που έχει ο Manuel στην υπογραφή του ακούγεται σπουδαία, αν διευκρινιστεί πρώτα το ύφος. Κυριολεκτικό ή σαρκαστικό; Ειρωνικά έχει περισσότερο νόημα πάντως.

Δημοσ.
Επίσης, η ατακα του Chaplin που έχει ο Manuel στην υπογραφή του ακούγεται σπουδαία, αν διευκρινιστεί πρώτα το ύφος. Κυριολεκτικό ή σαρκαστικό; Ειρωνικά έχει περισσότερο νόημα πάντως.

Να διαφωνήσω, όπως διαφωνεί και ο Chaplin. Δεν είναι ειρωνικό το ύφος και το προτιμώ έτσι ;). Ούτε και βρίσκω πως υπάρχει πιθανότητα να ισχύει το ανάποδο. Ξέρεις κανέναν που να ευτύχησε από τη δυστυχία των άλλων; Εγώ ούτε έναν. Το ανάποδο, συμβαίνει πολλές φορές.

εδιτ: στον παραπάνω συλλογισμό, έκανα την παραδοχή ότι ζωή σημαίνει το να γίνω ευτυχισμένος. Ο Ταρκόφσκι έλεγε ότι η ζωή είναι η αναζήτηση του νοήματος της και όχι η προσπάθεια για να γίνει κανείς ευτυχισμένος. Ακόμα και μ' αυτόν τον ορισμό πάντως, δεν πιστεύω ότι κάποιος που επιδιώκει ή διασκεδάζει με την δυστυχία των άλλων βρίσκεται στο δρόμο της αναζήτησης. Μάλλον "αλλού είναι τα αληθινά και αλλού σκαλίζουνε".

Δημοσ.

συζήτηση στην παρέα για κάποιον γνωστό μας:

-έλα ρε συ, καλό παιδί είναι.

-όλοι καλά παιδιά είναι, οι κακοί είναι στη φυλακή!

Δημοσ.

Κάπου στο Μοναστηράκι επί εποχής έργων του metro, υπήρχε μια σκαλωσιά πάνω από το δεξί πεζοδρόμιο και είχαν γράψει σε μια πρόχειρη ταμπέλα:

Πεζοί

<----

δείχνοντας προς την μεριά του δρόμου.

Ακριβώς από κάτω έβλεπες γραμμένο με κιμωλία:

Ποιητές

---->

Δημοσ.

κορυφαια συνθηματακι παλια σε μια γεφυρα!

να ταν ο υπνος για δουλεια,τα ονειρα αγγαρειες

μωρο μου στο χαμουρεμα να κανω υπερωριες!!!!!!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...