Προς το περιεχόμενο

Στρατιωτική Θητεία για Γυναίκες.

Xorxhs!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολύ καλογραμένα και βάσιμα αυτά που λες Kandinsky, μόνο που υπάρχει μια κολοσιαία διαφορά, που imo τα αντικρούει:

Η εγκυμοσύνη είναι επιλογή. Ο στρατός, όχι.

Και η γυναίκα δεν μπήκε στον εργασιακό χώρο, για να τσοντάρει στο στριμωγμένο οικογενειακό εισόδημα. Μπήκε για να αυτονομηθεί οικονομικά, για πάρτη της.

Και το πέτυχε. Παράλληλα όμως, το βάρος της ευθύνης παραμένει του μαλάκα αρσενικού κουβαλητή. Πόσο ειρωνικό, ε;

Όλοι μου οι φίλοι που έχουν αδερφές πχ, είναι οι "ριγμένοι" μέσα στην οικογένεια. Και μάλιστα οικοιοθελώς. Αυτοί δουλεύουν σαν μαλάκες στις οικογενειακές επιχειρήσεις, αυτοί στη μοιρασιά της κληρονομιάς διαλέγουν το παλιό σπίτι για να πάρει η καημένη η αδερφούλα το καινούριο.

Και, ω μα τι έκπληξη, είναι οι ίδιοι που δεν έχουν ποτέ λεφτά, ενώ η αδερφή τους κάνει τη ζωή της με ψώνια και εκδρομές.

Στο ίδιο παλαιομοδίτικο τσουβάλι βάζω κι εμένα.

Οπότε δεν θα διαφωνήσω με τον LL Neo. Δεν μπορούμε να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά.

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Είπε κανείς ότι η γυναίκα δεν τρώει κρέας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ρε παιδιά;

Και ξαναείπα τι με συφυλιάζει. Όπως οι "χειραφετημένες φεμινίστριες και τρια πουλάκια κάθονταν και ρίχνανε πασιέτζες" που κάνουν μούτρα στο μαλάκα τους στις 14/2 επειδή δεν τους έφερε αρκουδάκι και τριαντάφυλλά απο το Νούφαρο στο Κολωνάκι, μου κάνουν τα νεύρα στρινγκάκι Νο S στον κώλο της Μις Υπέρβαρη Παρατράγουδα 2006 έτσι με τσαντίζει και η γενικότερη διττη αντιμετώπιση του θέματος φεμινισμός. Απο το ένα κακό άκρο τείνουμε να φτάσουμε στο αντιδιαμετρικό.

Όταν ήμουν μικρός είχα γείτονα έναν γέροντα εδώ κάτω ο οποίος μου είπε το εξής: "Ας είχα νιμου και ας το είχα και στη μασχάλη". Τότε νόμισα ότι ήταν έκφραση καταπιεσμένων ομοφυλοφιλικών αισθημάτων. ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΠΛΕΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑΣ.

Για όσους το ξέρουν φέτος πέρασα ένα χρόνο στη Γλασκώβη για Master. 5 Έλληνες 3 Ελληνίδες. Μάντεψε ποιοι μαγειρεύαν... Και για να μην είμαι άδικος ΟΚ η μια ήξερε να φτιάχνει (και όντως μαμούσε) ήταν σουφλέ σοκολάτας.

Γι' αυτό ειπα προηγουμένως ότι δεν θέλω να επεκταθώ, διότι θα μιλούσα για το θέμα που θίγεις, δλδ το γεγονός οτι αρκετές γυναίκες λειτουργούν οπως κάποιες μειοψηφίες που πρέπει να χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και μεταχείρισης.

Τα έχω δει ιδίοις όμμασι αυτά, όταν πχ ξεφόρτωνα το φορτηγό στα Carrefour (όντας στέλεχος, μη χέσω!) και οι άλλες που ηταν στην ίδια θέση με μένα έκαναν τσιγάρο. Έφταιγε ομως ο προιστάμενος διότι οταν στο τμήμα με τα αναψυκτικά οι κοπέλες κουβαλούσαν τις παλέτες δυό-δυό, ο δικός μας το έπαιζε υπεράνω.....τέλος πάντων.

Δεν το άνοιξα περισσότερο διοτι ήθελα να μεινω σ' αυτά που συζητάμε : στρατός και αν πρέπει να πάνε και οι γυναίκες, εν συναρτήσει με την εγκυμοσύνη.

Btw, συμφωνώ με τον φίλο παραπάνω που αναφέρει την ανισότητα στο στρατό. Ο μόνος αξιωματικός που όντας εγώ παλιος σχεδόν να απολυθώ (στο 17μηνο περιπου) προσπάθησε να με χώσει να καθαρίσω Καλλιοπες (λες και δεν το είχα κάνει πριν) ηταν μια ΕΠΥ Λοχίας που δεν ειχε ιδέα τι της γινόταν. Όπως επίσης, στον Παρμενίωνα που είχα πάει με άλλον ένα συνάδελφο και στήναμε μόνοι μας τις σκηνές για τους υπόλοιπους της Μοίρας μας που θα έρχονταν την επομένη, στήσαμε και μία για δύο γυναίκες αξιωματικούς οι οποίες τελικά ήταν οι μόνες που έμειναν σε πανσιόν στο παρακείμενο χωριό....

Δημοσ.

και μιας και το γενικεύουμε να ρωτήσω και το άλλο. γιατί ο άντρας να δουλεύει στάνταρ 5 χρόνια παραπάνω τη στιγμή που εξ όσων γνωρίζω η άδεια εγκυμοσύνης μετράει κανονικά στα συντάξιμα;

Δημοσ.
και μιας και το γενικεύουμε να ρωτήσω και το άλλο. γιατί ο άντρας να δουλεύει στάνταρ 5 χρόνια παραπάνω τη στιγμή που εξ όσων γνωρίζω η άδεια εγκυμοσύνης μετράει κανονικά στα συντάξιμα;

Βάλε και οτι οι γυναίκες ζουν κατα μέσο όρο 5 χρόνια παραπάνω.

Δημοσ.

Όλοι μου οι φίλοι που έχουν αδερφές πχ, είναι οι "ριγμένοι" μέσα στην οικογένεια. Και μάλιστα οικοιοθελώς. Αυτοί δουλεύουν σαν μαλάκες στις οικογενειακές επιχειρήσεις, αυτοί στη μοιρασιά της κληρονομιάς διαλέγουν το παλιό σπίτι για να πάρει η καημένη η αδερφούλα το καινούριο.

Τς τς τς τς τα κακόμοιρα :)

(οκ οκ, καταλαβαίνω το context της πρότασης, αλλά μόνο και μόνο που σκέφτομαι οτι μέχρι τα 70 μου θα δίνω 1100 ευρώ το μήνα για ένα σπίτι που θα είναι ερείπιο μέχρι τότε, λέω οτι θα έπαιρνα και τον στάβλο αρκεί να είχαμε έναν).

Δημοσ.

Ψιλο-άσχετο σχετικό.

Το οτι γυναίκες δεν πάνε στρατό, δεν αναιρεί το συνταγματικό δικαίωμα των ίσων ευκαιριών;

Δηλαδη, αν μια γυναίκα διαλέξει καριέρα, μπορεί να φάει τον άντρα στο χαλαρό.

Μπαίνουμε και οι δύο στα 18 , βγαίνουμε στα 23. Εκείνη απο τα 22 δουλεύει σε μια εταιρία, και όταν εγώ βγώ απο τον στρατό (που μπορεί να είναι 12 μήνες, αλλα 5 πρίν 5 μετά δεν έχεις ζωή ουσιαστικά), εκείνη έχει ήδη 3 χρόνια εργασιακής εμπειρίας και ενα καλό κομπόδεμα. (οι γυναίκες δεν είναι μπούλες αν μένουν με τους γονείς τους, οι άντρες όμως ειναι-άλλο ενα κεκτημένο).

Κανένας νομικός;

Δημοσ.
Όταν θα αρχίσουμε να γεννάμε και εμείς, τότε ας ξανασυζητήσουμε τις γυναίκες στον στρατό.

Προτιμώ να πάω στον στρατό, παρά να βγάλω ένα 3-4κιλο παιδί από εκεί που κατουράω.

THIS IS SOME SCARY SHIT.

Χαλαρά το καλύτερο επιχείρημα που διάβασα σε αυτό το νήμα. :D :D

Δημοσ.

Να υποθέσω ότι σεξιστικό αντεπιχείρημα του στυλ:

"Ζωό που ματώνει 5 μέρες το μήνα και τελικά δεν ψοφάει μη το φοβάσαι" δε θα χαρακτηριστεί ως πειστικό ε;

Δημοσ.

Και γιατί να πάνε στρατό οι γυναίκες; Τόσα γηροκομεία και νοσοκομεία υπάρχουν όπου θα μπορούσαν να πάνε 1 χρόνο, να μένουν μέσα, να τρώνε το ίδιο φαί με τους ασθενείς/ηλικιωμένους, να τους φροντίζουν και να παίρνουν και 8.80 ευρώ το μήνα...

Δημοσ.

Πίστεψε με ότι αν πεις σε έναν άντρα να κάνει αυτό που λες και να ξεσκατίζει έναν γέρο, θα πάει με χαρά για μια πορεία 20km και σκοπιά 2-4.....

Δημοσ.
Και γιατί να πάνε στρατό οι γυναίκες; Τόσα γηροκομεία και νοσοκομεία υπάρχουν όπου θα μπορούσαν να πάνε 1 χρόνο, να μένουν μέσα, να τρώνε το ίδιο φαί με τους ασθενείς/ηλικιωμένους, να τους φροντίζουν και να παίρνουν και 8.80 ευρώ το μήνα...

Θα ερχόσουν να βοηθήσεις την κατάσταση αν σε καλούσα σε μια τέτοια περίσταση; Να δεις και εσύ πως είναι να ξεσκατίζεις έναν γέρο που να είναι λερωμένος απ'την κορυφή ως τα νύχια και να'ναι στην ίδια κατάσταση κρεββάτι-κομωδίνο-ντουλάπα!

Αν πάρω παράδειγμα απ'τα νοσοκομεία σε μια τέτοια περίπτωση κανένας άνδρας νοσοκόμος δεν το κάνει παρά μόνο γυναίκες νοσοκόμες και βοηθοί θαλάμων!

Και εδώ είναι που δεν καταλαβαίνω γιατί οι άντρες απ'την στιγμή που επιλέγουν την δουλειά αυτή κάνουν την πάπια (για να μην παρεξηγούμε' υπάρχουν και οι ελάχιστες εξαιρέσεις)!

Όπως και να'χει αφήστε τις γκρίνιες γιατί υπάρχουν δουλειές που οι γυναίκες δεν μπορούν λόγω μυικής δύναμης να ανταποκριθούν όπως και οι άντρες σε κάποιες άλλες που οι γυναίκες ξέρουν να κάνουν καλύτερα! ;)

Και στο κάτω-κάτω γιατί να μην πάνε και οι γυναίκες στον στρατό; Γιατί να θεωρείται ο στρατός κατ'εξοχήν αντρική υπόθεση; Μην τα θέλετε όλα δικά σας!

Δημοσ.
Όπως και να'χει αφήστε τις γκρίνιες γιατί υπάρχουν δουλειές που οι γυναίκες δεν μπορούν λόγω μυικής δύναμης να ανταποκριθούν όπως και οι άντρες σε κάποιες άλλες που οι γυναίκες ξέρουν να κάνουν καλύτερα!

κοινώς είστε το αδύναμο φύλο όταν μυρίζεστε αγκάρεμα, ΟΚ θενξ που επιβεβαιώνεις επι τοις ούσιας τα λόγια μου...

όσον αφορά το στρατό γενικότερα και τη σωματική δύναμη, άκου το εξής και πως όταν πάτε για τα πολλά καταλήγετε με τα λίγα.

Μέχρι πρό ολίγων ετών στις στρατιωτικές σχολές υπήρχε διάκριση στη βάση για άντρες και γυναίκες με τη δικιά σου λογική ότι η σωματική δύναμη των γυναικών είναι περιορισμένη και άρα μπορούν να ανταποκριθούν σε περιορισμένα καθήκοντα και επομένως αν πάρουν πάνω απο ένα αριθμό γυναικών δε θα τους έβγαιναν μετά τα νούμερα αξιωματικών όπως τα θέλουν (ακραίο παράδειγμα: φαντάσου τι θα γινόταν αν καταλήγαμε να χρειαζόμασταν για αξιωματικό στους ΟΥΚάδες γυναίκα). Λοιπόν κάποιες έξυπνες έκαναν προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια και δικαιώθηκαν λόγω ίσων ευκαιριών. Τι έκαναν λοιπόν οι υπεύθυνοι των σχολών; Ιδιες απαιτήσεις για όλους στα σωματικά τεστ κυρίες μου και φυσικά μπαίνουν ελάχιστες (ή μάλλον μπαίνουν όσες χρειάζεται η σχολή). Τώρα βέβαια οι γυναίκες ξαναπηγαίνουν δικαστήρια αλλά δεν τις χάλασε καθολούλου που την έπαθαν...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...