PATRINOS06 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 anoixa ayto to thema,ws apotelesma mias syzhthshs pou eixame me ton kaste$.to xerw oti mallon to olo thema einai polysyzhthmeno,me thn eleysh omws twn windows vista,pisteyw oti mporei na xanasyzhththei.elpizw na mhn diagrafei apo kapoion moderator..
kastel Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Γι' αυτό κι εγώ μεταφέρω το επίμαχο post. Η αλήθεια είναι ότι δεν ασχολήθηκα με το Linux περισσότερο από 1 μήνα. Στο διάστημα αυτό ούτε drivers για τους εκτυπωτή (Canon i965), scanner (Canon 8000F), TV card (PCTV Pro), DVB card (SkyStar 2) βρήκα. Ακόμα, για πες μου πως μπορώ να συγχρονίσω υποτίτλους, να τους ενσωματώσω στην ταινία και διαφορες άλλες δουλειές στο DVD Authoring. Και το σημαντικότερο όλων πως μπορώ στο Linux ή στο Mac OS να παίξω το αγαπημένο μου Pro Evolution Soccer. Αν κάποιος μπορέσει να μου λύσει αυτά τα προβλήματα, την επόμενη μέρα θα βγώ στο δρόμο και θα διαδηλώσω εναντίον του θείου Bill. Όλα τ' άλλα περί ασφάλειας, ταχύτητας ή ότι άλλο τέλος πάντως είναι μ@@@@@ες. Τί να τα κάνω αφού δεν μπορώ να κάνω τις δουλειές που πρέπει. Και μη μου πει κανείς να χρησιμοποιήσω εξομοιωτές, να χρησιμοποιήσω 2 λειτουργικά σε ένα PC ή άλλες π@@@@@ες για να κάνω τα Linux, Windows για να κάνω τη δουλειά μου. Για τo Mac OS δεν το συζητώ καλό, χρυσό και άγιο, αλλά αν το θες πρέπει να σκάσεις €3000 και πάνω για να πεις οτι έχεις μηχάνημα αντάξιο του ταλαίπωρου PC σου. Sorry, αν στενοχωρώ κάποιους αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Όλα έχουν τα υπέρ τους αλλά έχουν και τα κατά τους. Πάντα λέμε (κι εγώ μέσα) να μοιάσουν τα Windows στο MacOS στη λειτουργικότητα, την ευκολία, τη δύναμη ή να μοιάσουν τα Windows στo Linux στην ασφάλεια. Πότε όμως τo Linux θα φτάσει τα Windows στο 1 κλικ mode ή πότε θα πάρω Mac με €1000-1500 με τις δυνατότητες των αντίστοιχων PC. Και το κυριότερο πότε και τα δύο θα υποστηρίζουν όλες τις συσκευές, προγράμματα και παιχνίδια; Οτι αφορά το τσάμπα και στα Windows μπορείς να κάνεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ (για να μην παρεξηγηθώ).
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Η αλήθεια είναι ότι δεν ασχολήθηκα με το Linux περισσότερο από 1 μήνα. [...] Για τo Mac OS δεν το συζητώ καλό, χρυσό και άγιο, αλλά αν το θες πρέπει να σκάσεις ?3000 και πάνω για να πεις οτι έχεις μηχάνημα αντάξιο του ταλαίπωρου PC σου. Sorry, αν στενοχωρώ κάποιους αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. [...] Πότε όμως τo Linux θα φτάσει τα Windows στο 1 κλικ mode ή πότε θα πάρω Mac με ?1000-1500 με τις δυνατότητες των αντίστοιχων PC. Και το κυριότερο πότε και τα δύο θα υποστηρίζουν όλες τις συσκευές, προγράμματα και παιχνίδια; [...] Μιλάς για δύο διαφορετικά πράγματα: Δυνατότητες και Λογισμικό. Όσον αφορά τις δυνατότητες στα Macintosh, μάλλον έχεις ασχοληθεί λιγότερο απ' ότι έχεις ασχοληθεί με το Linux. Ίσως και καθόλου. Αυτή τη στιγμή παίρνεις Macintosh με εφάμιλλες των Wintel PC δυνατότητες με 1.200 ευρώ. Λέγεται iMac, ψάξτο. Από λογισμικό: όντως, υπάρχουν πολλά παιχνίδια που δεν έχουν μεταφερθεί στο MacOS. Από λογισμικό όμως, μάλλον κάνεις λάθος. Αν είχες ασχοληθεί, θα το είχες βρει. Είναι κρίμα να λέγονται ανακρίβειες. Δεν έχω σκοπό να αρχίσω flame αλλά αν υποστήριζα τόσο σθεναρά μία άποψη, θα είχα τουλάχιστον ψάξει περισσότερο.
kastel Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Μιλάς για δύο διαφορετικά πράγματα: Δυνατότητες και Λογισμικό. Όσον αφορά τις δυνατότητες στα Macintosh, μάλλον έχεις ασχοληθεί λιγότερο απ' ότι έχεις ασχοληθεί με το Linux. Ίσως και καθόλου. Αυτή τη στιγμή παίρνεις Macintosh με εφάμιλλες των Wintel PC δυνατότητες με 1.200 ευρώ. Λέγεται iMac, ψάξτο. Από λογισμικό: όντως, υπάρχουν πολλά παιχνίδια που δεν έχουν μεταφερθεί στο MacOS. Από λογισμικό όμως, μάλλον κάνεις λάθος. Αν είχες ασχοληθεί, θα το είχες βρει. Είναι κρίμα να λέγονται ανακρίβειες. Δεν έχω σκοπό να αρχίσω flame αλλά αν υποστήριζα τόσο σθεναρά μία άποψη, θα είχα τουλάχιστον ψάξει περισσότερο. Έχεις δίκιο σε όσα λες όντως έχω ασχοληθεί λιγότερο σε σχέση με τα 2 άλλα λειτουργικά. Για μένα το MacOS ανήκει σε άλλη κατηγορία. Ο κύριος λόγος που το ανάφερα αφού για να το κάνω θα πρέπει να πετάξω το υπάρχoν PC μου. Ζητώ συγνώμη για την αναφορά μου σε αυτό το λειτουργικό. Αλλα μένω σταθερός της άποψής μου για το Linux.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Δεν είναι θέμα συγγνώμης, δεν μου έθιξες τη μάνα. Δέχομαι το μειονέκτημα του MacOS (λιγότερα παιχνίδια από τα Windows) αλλά, τουλάχιστον εγώ, θεωρώ ότι είναι το μοναδικό του μειονέκτημα. Η τιμή, στην οποία αναφέρθηκες, ήταν στο παρελθόν απαγορευτική, πλέον έχει πέσει πολύ, στα επίπεδα ενός καλού Wintel PC. Παρ' όλα αυτά, μακάρι να μπορούσα να παίξω το Half Life και το Half Life 2 στον Mac μου...
PATRINOS06 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 koitaxte,exartatai,panta exartatai.diaforetikes anagkes exei o kathenas,diaforetikes gnwseis,diaforetika thelw kai diaforetikes protimhseis.proswpika asxoloume me windows kai mono ap'ta win3.11 ayta me tis 10 disketoules???(an thymamai kala). me linux exw asxolithei ton teleytaio xrono alla eilikrina xerw poli liga.gia na eimai eilikrinhs kai ston epitrapezio kai sto forhto exw winXP SP2 kai Fedora Core 5,alla pio poluy xrhsimopoiw winxp.giati?giati apla den exw diathesei ton katallhlo xrono na asxolithw me linux kai to exw metaniwsei. einai safws kalytera,ap'ta grafika tous mexri thn statherothta kai tis apeires dynatothtes kai thn asfaleia tous.exoun to meionektima na apaitoyn na exeis arketes gnwseis gia na rythmiseis poly apla pragmata,mporei kai thn on board karta hxou,ALLA: 1)yposthrizontai apo xiliades,gkourou twn pc.oti provlhma antimetwpiseis,standar tha yparxei lysh,(apo peira dikh mou kai gnwstwn milaw). 2)den tremeis re gamwto,mhn kollhsei,mhn vgalei blue screen mhn sou kanei epanekinhsh klp.symfwnw oti oson afora thn "diaskedash"ysteroun,den yparxoun paixnidia (pou na yposhrizontai apo antistoixa megales etairies,opws oi etairies pou vgazoun gia win)ligaki ta multimedia ysteroun,alla gia programmatismo,gia servers,gia amesh epikoinwnia me to mhxanhma,alla kai gia eleytheria einai prwta.allwste panepisthmia kai megaloi organismoi UNIX servers xrhsimopoioun,ap'oso xerw... alla gia enan aplo xrhsth pou thelei na akouei 5 mp3,na mpainei net,na vlepei tainioules,videakia kai photo (DEN TO LEW EIRWNIKA) ta windows kala einai.alla mexri ekei....
djapal Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Φίλε πατρινέ greeklish και χωρίς μια παράγραφο.... έλεος ρε συ, θα βγάλουμε τα μάτια μας!!!
PATRINOS06 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 djapal exeis apolyto dikio,diorthwnw,elpizw na einai kalytera twra.an yparxei allh diamartyria tha to grapsw me ellhnika(apo kekthmena taxythta phga se greeklish)
mihalakis Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 @Kastel, συμφωνώ @patrinosso6 συμφωνώ @djapal συμφωνώ...... Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι η κατάσταση με τα linux. Ίσως να μπορείς να κάνεις τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα με αυτά αλλά τα windows για αυτό που πρέπει να κάνουν (ήτοι κυρίως ψυχαγωγία και διασκέδαση, απλότητα στη χρήση,υποστήριξη (με την έννοια της ευκολίας ευρέσεως)) είναι πολύ μπροστά. Τελικά ο καθένας πρέπει να δει τι χρειάζεται και τι τον καλύπτει περισσότερο και ανάλογα να πράττει. Όσον αφορά τη σταθερότητα δεν μπορούμε να παραβλέψουμε οτι τα windows πλέον είναι ένα πάρα πολύ σταθερό σύστημα. ίσως όχι όσο τα linux αλλά είναι έτη φωτός μπροστά σε σχέση με τις παλαιότερες εκδόσεις.
Dangelo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Τί να πεί κανείς... "βίτσιο" του καθενός η επιλογή λειτουργικού... Όπως λέει και ο λαός.. "ΟΠΩΣ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ"! Αυτά...
megas-ARIS Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 ti na to kano to linux???? na kathomai na psaxno drivers kai kanena game tis plakas??? distixos den to stirizoun oi megales eteries oso prepei kai giauto den fteme emeis ..
21century Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Παιδια εχω στο νεο μου φορητο 2 partition λειτουργικα το ενα εχει τα xp και το αλλο ειναι αδειο και εοχυν διαμροφωθει απο την εταιρεια κατασεκυης του φορητου. Ελεγα εκει να βαλω αργοτερα τα Βιστα αλλα το σκεφτομαι και για λινουξ αλλα απο οτι φαινεται θα χρειαστω βοηθεια. Α, το συστημα το βλεπει σαν 2 σκληρους δισκους.
PATRINOS06 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 ρε παιδια καποιος να μιλησει για MacOS?σιγουρα υπαρχουν οι προτιμησεις και τα βιτσια,games+linux=YOKE!!.......υπαρχει βεβαια και το θεμα της ασφαλειας.χιλιες φορες να ξερω οτι θα μου βγει το λαδι να στησω και να δουλεψω linux,παρα να ξερω οτι ανα πασα στιγμη,οταν ειμαι ιντερνετ η μαμα μου M$ θα μπορει να αλωνιζει στο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΤΗΣ,μέσα στο σύστημα το δικο μου.μην γελασει κανεις,big brother is watching...
StavrosD Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Αν θέλετε γνώμες για λειτουργικά ρωτήστε άτομα εκτός Έλλάδας (εκτός από φοιτητές) σε χώρες που τα αντιγραμμένα διώκονται δια ροπάλου. Επειδή αγοράζουν το λειτουργικό, το ψάχνουν και πολλοί παίρνουν Mac ή βάζουν linux αν δεν έχουν οικονομική άνεση. Στην Ελλάδα το λειτουργικό που κυριαρχεί είναι και θα είναι τα Windows, όχι επειδή είναι τέλεια, αλλά επειδή το αντίγραφο πάει σύνεφο, αυτό έχουν οι περισσότεροι γιατί αυτό ξέρουν. Όσοι ασχολούμαστε έχουμε και μια επαφή με linux, αλλά στην επαρχία μέχρι να έρθει το dsl ποιός είχε πρόσβαση στο linux; (μην ακούσω για cd από περιοδικά, γιατί για να βάλει κάποιος Drivers για όλες τις συσκευές που έχει πρέπει να ψάξει στο δίκτυο αρκετά). Στις πόλεις που δεν υπάρχουν φοιτητές δεν υπάρχει και υποστήριξη, διαφορετικά όλο και κάποιος συμφοιτητής θα ήξερε. Εσκεμμένα δεν αναφέρθηκα στις δυνατότητες των λειτουργικών, μόνο στις κοινωνικοοικονομικές διαστάσεις που έχουν καθιερώσει τα windows.
mpregos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Η αλήθεια είναι ότι δεν ασχολήθηκα με το Linux περισσότερο από 1 μήνα. Στο διάστημα αυτό ούτε drivers για τους εκτυπωτή (Canon i965), scanner (Canon 8000F), TV card (PCTV Pro), DVB card (SkyStar 2) βρήκα. Ακόμα, για πες μου πως μπορώ να συγχρονίσω υποτίτλους, να τους ενσωματώσω στην ταινία και διαφορες άλλες δουλειές στο DVD Authoring. Και το σημαντικότερο όλων πως μπορώ στο Linux ή στο Mac OS να παίξω το αγαπημένο μου Pro Evolution Soccer. έχεις δίκιο στους drivers k στα games κανείς δεν μπορεί να σου πεί τίποτα γι'αυτο(..είμαι κ εγώ ένας απο τουσ ταλαιπωρημενους πού έψαχνα drivers να συνδεθω στο ιντερνετ με slackware & internal modem και δεν καταφερε τπτ ώσπου αγορασα εξωτερικο κ ησύχασα!!!!) Όλα τ' άλλα περί ασφάλειας, ταχύτητας ή ότι άλλο τέλος πάντως είναι μ@@@@@ες. Τί να τα κάνω αφού δεν μπορώ να κάνω τις δουλειές που πρέπει. Και μη μου πει κανείς να χρησιμοποιήσω εξομοιωτές, να χρησιμοποιήσω 2 λειτουργικά σε ένα PC ή άλλες π@@@@@ες για να κάνω τα Linux, Windows για να κάνω τη δουλειά μου. αυτό που λές περί ασφάλειας και και και.......δεν νομίζω οτι χρειάζεται απάντηση.Το linux είναι το πιο σταθερό κ ασφαλές λειτουργικο....και όχι μόνο.Και ερωτώ εγω πού έχω ενα Pentium III 667 Mhz me 256 RAM.όταν θά βάλω ADSL θέλω proxy,dhcpd,web,ftp,printer Server και και και.τι θά βάλω πάνω Windows;;;;ποιά τα 98;τα 2000;(τα ΧΠ δεν τα σηκώνει καλά!!!!)...και σχετικά το μηχανημα ειναι καινουριο, στο forum αμα ψάξεις θα δεις χρήστες που έχουν πολύ παλαιοτερα μηχανηματα απο τα δικά μου αρχαία, και δεν τα έχουν πετάξει αλλά τα χρησιμοποιούν με linux. αναλόγως για ποιά δουλεία το θές σε βολέυει το λειτουργικό.για μένα προσωπικά δεν είναι ανταγωνιστές ο πιγκουινος με τα παραθυρα.άλλες δουλείες ο πιγκουϊνος άλλες τα παράθυρα.π.χ παιχνιδια τα παραθυρα, networking ο πιγκουϊνος.... Οτι αφορά το τσάμπα και στα Windows μπορείς να κάνεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ (για να μην παρεξηγηθώ). μπααα!!!!.....και εγώ νόμιζα οτι ο open source code είναι free...δίνουν τα windows σε iso's σε κανα site κ δεν το ξέρω?????ρε φίλε kastel μην λές γαι τζάμπα κ νομιμο κ μιλάς για windows δεν λέει....ιεροσυλία!!!!!!!δεν νομίζεις;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.