Προς το περιεχόμενο

P5B "vanilla" + SuperTalent DDR2/800

vask

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

έχω φάει 2 μέρες από τη ζωή μου αλλά το P5B (non-deluxe) ΔΕΝ κάνει post ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Του φόρεσα το τελευταίο bios (0701) αλλά και πάλι το mb όταν του φοράω τις SuperTalent T800UX2GC4 (*αμώ τα 330 ευρώ μου *αμώ...) δεν κάνει post.

To manual του mb λέει ότι είναι ασύμβατο με double sided dimmaκια.....

και όμως στο net βρίσκω ότι τα dimmakia μου είναι ok με την P5B-deluxe ......... δεν βρίσκω τίποτα για την σκέτη.

Βοήθεια παιδιά.... Core2 6600 + 1900xt λειτουργώ με 512ΜΒ ddr2/533 TwinMos :(

Να αλλάξω μνήμες (ελπίζω να τις παίρνει πίσω το πλαίσιο....) ή motherboard??

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

xmmm sto plaisio fernei dio kitakia ton 2gb. To ena afto pou pires esi pou einai kalitero se themata overclocking logo xronismon kai allo ena, pou stoixizei kamia 30aria euro ligotero. Ego tha sou lega to mobo na to kratiseis giati einai arketa kalo. Dokimase kai me to allo kitaki kai an de sou kanei afto sto finale, dokimase me tis 800ares tis transcend. An exei apodeiksi agoras kai artia siskevasia de tha arnithoun na stin allaksoun.

Δημοσ.

το ότι παίζει με το "φτηνό" (lol) kit, πώς μπορούμε να το επιβεβαώσουμε?...

ευχαριστώ πολύ παιδιά

Δημοσ.

Παιδιά είμαι σε μεγάλο δίλλημα... μάλλον motherboard θα αλλάξω γιατί οι μνήμες είναι πάρα πολύ καλές σύμφωνα με αυτά που διαβάζω.

Υπάρχει κανείς με gigabyte motherboard (965 chipset) που να λειτουργεί τις συγκεκριμένες μνήμες?

Δημοσ.

vask, επειδή με ενδιαφέρει άμεσα η αγορά της Gigabyte 965P DS4 μέσα στο επόμενο 2μηνο, έχεις την καλοσύνη να ενημερώσεις το thread με ενδεχόμενες εξελίξεις πάνω στο θέμα?

Δημοσ.

φυσικά και θα ενημερώσω. Το θέμα είναι ότι την έχω πατήσει άσχημα. Αν αγοράσω και άλλο motherboard και έχω πάλι το ίδιο πρόβλημα θα την ακούσω...

Διαβάζω στο net ότι και τα gigabyte με 965 έχουν προβλήματα ασυμβατότητας.....

... και νόμιζα ότι τέτοια προβλήματα ήταν πλέον ιστορία ( <1998 ) :(

Δημοσ.
me allagi de nomizo na'xeis prob sto plaisio. arkei opos eipe k o seventh na einai ok i syskevasia. ap'oso thymamai me to "ftino(280E :P ) kit tis supertalent epaize kanonika i mitriki sou ;)

280 eixe palia palikari;) tora exei 299. Genika oles oi mnimes se ola ta katastimata, oxi mono plaisio piran tin aniousa.

Δημοσ.

Τελικά ζήτησα αλλαγή με τις Jetram 512MB DDR2 DIMM PC2 5400-667 (x4). Ελπίζω να μην έχω πάλι πρόβλημα......

Δημοσ.

Είναι πολύ απλό γιατί δεν παίζει...

Οι SuperTalent που πήρες θέλουν 2,2V ,ενώ η μητρική σου δίνει 1,8V default και 2,1V max αν πειράξεις το BIOS.

Δημοσ.

μπα.. το double sided (128Mx16) την ενοχλεί... οι supertalent οι συγκεκριμένες για να δουλέψουν 800Mhz 4/4/3/8 θέλουν 2.2V. Εγώ ρύθμιζα (χειροκίνητα) το bios 533ΜΗz 5/5/5/15 στα 2.1V (!!!) και πάλι δεν έκανε ούτε post.

Άσε που βρήκα μέχρι και review τις συγκεκριμένες, να τις δοκιμάζουν στα 1.9V 800MHz 4/4/3/8 και να δουλεύουν!!!... για overclock ανέβηκαν στα 2.0V.

άσε... ακόμα τις κλαίω... κρίμα

Δημοσ.

exo to matherboard p5n32-sli-se deluxe me intel core 2 duo 6600 kai mnimes 2 supertalent 800Mhz alla vlepo oti trexei sta 667 kai oti den einai typou pc2-6400 alla pcs-5300.. ti kano se afti ti priptosi..

me ektimisi,

Vassilis

Δημοσ.

ρύθμισε τις χειροκίνητα στο bios με τις τιμές που σου δίνει ο κατασκευαστής για τις μνήμες.

Υποτίθεται ότι για λόγους συμβατότητας (εδώ γελάμε) τις ρυθμίζουν πιο χαμηλά για αυτόματη ρύθμιση.

Δημοσ.

parsifal:

Αύριο περιμένω Gigabyte 965P-DS4 + Conroe 6400 + 2x1GB Suppertalent 6400C4, οπότε θα ενημερώσω και εγώ τι παίζει.... Ο Θεός βοηθός που λένε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...