Προς το περιεχόμενο

Κλήσεις Τροχαίας

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά με έγραψαν για παράνομο παρκαρισμα 65,5 ευρώ, δεν είναι υπερβολικό το ποσό; Με έχουν ξαναγράψει αλλά ποτέ τόσο πολύ.

Ελπίζω να καταφέρω να την σβήσω :evil:

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

o αλογοσκουφης ειπε πρεπει να παμε καπω απο 3%....απο που λες να τα βγαλουν?να τα βαλουν απο την τσεπη τους λιγο δυσκολο...εμεις οι παρανομοι πολιτες θα την πληρωσουμε παλι! μηπως ειναι τοσο υψηλο λογο του καινουριου νομοσχεδιου,γιατι κατι λεγανε για τρελα ποσα...

Δημοσ.

Ασχέτως αν όντως τα πρόστιμα χρησιμοποιούνται από το κράτος για εισπρακτικούς λόγους, και μικρά είναι, κατά τη γνώμη μου. Απ'τη στιγμή που δεν υπάρχει παιδεία στους Έλληνες οδηγούς, ο φόβος είναι ο μόνος τρόπος να τους κρατήσει κανείς μέσα στα όρια του νόμου. Ξέρω τώρα, θα αρχίσουν να γράφουν διάφοροι "και πού να το παρκάρω, αφού δεν έχει χώρο" κτλ. Να μην το πάρεις, φίλε, αν δεν είσαι σίγουρος ότι θα βρεις να το αφήσεις. Το δικαίωμα στο παρκάρισμα του Ι.Χ. δεν ήταν ανάμεσα στη λίστα με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την τελευταία φορά που κοίταξα.

Δημοσ.

Τώρα τελευταία ρε c Fan, όλο παράπονα είσαι...μία ο ΟΤΕ, μία η Τροχαία, αύριο τι; Κι ήθελες να με πείσεις πως δεν έχουμε τα χάλια μας.

Μήπως έλειπες καιρό στο εξωτερικό και ξέχασες το μέγεθος των πατροπαράδοτων, γηγενών παθογενειών που μας ταλανίζουν σε επίπεδο δημοσίου;

Αν θυμάμαι καλά, σε αυτά τα επίπεδα είναι πάντως. Και να λες κι ευτυχώς που υπάγεσαι στα παρόντα πρόστιμα κι όχι σε αυτά που πρόκειται να επιβληθούν: (αντιγράφω από το 4Troxoi.gr)

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

• Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ: 200-1200 ευρώ (από 83-668 που ισχύει στον τωρινό Κ.Ο.Κ.), αφαίρεση άδειας οδήγησης μέχρι 6 μήνες.
  • Παραβίαση STOP: 700 ευρώ (από 167).
  • Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 700 ευρώ (από 167), αφαίρεση άδειας οδήγησης για δύο μήνες.
  • Αφύλακτη σιδηροδρομική διάβαση: 700 ευρώ (από 167)
  • Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 350 ευρώ (από 83), αφαίρεση άδειας οδήγησης για 10 ημέρες.
  • Μη χρήση κράνους: 350 ευρώ (από 83), αφαίρεση άδειας οδήγησης για 10 ημέρες.
  • Χρήση κινητού στη διάρκεια της οδήγησης: 100 ευρώ (από 33), αφαίρεση άδειας οδήγησης ως 30 ημέρες.
  • Άσκοπη χρήση «μεγάλης» σκάλας φώτων: 20-700 ευρώ (από 17-33).
  • Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα: 200 ευρώ (από 83).
  • Παραβίαση προτεραιότητας: 200 ευρώ (από 83).
  • Στάθμευση σε χώρο για άτομα με ειδικές ανάγκες: 151 ευρώ (από 61,5).

Γιατί όμως να τη σβήσεις; Έφταιξες; Αν ναι, να κάνεις το καθήκον σου απέναντι στο νόμο, για να πάει κι ο τόπος που αγαπάς μπροστά! :)

Δημοσ.

Το καλοκαίρι είχα φάει για κράνο 83€,έμαθα πριν κανα μήνα ότί πήγε 300!

Ευτιχώς τν σβήσαμε και πήγα διακοπές!

Δημοσ.

Τα 65 για το παρκάρισμα δεν τα θεωρώ υπερβολικά.

Τα καινούργια 700άρια τα θεωρώ πολύ υπερβολικά. Είναι σαν να σου λένε εντάξει αφού θα τη σβήσεις γιατί να μην τη βάλουμε 700? Η θα γίνει το άλλο.. ΘΑ λαδώνουμε 100-200 για να γλιτώσουμε τα 700.. Ρε δεν πάμε καλά..

Προσωπικά δεν έχω φάει κλήση.. Και είμαι γενικά προσεκτικός όχι για να μην τρώω κλήσεις αλλά για την ακεραιότητα μου.. Αυτό αν είχε κατα νου ο έλληνας θα είμασταν πολύ πιο μπροστά στην οδική συμπεριφορά μας..

Δημοσ.

μόνο που η παραβίαση stop,ερυθρού σηματοδότη και των άλλων 700αριών δεν έχει καμία σχεση με την ακεραιότητα. κανενός την ακεραιότητα.

για το παράνομο παρκάρισμα,μμμ, μάλλον νορμάλ είναι η τιμή. αλλά δυστυχώς οι κλήσεις για το παρκάρισμα συνήθως δεν έχουν σκοπό ούτε να διευκολύνουν την κυκλοφορία, ούτε να προστατέψουν συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες(α.μ.ε.α.).

Δημοσ.

καλο-καλο! αλλα λογικο, γιατι δεν ηξεραν αν ειναι δικο σου η οχι. δεν μου φαινεται να ειχες προβλημα να την σβησεις(με νομιμο τροπο), γιατι θα ηταν παρανοικο να την πληρωσεις.

Δημοσ.

Την εσβησα αλλα ειχε διαδικασια μεγαλη! Παντως ηταν λιγοο φρικη οταν το δα! Η πλακα ειναι οτι αρχικα οταν τους το πα μου παν δεν εχει να κανει, παρανομησατε, ο νομος δεν λεει οτι αν ειναι δικο σας το γκαραζ δεν ειστε παρανομος! Κι οντως δεν οριζει κατι τετοιο ο νομος! Δηλαδη κανονικα πληρωνω και με τον νομο. lol

Δημοσ.

λογικά έχεις άδεια να παρκάρεις μέσα στο γκαράζ, και όχι να καταλαμβάνεις το χώρο της εισόδου.. τώρα βέβαια, δικό σου ήταν, δεν ενοχλούσες και κανέναν...

Δημοσ.

στην γερμανία τρως τα 65-100-200 ή όσα είναι και λες και ευχαριστώ.

όλοι ξέρουμε οτι το ελλαδιστάν δεν έχει χώρους στάθμευσης, όλοι ξέρουμε ότι όλοι πάνε όπου πάνε με το αυτοκινητό τους, όλοι ξέρουμε ότι κάποιες περιοχές είναι φίσκα αλλά και πάλι πάμε με το ΙΧ αντί να πάρουμε ένα ταξί ή συγκοινωνία. τελικά παρκάρουμε παράνομα, τρώμε την 65αρα και γκρινιάζουμε και απο πάνω.

Δημοσ.

Εγώ έμαθα πάντως ότι ταρίφες πήραν τηλέφωνο και έγραψαν όλα τα αυτοκίνητα που είχαν παρκάρει κοντά στην πιάτσα ταξί. Και να φανταστείς ότι εκεί που είχα εγώ παρκαρισμένο δεν ενοχλούσε κανέναν.

Και άλλους που ρώτησα μου είπαν ότι 65,5 είναι το μάξιμουμ που γράφουν για παρκάρισμα. Δεν μπορώ να καταλάβω δεν υπαρχει στάνταρ τιμή;

Δημοσ.
[*]Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 350 ευρώ (από 83), αφαίρεση άδειας οδήγησης για 10 ημέρες.

[*]Μη χρήση κράνους: 350 ευρώ (από 83), αφαίρεση άδειας οδήγησης για 10 ημέρες.

παντος αυτο για την ζωνη ειναι υπερβολικο και κατα την γνωμη μου "παρανομο". δεν μπορο να καταλαβω γιατι να πληρωσω προστιμο αν δεν βαζω ζωνη? να με γραψουν για το παρκαρισμα (ειτε υπαρχουν κενες ειτε οχι θεσεις) να με γραψουν για την ταχυτητα που εχω αναπτυξει να συμφονω...αλλα οχι για την ζωνη...τι τους νοιαζει αν εγω ειμαι μαλακας και δεν καταλαβενω το καλο μου....

ειναι κατι σαν να πηγαινεις να αυτοκτονισεις περνοντας ποντικοφαρμακο, να παρεις μικρη δοση, να ζησεις και μετα να σε τρεχουν στα δικαστηρια και να σε καταδικαζουν.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...