Προς το περιεχόμενο

Ποιός ήταν ο πρώτος σας υπολογιστής?

panraf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Amstrad 6128 με Color Monitor.

Δουλεύει ακόμα σαν καινούργιος και κυρίως σήμερα εκτελεί χρέη τηλεόρασης. Ναι! Είχα αγοράσει και TV-Tuner για αυτόν! ;)

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Amiga 500 (έτος 1989)

Amstrad 6128 με Color Monitor.

Δουλεύει ακόμα σαν καινούργιος και κυρίως σήμερα εκτελεί χρέη τηλεόρασης. Ναι! Είχα αγοράσει και TV-Tuner για αυτόν! ;)

Τι μου θύμισες. Και εγώ την οθόνη της amiga την είχα κάνει τηλεόραση με ένα tuner ελληνικής κατασκευής.

Τα έχω ακόμα μέσα στο ντουλάπι....

• Members
Δημοσ.

Πρόσφατος κι ο δικός μου (1998.): Pentium II 350, 32MB RAM, 6,4 GB HDD KAI modem (στην αρχή έκανα τον δύσκολο - άσχετος βλέπετε - έλα μωρέ, τί να το κάνω το ίντερνετ, εγώ εργασίες θέλω να γράφω).

Το μηχάνημα ήταν κορυφή τω καιρώ εκείνω και φυσικά "ζει" ακόμα και δουλεύει μια χαρά με Windows XP (και 640 ΜΒ μνήμη πια, συν έναν ακόμη 20άρη σκληρό).

Δημοσ.

sinclair_logo.gif

ZX SPECTRUM 128

sinclair_spectrum128_1.jpg

http://www.old-computers.com/museum/computer.asp?st=1&c=35

Μοντελο που ειχαν λιγοι.8)

Εξωτερικα εμοιαζε πολυ με τον ZX SPECTRUM+ αλλα ειχε τη θηριωδη ψυκτρα στα δεξια που ξεχωριζει στη φωτογραφια.

Αν την ακουμπουσες, εγκαυμα κατευθειαν!:mrgreen:

"Εσωτερικα" ομως ηταν ακριβως ιδιος με τον ZX SPECTRUM+2 με 128kb μνημη και Basic 128 mode!

Δημοσ.

Αχχχ σε ζηλεύω lefterhs.... θέλω να αποκτήσω ένα τέτοιο καθότι συλλέκτης Sinclair αλλά τα 128+ είναι ακριβά ακόμα και σήμερα όταν τα βρίσκεις...

Λοιπόν, είχα πάρει μεταχειρισμένο ένα Spectrum 48+ με full extra (microdrive με κασσετάκια, interface I, kempston interface) και είχα μια σακούλα κασσέτες. Κάθε σαββατοκύριακο πήγαινα από γλυφάδα στο παγκράτι για να γράψω παιχνίδι με 300δρχ. Μετά τα πούλησα και το χιλιομετάνιωσα αργότερα. Οπότε άρχισα να συλλέγω Sinclair.

Για την ώρα έχω ένα Spectrum 48k (με γομολάστιχες) σε άψογη κατάσταση, αγρατζούνιστο, που πήρα όταν πήγα Λονδίνο απο σχετικό μαγαζί με retros.

Έχω φτιάξει κάτι σαν βιτρίνα-κάδρο και το έχω κρεμάσει στον τοίχο μαζί με τη σχετική κασσετούλα που ερχόταν στο κουτί του.

Μετά πήρα ένα χαλασμένο 48+ το οποίο έστειλα στην Αγγλία σε ένα μερακλή άγγλο που βρήκα από το internet και μου το επισκεύασε στο κόστος μόνο.

Επιπλεόν άλλαξε ότι ηλεκτρολυτικό πυκνωτή παλιό είχε (χαλάνε με τον καιρό), με καινούργιους, και το σπουδαιότερο, με προμήθευσε με ολοκαίνουργιες μεμβράνες πληκτρολογίου που δεν χαλάνε με το χρόνο και για το 48 και για το 48+.

Τελευταία πήρα ένα Spectrum 2+ (αλλά το κοιτάω με μισό μάτι γιατί στην πραγματικότητα το είχε βγάλει η Amstrad αφού είχε αγοράσει τη Sinclair).

Όταν μου δοθεί η ευκαιρία θέλω να πάρω έναν Sinclair QL, Spectrum +3, έναν 128+ (άτιμε lefterhs), και ένα ΖΧ-81 ασυναρμολόγητο αν είναι δυνατόν, είχα βρεί αλλά πανακρίβου.

Δημοσ.

Στη μια φωτό βλέπετε το Spectrum+ να φορτώνει απο την έξοδο της καρτας ήχου του PC που παίζει ένα παιχνίδι (tzx image) σε wav μορφή.

Bombjack rocks!!!

post-1580-129062938287_thumb.jpg

post-1580-129062938289_thumb.jpg

post-1580-129062938292_thumb.jpg

post-1580-129062938294_thumb.jpg

Δημοσ.

Model:Tandy 1000

CPU: Intel 8088

RAM: 256K (Expandable to 640K)

Ports: Edge Card Tandy Printer, DB9 Serial, Tandy Joystick x2 & Light Pen

Display: TCGA 16 Colors & CGA 4 Colors

Storage: One or Two 5.25" 360K Floppies

Operating System: MS-DOS

Tandy-1000HX.gif

τωρα ημερομηνια δεν θυμαμαι ακριβως. θυμαμαι οτι τον ειχα πιο πριν απο την τριτη δημοτικου ισως να εχουν περασει και 17 χρονια πλεον.αυτο που θυμαμαι ειναι οτι στην τριτη δημοτικου τον εκανα λιμπα τελειως βιδες 2 φορες και τις δυο οταν το ξανασυναρμολογησα λειτουργησε:mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

Ωραιος, gtsamour :)

Α ρε τι ωραιες εποχες μου θυμισες με τα screenshots...

Δυστυχως το spectrum το εδωσα σε ενα ξαδελφακι μου οταν πηρα το πρωτο μου PC.

Το μετανοιωσα μετα απο μερικα χρονια...:(

Δημοσ.

Και γω το είχα πουλήσει αλλά πριν χρόνια με έπιασε νοσταλγία (λόγω των emulators) και άρχισα να τα ξαναπαίρνω και να τα συλλέγω.

Αν θέλεις να ξαναζήσεις μνήμες spectrum δοκίμασε τον spectaculator (emulator), τα παιχνίδια υπάρχουν στο δίκτιο free πια. Αν σε ενδιαφέρουν πληροφορίες pm me.

Δημοσ.

Θυμάται κανείς το ATARI ST-1200 η κάπως έτσι? Πριν πάρω το schneider euro pc το είχε ο αδερφός μου, φυσικά με κασετόφωνο. Πάντως στο europc έφτιαξα τα πρώτα προγραμματάκια σε gw-basic και έμαθα τι πάει να πει cga,ega,vga όταν πήγα να παίξω το prince of percia, wolfpack, popcorn, arkanoid Κ.λ.π. Θυμάστε και την εντολή simcga? Τι έκανε ακριβώς?

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...