Προς το περιεχόμενο

Windows kai alla leitourgika

PATRINOS06

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βλέπω οτι ένας πολύ σοβαρός λόγος που έχουν τέτοια ανάπτυξη τα pc, είναι και το γεγονός οτι ο κάθε fan μπορεί και κάνει ότι θέλει, βάζει βγάζει hardware κτλ, τον "φτιάχνει" δηλαδή όπως θέλει. Αν είχε ιδέα (ο μέσος χρήστης windows) τι θα μπορούσε να κάνει με το Linux, πιστεύω πως θα ήταν πλέον μονόδρομος για τις περισσότερες εφαρμογές.

Αν πάρουμε έναν ανίδεο χρήστη, και τον βάλουμε σε ένα μηχάνημα με Windows και του πούμε μέσα σε ένα μήνα να μπορεί να κάνει dvd authoring, να κατεβάζει από το internet να ακούει μουσική, να εγκαθιστά και να απεγκαθιστά προγράμματα και να παραμετροποιεί - διαχειρίζεται το σύστημα το πιο πιθανό είναι να μπορέσει να κάνει πολύ λίγα από αυτά τα πράγματα. Το ίδιο ισχύει και για κάποιον που δεν έχει εμπειρία με το Linux. Είναι λογικό στην αρχή να μην ξέρει που πάνε τα τέσσερα, αλλά γι'αυτό δεν ευθύνεται το Linux αλλά η απουσία εμπειρίας και γνώσης πάνω στο λειτουργικό.

Όσο για drivers κτλ είναι χιλιοειπωμένα τα πράγματα.

Δημοσ.

αυτο που επισημαινει ο mpregos σχετικα με το hardware ειναι απολυτα σωστο.δε χρειαζεται να πουληθεις για να κανεις δουλεια σου,και σε αντιθεση με τα MacOS τα Linux ευτυχως τρεχουν σε PC.ποια καινουρια windows θα μπουν στον προ τετραετιας επιτραπεζιο μου και θα πηγαινουν μια χαρα,χωρις εκπτωσεισ στα γραφικα,στα στα.....

αντιθετα σας πληροφορω οτι full διανομη του τελευταιου fedora της redhat τα παει παρα πολυ καλα προσ μεγαλη μου εκπληξη στην αρχη....

ας βελτιωσουν οι κυριοι τους αλγοριθμους τους,ασ μην τα κανουν πλακακια με τις εταιρειεσ hardware για να πληρωνουμε εμεις την τεμπελια τους και την αδιαφορια τους,και φυσικα την ανευθυνοτητα τους..αυτο λεγεται αισχροκερδια

Δημοσ.
μπααα!!!!.....και εγώ νόμιζα οτι ο open source code είναι free...δίνουν τα windows σε iso's σε κανα site κ δεν το ξέρω?????ρε φίλε kastel μην λές γαι τζάμπα κ νομιμο κ μιλάς για windows δεν λέει....ιεροσυλία!!!!!!!δεν νομίζεις;;;

Δεν εννοούσα αποκλειστικά για το λειτουργικό.

Δημοσ.
Γι' αυτό κι εγώ μεταφέρω το επίμαχο post.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ασχολήθηκα με το Linux περισσότερο από 1 μήνα. Στο διάστημα αυτό ούτε drivers για τους εκτυπωτή (Canon i965), scanner (Canon 8000F), TV card (PCTV Pro), DVB card (SkyStar 2) βρήκα. Ακόμα, για πες μου πως μπορώ να συγχρονίσω υποτίτλους, να τους ενσωματώσω στην ταινία και διαφορες άλλες δουλειές στο DVD Authoring. Και το σημαντικότερο όλων πως μπορώ στο Linux ή στο Mac OS να παίξω το αγαπημένο μου Pro Evolution Soccer.

Αν κάποιος φταίει για την έλλειψη οδηγών, σίγουρα δεν είναι το λειτουργικό πάντως, επίσης δεν χρησιμοποιούν όλοι τους υπολογιστές για τον ίδιο λόγο...το ότι δεν μπορείς να παίξεις παιχνίδια με ένα λειτουργικό δεν σημαίνει πως το λειτουργικό είναι κακό ή καλό....

Αν κάποιος μπορέσει να μου λύσει αυτά τα προβλήματα, την επόμενη μέρα θα βγώ στο δρόμο και θα διαδηλώσω εναντίον του θείου Bill. Όλα τ' άλλα περί ασφάλειας, ταχύτητας ή ότι άλλο τέλος πάντως είναι μ@@@@@ες.

...αντιθέτως αυτές οι μ@@@@@ες όπως λες είναι σημαντικές και αν κάποιο λειτουργικό υστερεί ή υπερτερεί σε αυτές τότε μπορεί να θεωρηθεί κακό ή καλό.

Τί να τα κάνω αφού δεν μπορώ να κάνω τις δουλειές που πρέπει. Και μη μου πει κανείς να χρησιμοποιήσω εξομοιωτές, να χρησιμοποιήσω 2 λειτουργικά σε ένα PC ή άλλες π@@@@@ες για να κάνω τα Linux, Windows για να κάνω τη δουλειά μου.

Είναι απλό...μην χρησιμοποιείς Linux...Κανείς δεν σε υποχρεώνει να το χρησιμοποιήσεις, κανείς δεν θα σε κατακρίνει άμα δεν το χρησιμοποιήσεις ή θα σε πει newbie, στο κάτω κάτω έχει περάσει ο καιρός που για να το εγκταταστήσεις έπρεπε να είσαι γκουρού και να ξέρεις απ'έξω irq και I/O range για να παίξουν οι ISA κάρτες. Τώρα όλοι μπορούν να εγκαταστήσουν ένα ubuntu.

Από εκείνη την εποχή δε, υπάρχουν οι αψιμαχίες για το ποιο λειτουργικό είναι το καλύτερο( το δικό μου είναι πιο γρήγορο, το δικό μου έιναι πιο ασφαλές, έχει πιο μεγάλα τέτοια κλπ, κλπ). Ε λοιπόν χέστηκε η Φατμέ στο Γενί Τζαμί.

Δεν νοιάζονται και πολλοί τελικά για το ποιο λειτουργικό είναι καλύτερο, γιατί πρώτον δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα, γιατί για τα windows λέμε ότι έιναι συμβατά με πολλά πράγματα(που δεν είναι χαρακτηριστικό του λειτουργικού) και για το Linux ότι είναι ασφαλές, γρήγορο κλπ,κλπ (που είναι χαρακτηριστικό του λειτουργικού) και δεύτερον γιατί μέρος των χρηστών windows, δεν νοιάζονται που το λειτουργικό τους δεν είναι ασφαλές αρκεί να παίζει fifa και τσόντες (μερικοί δεν κατανοούν την εννοια της ασφάλειας καν) ενώ οι χρήστες του Linux βάζουν ως πρώτο μέλημά τους την ασφάλεια και την παραμετροποίηση, άσχετα αν το 90% δεν ξέρει πως η στάνταρ εγκατάσταση δεν είναι περισσότερο ασφαλής από την αντίστοιχη των windows (ούτε αυτοί καταλαβαίνουν την εννοια της ασφάλειας αλλά δεν μένουν με σταυρωμένα τα χέρια). Όμως αυτό δεν αναιρεί το προηγούμενο, ότι δηλαδή αυτοί που αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν τελικά Linux έχουν διαφορετικές προτεραιότητες από τους χρήστες των Windows (σε αυτό το σημείο να μην ξεχάσω να αναφέρω πως και με Linux παίζεις fifa και βλέπεις τσόντες απροβλημάτιστα)

Για τo Mac OS δεν το συζητώ καλό, χρυσό και άγιο, αλλά αν το θες πρέπει να σκάσεις €3000 και πάνω για να πεις οτι έχεις μηχάνημα αντάξιο του ταλαίπωρου PC σου.

Δεν ξέρω, δεν απαντώ

Και το κυριότερο πότε και τα δύο θα υποστηρίζουν όλες τις συσκευές, προγράμματα και παιχνίδια;

Καλή ερώτηση

Οτι αφορά το τσάμπα και στα Windows μπορείς να κάνεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ (για να μην παρεξηγηθώ).

Αν μιλάς για τα προγράμματα, τα περισσότερα ΔΕΝ είναι δωρεάν και νόμιμα, για το λειτουργικό, δεν το σηζητάω

Δημοσ.

Φίλε ODT αυτά που έγραψα αφορούν προσωπική άποψη και λόγους που μ' έκαναν να παραμείνω στα Windows παρά τις φιλότιμες προσπάθειές μου να ξεκόψω. Δεν προσπαθώ ούτε να την προωθήσω πόσο μάλλον να την επιβάλω.

Το οτι έχουν γίνει βήματα για την καλυτέρευση του Linux κανεις δεν αμφιβάλει αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να μπορέσει ο αρχάριος να χρησιμοποιήσει το Linux.

Δημοσ.

Το οτι έχουν γίνει βήματα για την καλυτέρευση του Linux κανεις δεν αμφιβάλει αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να μπορέσει ο αρχάριος να χρησιμοποιήσει το Linux.

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω ως προς το δεύτερο σκέλος της πρότασής σου φυσικά:)

Δημοσ.
Παιδια εχω στο νεο μου φορητο 2 partition λειτουργικα το ενα εχει τα xp και το αλλο ειναι αδειο και εοχυν διαμροφωθει απο την εταιρεια κατασεκυης του φορητου. Ελεγα εκει να βαλω αργοτερα τα Βιστα αλλα το σκεφτομαι και για λινουξ αλλα απο οτι φαινεται θα χρειαστω βοηθεια. Α, το συστημα το βλεπει σαν 2 σκληρους δισκους.

Είδα κάποια φορητά να έχουν δύο δισκους ο ένας σταθερός και ο άλλος να αναφέρεται σαν αφαιρούμενος. Είναι όντως δύο δίσκοι και το φορητό μπορεί να τους ενώσει σαν ένα, διάβασε τις οδηγίες.

--------------------------------

Εχω ασχοληθεί εκτενώς με Linux και με FreeBSD/PCBSD. Κατέληξα σε αυτά που ξέρουμε όλοι, οτι δεν υπάρχουν πολλά παιχνίδια κάποιοι drivers κλπ. Ο λόγος που χρησιμοποιώ linux (damn small linux) σε ένα Η/Υ είναι για τον βάλω να κατεβάζει πράγματα (ISO, drivers κλπ)

Επίσης είμαι κάθετα αντίθετος στο να βρίσκω και να χρησιμοποιώ σπασμένα πειρατικά προγράματα. Για παράδειγμα η παλιά κάρτα TV καθώς και εγγραφή απο βιντεοκάμερα DV στο Linux γίνονται άριστα. Στα windows θα έπρεπε να παρω σβάρνα τα warez για να βρω κάτι. (πολλοί λένε "σκασίλα μας" και είναι πλήρως αποδεκτό).

Είμαι ενεργό μέλος στo site του PCBSD και έκανα την ελληνική μετάφραση μαζί με ένα άλλο φίλο Έλληνα (Theodore είναι το nickname του εκεί), για ένα και μόνο λόγο: να δώσω σε όσο περισσότερους χρήστες μπορώ τη δυνατότητα επιλογής του λειτουργικού συστήματος.

Σήμερα μπορεί να σας φαίνεται αστείο, όταν όμως αύριο-μεθαύριο πολλοί από εσάς βγείτε στις εταιρίες και έρθουν να σας κάνουν έλεγχο για το λογισμικό θα καταλάβετε τη διαφορά. Ακόμα και για το ταπεινό winzip που εσείς ώς προχωρημένος χρήστης το βάλατε σπασμένο μπορούν να σας κόψουν φέτες.

Πόσο μάλλον όταν κάποιοι θα είναι ελεύθεροι επαγγελματίες. Για αγοράστε windows και office για να δουλέψετε και κολλήστε και κανένα ιό να δούμε. Αν έχετε να παραδώσετε project σε μια μέρα και ο ιός δεν σας αφήνει να κάνετε save ή να τυπώσετε. Τα είδα και άλλαξαν τα μυαλά μου.

Δεν χρησιμοποιώ το PCBSD σε κάποιο υπολογιστή μου ακριβώς για όσους λόγους έχουμε εκθέσει (δεν παίζει το scanner και η κάρτα TV σε εμένα) αλλά συνεχίζω να το στηρίζω για να έχω τη δυνατότητα αργότερα να το δω να παίζει τα πάντα και να στείλω τα windows στα σκουπίδια.

Αυτή είναι η νοοτροπία που βλέπω να διέπει τους περισσότερους κατασταλαγμένους χρήστες υπολογιστών. Προτρέπω ελεύθερα τους πάντες να δοκιμάσουν όσα πιό πολλά λειτουργικά συστήματα μπορούν για να αποκτήσουν εμπειρία ωστε να βγάζουν σωστά αποφάσεις για το μέλλον της πληροφορικής.

Το λογισμικό ανοιχτού κώδικα είναι λοιπόν το μέλλον αν θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι να χρησιμοποιούμε τους υπολογιστές μας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...