KWSN_Men Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Όταν θα αρχίσουμε να γεννάμε και εμείς, τότε ας ξανασυζητήσουμε τις γυναίκες στον στρατό. Προτιμώ να πάω στον στρατό, παρά να βγάλω ένα 3-4κιλο παιδί από εκεί που κατουράω. THIS IS SOME SCARY SHIT. Αν το πάρουμε εντελώς τεχνικά, θα έπρεπε να έχει ένα μικρό τσουτσουνάκι για να κάνεις πιπί σου και ένα μεγαλύτερο για να γεννάς. Οπότε κάτι θα γίνονταν, πίστεψέ με. Φιλε λαβε υποψη σου οτι κατα μεσο ορο θα ζησεις 4-5 χρονια λιγοτερο απο μια γυναικα- 2 χρονια(που εκανα εγω) χαμενα απο το στρατο τοτε βλεπεις τη διαφορα.Περα απο την πλακα παιδια εγω εκει που ημουν οι υπαξιωματικοι βαραγαν 2-3 υπηρεσιες τη βδομαδα οι γυναικες 1 το μηνα.ΚΑι οχι περιπολα κτλ.Γραμματειακη υποστηριξη(μιλαω για υπαξιωματικινες).Αλλα ουτε αυτη δεν εκαναν και εδιναν το τηλεφωνο τους στην εκαστοτε υπηρεσια(και σε εμενα) και αν εσκαγε κατι τις επαιρνα τηλεφωνο και ερχονταν. Ρε γμτ τα ιδια λεφτα δεν παιρνουν?αν επαιρναν λιγοτερα να πω μαλιστα. ΚΑι επειδη μπαινοβγαινα και σε αμερικανικη βαση εβλεπες τις αμερικανιδες σκοπια κανονικα στη βροχη με αδιαβροχο κτλ γερμανικο και οχι μονο. Αυτες δε γεννανε παιδια? Αυτα πριν καμια δεκαετια.Τωρα δε ξερω τι γινεται αλλα δε νομιζω να εχουν αλλαξει και πολυ τα πραγματα (καλα για τις γυναικες που ηταν πολιτικο προσωπικο δε μιλαω..........) Στη μονάδα μου στη Λέσβο μια αξιωματικός αγγάραυε φαντάρους τα βράδια για να κάνει την γύρα της με τζιπ γιατί φοβόνταν να περπατάει στα σκοτάδια... Μια άλλη, Υπολοχαγός, που πρώτα την είχα δει σε καφετέρια να συμπεριφέρεται σα βλαμμένο 16 χρόνων, μου έκανε παρατήρηση σε βροχερή μέρα και με το στρατόπεδο να είναι 90% χώμα και βράχος, επειδή ήμουν αγυάλιστος. Τηας απάντησα ότι το μανικιουρισμένο νύχι πορτοκαλί-ροζ χρώματος τους ενός πόντου δεν είναι προβλεπόμενο και κάτι ψέλλισε για αναφορές κτλ... Δε με ξαναενόχλησε πάντως.
LL_NEO Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Ουστ ρε μια χαρά ήταν στην Καλλονή το τερέν καλά έκανε και στην είπε. ΨΑΡΑ!
KWSN_Men Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Ουστ ρε μια χαρά ήταν στην Καλλονή το τερέν καλά έκανε και στην είπε. ΨΑΡΑ! Ρε βλαμμένε, δεν ήμουν Καλλονή, Παγανή ήμουν. Και ολόκληρο το στρατόπεδο του ΠΒ ήταν υπο κλίση 30 μοιρών, και εκτός από χώρους αναφοράς και όρχους, παντού χώματα.
MariaTs. Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 κοινώς είστε το αδύναμο φύλο όταν μυρίζεστε αγκάρεμα, ΟΚ θενξ που επιβεβαιώνεις επι τοις ούσιας τα λόγια μου... Δεν είπα ότι οι γυναίκες αποτελούν το αδύναμο φύλο, γιατί πολύ απλά υπάρχουν ορισμένες που τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα απ'τους άντρες. Εννοώ ότι είναι η φτιαξιά τέτοια απ'την φύση μας ο άντρας να έχει καλύτερο και δυνατότερο μυικό ιστό από αυτόν της γυναίκας! Αλλά αν τα βάλεις κάτω και τα καλοσκεφτείς η φύση τα έχει ισορροπήσει έτσι, που δεν πρέπει να παραπονιόμαστε! Και αν οι γυναίκες είναι η μειοψηφία που περνά σε στρατιωτικές σχολές, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότερες θεωρούν ότι μετά απ'το προβλεπόμενο διάστημα εκπαίδευσης που απαιτείται θα θρονιαστούν σε γραφεία! Όπως για παράδειγμα πέτυχα μια γνωστή μου που ήταν τυχερή και πέρασε στις εξετάσεις για την αστυνομία (δίναμε μαζί, αλλά εγώ απέτυχα) διορισμένη και μετά από κάτι χρόνια και την ρώτησα πως είναι η δουλειά και ξέρεις τι την ενοχλούσε; Το ότι ήταν στην τροχαία στην πεζή περίπολο (που εφαρμόστηκε για ένα διάστημα)! Τρέλαθηκα όταν την άκουσα να την ενοχλεί κάτι τέτοιο που η πόλη μου είναι μικρή και την φέρνεις βόλτα άνετα!!! Την είχαν για ένα διάστημα στα γραφεία της διεύθυνσης τροχαίας και όταν την 'έριξαν' στους δρόμους της κακοφάνηκε λες και έκανε καταναγκαστικό έργο! Άρα δεν είναι θέμα 'ασθενούς φύλου' αλλά 'ασθενούς μυαλού και χαρακτήρα'!
LL_NEO Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Ρε βλαμμένε, δεν ήμουν Καλλονή, Παγανή ήμουν. Και ολόκληρο το στρατόπεδο του ΠΒ ήταν υπο κλίση 30 μοιρών, και εκτός από χώρους αναφοράς και όρχους, παντού χώματα. Ρε;;;;;; Report ΤΩΡΑ να δεις... Εννοώ ότι είναι η φτιαξιά τέτοια απ'την φύση μας ο άντρας να έχει καλύτερο και δυνατότερο μυικό ιστό από αυτόν της γυναίκας! Επειδή μας τα λες και αλλιώς και αλλιωτικά Μαρία τελικά επικαλείσαι ως επιχείρημα για τη μη θητεία την περιορισμένη δύναμη ή όχι; Διότι αν η απάντηση σου είναι ναι περιμένω να μου εξηγήσεις που ακριβώς χρειάζεται η σωματική δύναμη στο να κάνεις σκοπέτο ή να είσαι στο Κέντρο Επικοινωνίας (αν και τρέμω για τους λογαριασμούς που θα κληθεί να πληρώσει το ΥΕΘΑ σε μια τέτοια περίπτωση....)
MariaTs. Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Διάβασε και την άλλη παράγραφο σε αυτό που σημειώνω και θα πάρεις την απάντηση στην απορία σου!
SCidER Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 να πανε στην κουζινα τους να μας φτιαξουν κανα μπριζολιδι να φαμε! πειναμεε!!
gtsamour Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Εγώ πάντως στη θητεία μου δεν θυμάμαι να μου χρειάστηκαν ποτέ τα μπράτσα του Σουγκλάκου (θεόσχωρέστον τον άνθρωπο) για να τα βγάλω πέρα. Δε λέω ότι έκανα τη φοβερή και τρομερή θητεία αλλά καμία σχέση με τσάτσο. Άσε που για να μεζεύεις σκουπίδια, να σφουγγαρίζεις και να φυλάς σκοπιά δεν χρειάζεται καμιά σωματική δύναμη. Δηλαδή τί.... θα τους πέσει η μήτρα των γυναικών? Προς το τέλος της θητείας πήγα σε γραφείο με 2 επικελευστίνες (ναυτικό) το αντίστοιχο του επιλοχία. Το τι λιμάρισμα νυχιών, μανόν, τσιγάρο, φραπές και τηλέφωνο είχε πέσει... άλλο πράμα. Μέχρι και κάρτα TV tuner τους είχε πάρει ο υποδιοικητής στα PC τους για να μη βαριούνται οι καημένες. Το τι Μενεγάκη είχα δεί εκείνη την περίοδο δε λέγεται. Είχε όμως και την πλάκα του, μιλάμε για ΠΟΛΥ γέλιο γιατί ήταν και κουτσομπόλες οπότε με αυτά που άκουγα και τις πλάκες που κάναμε, είχα κάνει καινούργιο συκώτι.
MariaTs. Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 gtsamour αυτό ζητάνε οι περισσότερες! Βόλεμα σε γραφείο και όχι να τρέξουν σε στρατιωτική άσκηση!
wert Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 gtsamour αυτό ζητάνε οι περισσότερες! Βόλεμα σε γραφείο και όχι να τρέξουν σε στρατιωτική άσκηση! Και οι άντρες θα το ήθελαν πολύ αυτό αλλά δυστηχός δεν είναι εφικτό για όλους το γραφείο, ούτε υπάρχουν νομίζω τόσες θέσεις. Το θέμα είναι ότι οτιδήποτε σχεδόν κάνουμε στον στρατό εμείς μπορούν να το κάνουν και οι γυναίκες άνετα. Υπάρχουν φυσικά και πράγματα που σε καιρό ειρήνης τουλάχιστον δεν θα ήταν καλό να τα κάνουν γυναίκες. Παράδειγμα δεν μπορείς να τις βάλεις στον Έβρο σε ενέδρα ή περίπολο ή σκοπιά γιατί αν τους τύχει κάτι εκεί και τις πιάσει το υστερικό σύνδρομο καήκαμε. Μπορούν όμως να κάνουν όλα τα υπόλοιπα άνετα
Kandinsky Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Όπως είπα και στην αρχική μου τοποθέτηση, καλύτερο θα ήταν να σπαταλήσουμε την ενέργεια μας σαν φύλο ώστε να το αποφύγουμε και 'μεις το πικρό ποτήρι του στρατού το οποίο δεν εξυπηρετεί κανέναν παρά τους δείκτες ανεργίας και τις τοπικές οικονομίες παρά να προσπαθήσουμε να χώσουμε και τις γυναίκες.
wert Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 παρά να προσπαθήσουμε να χώσουμε και τις γυναίκες. Και τι νομίζεις ότι κάνουμε; Και είμαστε σε πολύ καλό σημείο μάλιστα. Έχουμε ήδη αποδείξει ότι αξίζουν και μπορούν να υπηρετήσουν την μητέρα πατρίδα. Είναι άξιες και μπράβο τους. Τώρα αυτό που έχει μείνει είναι να φτιάξουμε και νόμο όπως ισχύει και για εμάς και με το που βγάζουν το λύκειο ---> τσουπ μέσα Κάνας νομοθέτης εδώ γύρω ρε παιδιά;
louben Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Παντως παιδες και δεν ξερω αν ειναι σχετικο ειχα γνωρισει καποτε μια ισραηλινη η οποια ηταν και κουκλαρα επι ευκαιριας και αρχισε να μου αραδιαζει ιστοριες απο το στρατο και μου φυγε ο τακος.Κανονικα θητεια και οι γυναικες σε ψιλομαχημες μοναδες(οχι κομμαντα-μη τρελαθουμε) με μετακπαιδευση αφου απολυθουν. Και πριν μια 3ετια στη LUND στη σουηδια 10 η ωρα το βραδυ χειμωνας(που δεν κυκλοφορει ουτε νυχτεριδα)ειχε σπασει σωληνας νερου(απο το κρυο) επιτοπου συνεργειο επιδιορθωσης(εδω θα το εφτιαχναν την αλλη μερα αφου ειχε χυθει 1 τονος νερο.Περναω και απο τους τρεις εργατες οι 2 γυναικες μ εγκασμαδες κανονικα.Μιλαμε για -20 και βαλε. Σε αυτες τις περιπτωσεις τι να πει κανεις.Τν κανει γαργαρα και ισοτητα στην πραξη οχι ... ΚΑι κατι αλλο.Γνωστη μου βγηκε στη συνταξη στα 38??????????????????????????εκμεταλλευομενη νομο για προορη συνταξιοδοτηση(απο τραπεζα με 20ετια-μπηκε στα δεκαοκτω) Και κατσε μλκ να δουλευεις μεχρι τα 65. Και οσο για το φιλο που ειπε κατι για τους ηλικιωμενους χαλαρα τους καθαριζα απο πορεια 10 χλμ στους -5 που εκανα στην τριπολη καποτε.
Forensick Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 ΚΑι κατι αλλο.Γνωστη μου βγηκε στη συνταξη στα 38??????????????????????????εκμεταλλευομενη νομο για προορη συνταξιοδοτηση(απο τραπεζα με 20ετια-μπηκε στα δεκαοκτω) Και κατσε μλκ να δουλευεις μεχρι τα 65. Και οσο για το φιλο που ειπε κατι για τους ηλικιωμενους χαλαρα τους καθαριζα απο πορεια 10 χλμ στους -5 που εκανα στην τριπολη καποτε. τι συνταξη πηρε την ρωτησες? οσο για το 2ο, πιστεψε με δεν θα το κανες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.