Προς το περιεχόμενο

MS Access: Φόρμα να δείχνει μόνο μία εγγραφή

vagpap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Σε μια εφαρμογούλα, έχω φτιάξει μια φόρμα η οποία εμφανίζει τις παραγγελίες που έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα με τα default navigation buttons.

Χρησιμοποιώντας την ίδια φόρμα, από άλλη κλήση, μπορώ να την φέρω σε κατάσταση add.

Θα ήθελα, αν γίνεται, να χρησιμοποιήσω την ίδια φόρμα δείχνοντας όμως μόνο μία εγγραφή, την οποία θα περνάω φαντάζομαι με κάποια παράμετρο από την κλήση της.... Any ideas?

Αν είναι να φτιάξω μια φόρμα αντίστοιχη, με μία μόνο εγγραφή, πως θα περνάω την παράμετρο (primaryID) που με ενδιαφέρει ώστε να τρέχει από πίσω το αντίστοιχο query ώστε να φέρει δεδομένα?

Thanks...

(αν παιδεύεσαι ώρες, συνήθως είναι μπροστά σου, αλλά χρειάζεται ένα δεύτερο ζευγάρι μάτια για να το δει...)

Δημοσ.

Οταν λες την ιδια φορμα δηλαδη πειραζει να ειναι μια πανομοιοτυπη που να κανει αυτο που θες?

Πρωτα θα φτιαξεις ενα query στην access με ολα τα πεδια που θες αλλα στο primaryID θα εχεις συνθηκη με το "like". Δες στο help για το like operator.

Μετα απλως θα φτιαξεις μια φορμα σαν αυτη που εχεις που θα βασιζεται στο νεο σου query και καθε φορα που θα την τρεχεις θα σου βγαζει πεδιο να εισαγεις την παραμετρο.

Ελπιζω να καταλαβα καλα. Μου φανηκε οτι κατι τετοιο ζητας

Δημοσ.

Καλά κατάλαβες, απλά θα μου ήταν ιδιαιτέρως πιο εύκολο αν γινόταν κάτι αντίστοιχο με την ήδη υπάρχουσα φόρμα. Όσο για το LIKE, μιας και το πεδίο είναι primaryID, θα προτιμήσω το = στο where clause. Τη συνθήκη θα την περνάω στη φόρμα από κώδικα στο OnClick ενός component και όχι με το παράθυρο που ζητάει παρέμβαση από το χρήστη.

Ευχαριστώ πάντως

Δημοσ.

Στο OnClick ανοιγεις τη φορμα με DoCmd.OpenForm.

Η τεταρτη παραμετρος της OpenForm ειναι το WhereCondition.

Εκει βαλε ενα where clause που να σου επιστρεφει μονο την εγγραφη που θελεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...