Lucifer Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Πρόστιμο 200.000 ευρώ, υποχρεωτικός εγκλεισμός σε ίδρυμα και 5χρονη ψυχιατρική παρακολούθηση. Για την απόπειρα αυτοκτονίας.
blueviper Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Έχει απαντηθεί αυτό στο παρελθόν σε ανάλογα thread sam sam. Προφανώς το κράτος, πέραν από τη -θεωρητική τουλάχιστον- μέριμνα απέναντι στους πολίτες του, επιδιώκει να μη χρειάζεται να σκάει χρήμα για να σε περιθάλπει, επειδή δεν προνόησες να φορέσεις ζώνη. Χάνει το δημόσιο με άλλα λόγια.
sam sam Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 σιγουρα χανει αν αναλογιστει κανεις μονο την περιθαλψη και τα χρηματα που δεινουν οι αφαλιστικες....αλλα δεν παβει να ειναι παραλογο... {οσο μεγαλωνω βγεπω πολλα παραλογα και τρελενομαι,οχι οτι δεν ημουν απο πριν....}
Mika Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 το να πληρωνω εγω εσυ και ο καθε πολιτης για την περιθαλψη καποιου που λογω βλακειας δε φορουσε ζωνη ειναι παραλογο, οχι το προστιμο (μια χαρα ειναι το τελευταιο)
FilipposMD Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Mε το ίδιο σκεπτικό, γιατί να σε αναγκάζει το κράτος να ασφαλίζεσαι; Τι το νοιάζει αν εσύ αρρωστήσεις και δεν έχεις να πληρώσεις το φάρμακό σου ή αν πεθάνεις από την πείνα, μόλις σταματήσεις να δουλεύεις; Δεν είναι παράλογο, απλώς είναι ένας τρόπος σκέψης. Υπάρχει και ο άλλος, που λέει ότι το κράτος θα έπρεπε να αφήνει τον καθένα να κάνει ό,τι του καπνίσει, όσο βλακώδες κι αν είναι αυτό, αλλά τότε δε θα περιοριζόταν μόνο στα θέματα της ζώνης και του κράνους! Πάντως, αυτό με το σβήσιμο των κλήσεων είναι τρισάθλια κατάσταση. Τι νόημα έχει το πρόστιμο, αν ξέρεις ότι δε θα το πληρώσεις ποτέ; Έλα ντε; Οεο!
blueviper Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Τότε να καταργήσουμε και τις κοινωνίες...τι μας χρειάζονται κι αυτές... Έχω ένα πρόβλημα για κάθε σας λύση, που λέγανε και κάτι άλλα χιπχοπάδικα παληκάρια.
the_end Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 αυτό που ξεχνάτε είναι οτι η ασφάλιση είναι υποχρεωτική. δε χάνει το κράτος, δε χάνουν οι ασφαλιστικές. απλά μειώνεται το κέρδος των ασφαλιστικών. γιατί εμείς έχουμε πληρώσει έτσι κι αλλιώς και προκαταβολικά.
punky Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Αν και όταν είχα μηχανή, ο εξοπλισμός που είχα αγοράσει (κράνος, δερμάτινα) κόστιζε μια περιουσία, συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι δικαίωμα του καθενός αν θα φοράει κράνος ή ζώνη. Με την ίδια λογική, θα πρέπει να τρώνε βρωμόξυλο σαν τον Όλιβερ Τουίστ, οι παχύσαρκοι άμα ζητάνε έξτρα sauce στα Goody's. Ή να σου ζητάνε πρόσφατους δείκτες στις τρανσαμινάσες όταν παραγγέλνεις ποτό σε μπαρ. Κι επιτέλους, είναι και η πρώτη φορά που θα διαφωνήσω με τον blueviper, γιατί δεν χωράμε και οι δύο στο ίδιο σώμα. Στην τελική, δεν γίνεται να ξεπατώνομαι εγώ στη γυμναστική για να έχει αυτός ωραίο σώμα.
Tipos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ: 200-1200 ευρώ (από 83-668 που ισχύει στον τωρινό Κ.Ο.Κ.), αφαίρεση άδειας οδήγησης μέχρι 6 μήνες. Παραβίαση STOP: 700 ευρώ (από 167). Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 700 ευρώ (από 167), αφαίρεση άδειας οδήγησης για δύο μήνες. Αφύλακτη σιδηροδρομική διάβαση: 700 ευρώ (από 167) Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 350 ευρώ (από 83), αφαίρεση άδειας οδήγησης για 10 ημέρες. Μη χρήση κράνους: 350 ευρώ (από 83), αφαίρεση άδειας οδήγησης για 10 ημέρες. Χρήση κινητού στη διάρκεια της οδήγησης: 100 ευρώ (από 33), αφαίρεση άδειας οδήγησης ως 30 ημέρες. Άσκοπη χρήση «μεγάλης» σκάλας φώτων: 20-700 ευρώ (από 17-33). Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα: 200 ευρώ (από 83). Παραβίαση προτεραιότητας: 200 ευρώ (από 83). Στάθμευση σε χώρο για άτομα με ειδικές ανάγκες: 151 ευρώ (από 61,5). Δηλαδή: Αν φύγεις από το "Βοτανικό" σουρωμένος (1200), με αναμμένους προβολείς (700) και περάσεις αέρα-πατέρα τη διασταύρωση Κων/πόλεως-Ιεράς Οδού (3Χ700=2100+200), χωρίς να φοράς ζώνη ή κράνος (350) και μιλάς στο κινητό (100),παρκάρεις για τσιγάρα στο απέναντι περίπτερο (200), στη θέση για ΑΜΕΑ μπροστά στην τράπεζα (151) και σε σταματήσει μπάτσος, συμφέρει να ...τον σκοτώσεις επιτόπου. Η εξαγορά ποινής για ανθρωποκτονία είναι φθηνότερη... !!!! :-D
blueviper Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Κι επιτέλους, είναι και η πρώτη φορά που θα διαφωνήσω με τον blueviper, γιατί δεν χωράμε και οι δύο στο ίδιο σώμα. Στην τελική, δεν γίνεται να ξεπατώνομαι εγώ στη γυμναστική για να έχει αυτός ωραίο σώμα. Επίτηδες διαφώνησα, για να γλυτώσω από το στίγμα της ταύτισης! ...μέχρι δύο παίρνει το σύστημα, στο τρίο θα κλατάρω!
punky Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Επίτηδες διαφώνησα, για να γλυτώσω από το στίγμα της ταύτισης! ...μέχρι δύο παίρνει το σύστημα, στο τρίο θα κλατάρω! Ειδικά αυτές τις μέρες δεν σε συμφέρει καθόλου. Έχω πάθει ψύξη, θλάση στους κοιλιακούς και χθες το βράδυ με δάγκωσε ένα σκυλί στη γάμπα. * Ελπίζω να μην έχω κυρώσεις από το νόμο, που δεν με προσέχω αρκετά. * φήμες που ισχυρίζονται ότι ήταν moderator σε γνωστό φόρουμ, ελέγχονται ως ανακριβείς.
Tenshi Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Προσωπικά δέν με απασχολεί αν κάποιος δέν θέλει να φοράει ζώνη ή κράνος κάθε φορά που βγαίνει στους δρόμους.Δικαίωμά του είναι να παίξει την ζωή του κορωνα γράμματα και αν πέσει/τρακάρει και σκοτωθεί, μια έρμη μάνα θα τον/την κλαίει.Άλλος ένας θάνατος στους Ελληνικούς δρόμους,κατι που πλέον δέν είναι άξιο αναφοράς ούτε στις ειδήσεις ,εκτός και αν γινεί κανα full-carnage σκηνικό. Παρ'όλα αυτά συμφωνώ απόλυτα στις αυξήσεις των προστίμων...γιατι πολύ απλά θα σφίξουν μερικοί πώλοι (sic).To οτι θέλει κάποιος να διασκεδάσει και να γίνει ντίρλα δέν μου λέει τίποτα.Το θέμα είναι τι γίνεται αν ένα τέτοιο άτομο πιάσει τιμόνι και φύγει αέρα πατέρα.Εγω-εσύ-ο οποιοσδήποτε τι φταίει να γυρίσει σπίτι του κασσελάτος;Οχι 1200 ευρώ,στο εκτελεστικό απόσπασμα θα πρέπει να τους πάνε!Το ίδιο ισχύει για το κάθε καγκούρι που κάνει σφίνες και διάφορα άλλα τρελά και ωραία.Γιατί κακά τα ψέματα,όλοι όταν τρώμε την κλήση μας τσούζει,αλλα την ξανακάνουμε την κουτσουκέλα μας,λέμε "Δε βαριέσαι 80 ευρώ είναι"...τώρα που θα τρώμε ΚΛΙΣΜΑ κανονικό, ήτι ένα μισθό/μαλακία σίγουρα πολλοί θα το ξανασκευτούν.Και δέν είναι μόνο το θέμα τις ανεγκέφαλής οδήγησης,μιλάμε για ενα ολόκληρο φάσμα απο καφρίλες που κάνουν οι Έλληνες οδηγοί, απο το απλό διπλόπαρκάρισμα και το πάω-ανάποδα-στο-στενό-επειδή-είναι-πιο-κοντα-το σπίτι-μου-απο-δω-και-στα-@@-ολα,μέχρι τις πιο σοβαρές παραβάσεις.
Lucifer Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Προσωπικά θα ήθελα αυτός με τον οποίο θα τρακάρω να φοράει ζώνη. Δείτε το από αυτή τη σκοπιά και θα καταλάβετε ποιόν άλλο βλάπτετε αν δεν την φοράτε.
Forensick Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Προσωπικά θα ήθελα αυτός με τον οποίο θα τρακάρω να φοράει ζώνη.Δείτε το από αυτή τη σκοπιά και θα καταλάβετε ποιόν άλλο βλάπτετε αν δεν την φοράτε. αυτο ακριβως ηθελα να πω. και πες παει στο διαολο αν φταις εσυ.εκανες μαλακια. αν ομως δεν φταις εσυ, πεσει ο αλλος πανω σου και παθει κατι αυτος, ενω εσυ δεν εφταιγες, τοτε να δουμε πως θα ειναι....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.