Προς το περιεχόμενο

Ποιός ήταν ο πρώτος σας υπολογιστής?

panraf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Ελπίζω να μην έχει ανοιχτεί παρόμοιο θέμα, με ένα πρόχειρο Search δεν βρήκα κάτι σχετικό. Ποιός ήταν ο πρώτος σας υπολογιστής? Πως ξεκίνησαν όλα?:)

Εγώ με ένα Schneider Euro PC το 1989. (8088, 512KB RAM, Floppy 720kb, χωρίς σκληρό δίσκο, CGA, Monitor Schneider 14"). Μόλις μπορέσω θα ανεβάσω και φωτογραφίες, καθώς τον έχω ακόμη.

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αφού έσπασα τα νεύρα ενός θείου μου, που την κοπάναγα από το σπίτι και του βάραγα τα κουδούνια για να ασχοληθω με τον Amstrad 464 που είχε αγοράσει,μου αγόρασαν μετά από απεργία πείνας, έναν Spectrum +2.

Ή ήταν το ZX του θείου Sinclair? Δεν θυμάμαι. Έχουν περάσει πολλά χρόνια.

Δημοσ.

Παλιά πολυ μικρός χανόμουνα στο απο κάτω διαμέρισμα που ειχαν τα παιδια ενα amstrad μαλλον το 464 με πράσινη οθόνη και ενας άλλος που ειχε comodore με κασέτες! Τρώγαμε ώρες ατελείωτες

Μετα αργότερα είχα playstation 1 και κορόιδευα τον φίλο μου που ειχε κολλήσει με το πισι, φοιτητής τοτε Αγγλία, 8-9 χρόνια πριν περίπου. Του λεγα οτι ειχε μάπα παιχνίδια, κανει μια ώρα να φορτώσει και τέτοια. Ε μετα κόλλησα και εγώ, έβαλα τους γονεις μου να μου πάρουν ενα celeron 300ri και καλά το χρειαζόμουν οπωσδήποτε για εργασίες (εν μέρει αλήθεια). Δεν ηταν τοσο τα παιχνίδια, αλλα κυρίως το ιντερνετ και το να κατεβαζο/ακουο μουσική και ταινίες. Ειχα πάρει και iomega zip δισκέτες τον 100 mb για να μεταφέρω mp3 apo ta pc του πανεπιστημίου, στο δικό μου. μόνο ετσι μπορούσα! Μετα πηρα και CDR 2χ (45 λεπτα να γραψει το καθένα) Απο τοτε έχω αλλάξει αλλα 3 η 4 pc νομίζω και άπειρες αναβαθμίσεις φυσικά.

Η πλάκα ειναι οτι προτού φύγω απο αγγλια ειχα βάλει αγγελία να πουλήσω το pc ( to 2ro moy), αλλα ειχε πρόβλημα το mobo δεν αναγνώριζε το flopy με τίποτα. Το ειχα παει να το φτιάξουν και δεν μπορούσαν. anway, βάζω αγγελία και απαντάει ενας πακιστανοινδος (κατι τετοιο λολ) και το θελε για να μεταφέρει δουλειά σε δισκέτες απο το εργαστήριο στο σπίτι! του είπα οτι ειχε πρόβλημα αλλα οτι πιθανόν θα στο φτιάξουν αμα το πας σε κάποιο μαγαζί. Του κοψα και κατι ψιλα του βαλα πακέτο και ενα στερεο (στο ιδιο κόστος που το χα πάρει μεταχειρισμένο λολ) και τα πηρε. Την άλλη μέρα εγώ πετούσα για ελλαδα. Ειχα τύψεις, αλλα δεν μαμιεται, επρεπε να τα ξεφορτωθώ. Ελπίζω να βρηκε ακρη

• Super Moderators
Δημοσ.

Ποιά mobo και τέτοια... άγρια πράγματα. Ο πρώτος μου υπολογιστής ήταν ο ηρωϊκός Sinclair ZX-81 - με 1ΚΒ RAM και εξωτερικό κασετόφωνο για αποθήκευση. Μόλις είχε βγει ο ZX Spectrum και είχαν πέσει οι τιμές του ZX-81, οπότε δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα να πείσω τους γονείς μου.

sinclairzx811suj7.th.jpg

Απωθημένο: δεν πήρα ποτέ την επέκταση μνήμης 16ΚΒ... :(

Δημοσ.

Εγώ είμαι πολύυυυυυ πιο πρόσφατος, νομίζω τον 1995 μου τον αγόρασαν, και ήταν ένας Pentium στα 120 mhrz με 16 ΜΒ Ram, 500mb HD, cd player, floppy 1,4 MB (δεν θυμάμαι ακριβώς ποσο ήταν, παντως ήταν το κλασσικό φλοππυ)...

Όποτε πήγαινα στις ιδιότητες κάποιου CD ψυχοπλακονόμουν! Το cd είχε μεγαλύτερο χώρο απο τον HD μου!!!

Δημοσ.

Αααχχχ....ZX Spectrum 48K+...είχα και ένα βιβλίο που μου είχε πάρει ο πατέρας μου με προγράμματα σε BASIC και τι χαρά που έκανα όταν τα έβλεπα να τρέχουν στον υπολογιστή! Παιχνίδια σε κασσέτες, και άντε περίμενε κανένα πεντάλεπτο να φορτώσει απο το κασσετόφωνο, που και που ήθελαν ρύθμιση και τα μπάσα-πρίμα για να δουλέψει σωστά η μεταφορά!

Δυστυχώς κάποια στιγμή θέλησα να συνδέσω ένα joystick με κάποιο αντάπτορα που έμπαινε στο πίσω μέρος του υπολογιστή και απο τότε σταμάτησε να λειτουργεί....τον έχω όμως ακόμα σε μια σακούλα στο υπόγειο και δεν θα τον πετάξω ΠΟΤΕ!

Υ.Γ

Shit, I'm old...

Δημοσ.

Eγώ ήθελα υπολογιστή από τα παιδικά μου χρόνια.Τέλος πάντων πήρα πριν από 4,5 χρόνια και ήταν ένας celeron 1.7 με 40άρη σκληρό,512 ραμ,64 γραφικά mx420 nvidia.Aπό τότε έφαγα πάρα πολύ κόλλημα με τους υπολογιστές και το χρήμα που έδωσα δεν περιγράφεται.Δεν με πειράζει μιας και από την μία δίνω και από την άλλη παίρνω.Παιχνίδι να γίνεται.

Δημοσ.
Παιχνίδια σε κασσέτες, και άντε περίμενε κανένα πεντάλεπτο να φορτώσει απο το κασσετόφωνο, που και που ήθελαν ρύθμιση και τα μπάσα-πρίμα για να δουλέψει σωστά η μεταφορά!

Τι μου θύμισες! Να είμαι με τα αυτιά τεντωμένα πάνω από το κασσετόφωνο και να προσπαθώ να ρυθμίσω το "αζιμούθιο" με το κατσαβίδι.

Shit, I'm old...

Γάμα τα. :mrgreen: Με κεφαλαία γράμματα.

Δημοσ.

ZX Spectrum 48K. Λειτουργεί ακόμη. Έχω και κάμποσες κασέτες με παιχνίδια και προγράμματα που πληκτρολογούσα ολόκληρα μερόνυχτα...

Δημοσ.

Πρώτος υπολογιστής 1991 (από MG MANAGER Στουρνάρη)

Intel 286 8/16MHz

2MB ram (onboard)

Floppy 5.25'

Καρτα γραφικών 512KB

PSU: 180Watt

Οθόνη 14' Α/Μ (vga)

Λειτουργικό DOS x.xx (σε δισκέτα)

αργότερα προστεθηκαν

floppy 3.5'

HDD 120MB

Εκτυπωτής Star NL-10 (dot matrix)

Windows 3.1

Δημοσ.

Εγώ είμαι πολύ καινούριος. Ο πρώτος μου υπολογιστής ήταν πριν 5 χρόνια ένας:

Pentium 4 1.4GHz (s423)

256MB RAM

SIS 315 (VGA)

Μητρική MSI

20 GB σκληρός

:-D

Δημοσ.

22 χρόνια πριν ξεκίνησε η εμπειρία μου με το home computing με έναν Amstrad CPC 6128 και τα Astro Attack, Oh! Mummy, Galaxians, Lancelot, Renegade κα. Ζήλεψα από το ξεδελφάκι μου που έπαιζε Ms Pacman σε μια τελειωμένη κονσολίτσα της Atari και μάζευα δεκαράκι δεκαράκι για να το αποκτήσω (χαίρε Ξανθόπουλε). Ώρες ατέλειωτες πληκτρολογώντας listings από το Pixel και τα περιοδικά εποχής 1984 που υπόσχονταν δράση, αγωνία και υπέροχο gameplaying, μόνο και μόνο για να δεις 5-6 χρώματα κι ένα αυτοκινητάκι που έμοιαζε παρωδία, αλλά δε σε ένοιαζε κι όλας.

Μεταπήδησα το 89-90 σε Amiga 500, Amiga 1200 κι ύστερα στο τρισκατάρατο PC.

Θρήνος μεγάλος στη διαπίστωση πως ο πανέξυπνος πατέρας μου πέταξε την Amiga στα σκουπίδια μετά από γενική εκκαθάριση κι εν τη απουσία μου. Μερικά πράγματα είναι ασυγχώρητα, ειδικά όταν έχουν να κάνουν με διαχείριση αναμνήσεων.

Δημοσ.

Amstrad 6128! Όταν τον πέταξε η μάνα μου, κόντεψα να την πνίξω!

Σ'αυτόν έμαθα να πληκτρολογώ. Τον είχα λιώσει σ'ένα παιχνιδάκι ονόματι Livingstone καθώς και στο Rogue Trooper ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...