AntonyPath25 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 παιδια καλησπερα ειναι το πρωτο μου post εδω !! Το προβλημα μου ειναι οτι εχω 1 Pc με 2 σκληρους Ο ενας © Exei windows kai ena partition me diafora αρχεια. Το προβλημα ειναι οτι θελω να κανω και στον αλλον ακριβως το ιδιο ενα partition με windows kai ενα με αρχεια και οταν τον ανοιγω να με ρωταει με πιο απο τα 2 windows να ξεκιναει. εκανα μια δοκιμη εβαλα και στον αλον windows ολα καλα. Το προβλημα ειναι οτι οταν ειναι συνδεμενοι και οι δυο σκληροι το pc ξεκιναει παντα με τον c !!Στο my computer βλεπει και τον αλλον με τα δευτερα windows και το partition. Tωρα οταν βαζω μονο του τον σκληρο με τα δευτερα windows δουλευει και αυτος κανονικα αλα μονο οταν ειναι μονος του !!!!!! Πως θα γινει να με ρωταει με ποιον απο τους δυο να ξεκιναει Α !!! ξεχασα να σας πω οτι τα windows ειναι xp pro sp2 eng δοκιμασα να βαλω στον δευτερο σκληρο παλι xp pro sp2 eng αλα διαφορετικη εκδοση με διαφορετικο cd key αλα τπτ !!!! Αυτα τα λιγα Thanx προκαταβολικα !!!
geovard Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Κατ αρχήν καλώς ήρθες Λοιπόν πήγαινε START-RUN καί πληκτρολόγησε αυτό C:\Boot.ini καί πάτα OK Ανοίγει έτσι το αρχείο όπου θα πρέπει να φαίνονται καταχωρημένες καί οι δυό εγκαταστάσεις των windows σου. Σίγουρα η μιά δεν υπάρχει εκεί καί πρέπει να την προσθέσεις εσύ.Γι αυτό δεν σού δίνει τις δύο επιλογές πού θέλεις κατά την εκκίνηση.Αν μπορείς ανέβασε το αρχείο γιά να δούμε τι γράφει να σε καθοδηγήσουμε τι ακριβώς να γράψεις εκεί γιατί θέλει προσοχή όταν τροποποιείς το αρχείο boot.ini Ανέβασε λοιπόν μιά φωτο τού αρχείου καί τα λέμε.... Ή αν βαριέσαι να στέλνεις φωτο γράψε μας τι ακριβώς βλέπεις ανοίγοντας το αρχείο. Γράφει μήπως το παρακάτω?Υποθέτω πως όχι.Αν δεν το γράφει κάντο copy paste καί μην πειράξεις τίποτα άλλο. >[color="Red"]multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional 1" /noexecute=optin /fastdetect[/color] edit: Υποθέτω ότι αφού η πρώτη εγκατάσταση είναι στο rdisk(0) η άλλη πού θες να προσθέσεις θα είναι στο rdisk(1).Αλλά γιά σιγουριά πες μου τι γράφει.
PeTr2oS Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Καλός ήρθες φίλε μου καταρχάς. Κατά δεύτερον το πρόβλημα σου είναι ότι όταν κάνεις εγκατάσταση τα windows στον δεύτερο σκληρό σου δεν συνδέει τον πρώτο απʼ ότι κατάλαβα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο boot loader να μην φορτώνει ότι έχει δύο λειτουργικά Η λύση είναι να κάνεις εγκατάσταση στον σκληρό που θες έχοντας και τον άλλο συνδεδεμένο έτσι ώστε να το διαβάσει σαν λειτουργικό και να τρέχει στον boot loader
geovard Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Καλός ήρθες φίλε μου καταρχάς.Κατά δεύτερον το πρόβλημα σου είναι ότι όταν κάνεις εγκατάσταση τα windows στον δεύτερο σκληρό σου δεν συνδέει τον πρώτο απʼ ότι κατάλαβα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο boot loader να μην φορτώνει ότι έχει δύο λειτουργικά Η λύση είναι να κάνεις εγκατάσταση στον σκληρό που θες έχοντας και τον άλλο συνδεδεμένο έτσι ώστε να το διαβάσει σαν λειτουργικό και να τρέχει στον boot loader Μα γιά να γλυτώσει εκ νέου εγκατάσταση ο μόνος τρόπος είναι να περάσει manual την καταχώρηση.Το έχω κάνει αρκετές φορές.Δεν χρειάζεται να μπεί στο κόπο γιά νέα εγκατάσταση.Ας μού πεί τι λέει μέσα το αρχείο boot.ini καί εγώ θα τού πω με βεβαιότητα τι να γράψει ώστε να δεί καί τις δύο εγκαταστάσεις στο boot.
AntonyPath25 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Mou βγαζει αυτο το μνμ σε μαυρη οθωνη: Βοοt failure Reboot and select Proper Boot Device or Insert Boot Media in selected Boot device Press Any key when ready παταω κουμπι και παλι το ιδιο και ξανα .........
geovard Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 πΤο προβλημα ειναι οτι οταν ειναι συνδεμενοι και οι δυο σκληροι το pc ξεκιναει παντα με τον c !!Στο my computer βλεπει και τον αλλον με τα δευτερα windows και το partition. Φίλε μου τι έχεις κάνει μόνο εσύ ξέρεις.Λοιπόν σύνδεσε καί τούς δύο δίσκους σου πάνω αφού λες ότι ξεκινά πάντα με τον C. Αν απότυγχάνει να ξεκινήσει πήγαινε στο bios καί άλλαξε το δίσκο εκκίνησης.Άμα τελικά μπείς στα windows κάνε αυτά πού σού είπα πιό πάνω. Τι έχεις κάνει καί τώρα δεν ξεκινά ο υπολογιστής?Δεν λες καί καμμιά λεπτομέρεια ώστε να σε βοηθήσουμε.Μη βαριέσαι να γράψεις δυό λόγια παραπάνω.
AntonyPath25 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 ακυρο το τελευταιο post ekana vlakeia me ta jumperakia ola ok kai xanagirname sto palio provlima egrapsa:C:\Boot.ini kai mou vgazei : [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
geovard Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 ακυρο το τελευταιο post ekana vlakeia me ta jumperakia ola ok kai xanagirname sto palio provlima egrapsa:C:\Boot.ini kai mou vgazei : [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect Όπως το φανταζόμουν λοιπόν.Πρόσθεσε εσύ τώρα το παρακάτω, συνεχόμενα απ ότι γράφει εκεί.Μην πειράξεις τίποτα άλλο.Κάντο με αντιγραφή καί επικόλληση ώστε να μην κάνεις κάποιο λάθος στην πληκτρολόγηση.Μην ξεχάσεις να αποθηκεύσεις μετά, τις αλλαγές στο αρχείο. multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional 1" /noexecute=optin /fastdetect Καί ξαναστείλε μήνυμα. Αν δεν δουλέψει καί αυτό το πολύ πολύ να αλλάξεις το 1 σε 2 εκεί πού λέει partition(1)
AntonyPath25 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Εισαι μεγαλος !!!!!!!!!!!!!!!!! Ολα Οκ μονο που εγω νομιζα οτι θα φτανει στο σημειο που ειναι μπλε η οθωνη και εχει εικονακι και διπλα το ονομα που εχεις δωσει. Αυτο με ρωταει σε μαυρη οθωνη Χp Professional Χp Professional 1 αλα ολα δουλευουν Οκ thanx Trelle !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (εχω κανει αλο ενα ποστ http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=163591 αν εχεις καμια ιδεα )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.