kastel Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Έχω μια Audigy 2 ZS και την έχω συνδέσει με το home cinema (Yamaha RXV-1200) μεσω της ψυφιακής εξόδου (SPDIF) το πρόβλημά μου είναι οτι ο ήχος που πέρνω από τα ηχεία είναι δικάναλος, μέχρι και στο test ηχείων ο ήχος βγαίνει μόνο από τα main speakers. Τί να κάνω;
stm00192 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Αμα αυτο που θελεις να ακουσεις δεν έχει πολυκαναλο ήχο Dolby Digital ή DTS (π.χ. ταινιες) από την ψηφιακη έξοδο θα παιρνεις ΜΟΝΟ στερεοφωνικό ήχο! Αμα τώρα θες πολυκαναλο ήχο που προερχεται απο ΕΑΧ ή γένικα απο software αναλυση σε πολλα καναλια απο την καρτα ήχου πρέπει να συνδέσεις τον ενισχυτή και με τις αναλογικές εξόδους της καρτας!
kastel Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Αυτό που θέλω είναι να βάλω στο DVD Recorder του PC μια ταινία με ήχο DD 5.1 EX ή DTS και να το ακούσω από τα ηχεία του home cinema. Πως θα γίνει αυτό;
stm00192 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Πρέπει να επιλέξεις απο το πρόγραμμα που παιζεις τα DVD (π.χ. WinDVD) να χρησιμοποιεί την spdif έξοδο για έξοδο ήχου!
palawiaris Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Μήπως και στις ρυθμίσεις της κάρτας πρέπει να σημειώσεις και το SPDIF? Μία εικόνα πως το είχα παλιά Και φυσικά στον player να δώσεις SPDIF
kastel Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Παιδιά τα έχω κάνει όλα αυτά. Και από PowerDVD (αυτό χρησιμοποιώ) και από το Decoder Options έδωσα SPDIF αλλά τίποτα μου φαίνεται θα καταφύγω στην αναλογική έξοδο (και μόνο που σκέφτομαι τόσα καλώδια, άστα να πάνε)
vagpap Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Επειδή τα περισσότερα μοντέλα Audigy έχουν "φιμωμένη" DigitalOut που δίνει σήμα PCM 2.0 και όχι κανονικά DD/DTS, υπάρχει περίπτωση να έχεις πέσει σε τέτοια και να δίνει μόνο στερεοφωνικό σήμα... Στα specs που κοίταξα, δεν μπορώ να βρω το μοντέλο σου για να σου πω συγκεκριμένα, αλλά ρίξε μια ματιά στο ηλεκτρονικό manual, για καμία υποσημείωση που να το αναφέρει αυτό (παρόμοιο πρόβλημα είχα με μια Live5.1 Digital που τελικά ήταν περιορισμός της κάρτας το 2.0 ψηφιακό σήμα). Επίσης, ρίξε μια ματιά εδώ. Κάτι αναφέρει ότι το 5.1 δουλεύει μόνο αν συνδεθούν ψηφιακά ηχεία Creative και όχι οποιοσδήποτε δέκτης ψηφιακού σήματος.
kastel Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Σ' ευχαριστώ vagpap, Δευτέρα πρωΐ πάω να πάρω καλώδιο για να δοκιμάσω από αναλογικές εξόδους και βλέπουμε.
bend Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Περίμενε μην βιάζεσαι. Πρώτα πήγαινε start> All programs > Creative > Sound Blaster Audigy 2 ZS > Creative AudioHQ > Device Controls και στο tab decoder τίκαρε SPDIF Passthrough. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι ο ενισχυτής που έχεις θα αναλάβει και μπορεί να κάνει αυτός την αποκωδικοποίηση του σήματος.
kastel Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Περίμενε μην βιάζεσαι.Πρώτα πήγαινε start> All programs > Creative > Sound Blaster Audigy 2 ZS > Creative AudioHQ > Device Controls και στο tab decoder τίκαρε SPDIF Passthrough. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι ο ενισχυτής που έχεις θα αναλάβει και μπορεί να κάνει αυτός την αποκωδικοποίηση του σήματος. Το έχω κάνει ήδη φίλε αλλά τίποτα.
dwarves Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 se poia eisodo to exeis valei ston enisxyth sou??
dwarves Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 kanonika tha eprepe na sou paizei.... o enisxyths sou exei input mode? na dialsekseis oti ginetai me coaxial tropo?? efoson sou stelnei vevaia shma...kati den paei kala me thn audigy... dokimases ektos apo windvd allo progy? powerdvd? wmp?
kastel Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!! Βρήκα τι έφταιγε. Το πρόβλημα δεν ήταν ούτε η κάρτα ήχου, ούτε το PowerDVD, ούτε ο ενισχυτής. Το πρόβλημα τελικά ήταν το AC3Filter (δεν μου είχε πάει τα μυαλό σε αυτό). Στο output είχε 2.0 channels αντί για 3/2+SW 5.1 channels και ξετσεκαρισμένο το Use SPDIF. Σας ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον και ελπίζω η λύση του προβλήματός μου να βοηθήσει κι άλλους με παρόμοιο πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.